Zero više manje sve isto (uključujući lovecraft fanoboyism) . Full price ne, al za 20 baksa il nes, sjajno.

Osim kampanje nemas kaj delat nakon 100% ach, d00m 2016 je bar imao multi i level editor.

Od mene 8, malo prije zavrsio isto i dojam se nije promjenio. Boljke su boljke do kraja jbg.

Prica je whatever i ne svida mi se opce taj smjer.

deathwish Osim kampanje nemas kaj delat nakon 100% ach, d00m 2016 je bar imao multi i level editor.

Znam da su imali izjavu kako će se u potpunosti posvetiti SP-u i da zato nema MP-a. Budimo realni, Eternal MP se odradio kod nekih zbog trofeja i odmah se zaboravilo na igru i nije se pisalo, u Doomu 2016 isto nije bilo interesa igrača za MP. Bilo bi zgodno kao bonus da ga ima, ali eto…

DarkPunisher Prica je whatever i ne svida mi se opce taj smjer.

Da ne spojlam previše, ni meni nije sjeo onaj dio s vraćanjem iz mrtvih kroz okultni obred. Ne uklapa se u narativ igre, ali da je bilo fora vidjeti raspalog/besmrtnog Slayera - je.: p

Super su se posvetili kampanji a ista gora nego u prethodnicima.

Mogli su ubacit kakav horde mode, ili kakve pve misije, ne mogli nego trebali, ako vec nisu htjeli placat servere za multi, jer to je jedini razlog zasto ga nema, a ne price za malu djecu. Space Marine 2 je odlican primjer kako se to radi, igra bi odavno bila mrtva a jos je itekako ziva zbog dobrih co-op misija, dobrog progres sistema, konstantnog nadodavanja sadrzaja itd.

14 dana kasnije
      • Uređivano

Sutra stiže path tracing update za PC, Nvidia je već izdala i novi driver koji između ostalog donosi podršku za PT (ili samo poboljšava?):

This new Game Ready Driver provides the best gaming experience for the latest new games supporting DLSS 4 technology including FBC: Firebreak and REMATCH, as well as the Path Tracing update for DOOM: The Dark Ages.

Nisam siguran hoću li skidati update jer mi se ne da updejtat driver za grafičku. 🤷

Zero možda bolje pričekati dok ne vidimo ako je driver adekvatno testiran 🤡

Zero isprobao path tracing, no nije vrijedno gubitka performansi. Izgleda igra bolje, samo za 2K rezoluciju da bi vrtio na max postavkama treba 4080 ili 5080 grafička i 16 GB vrama. FG pojede dosta i kada još uključiš path tracing, odeš debelo preko 12. Možeš onda kresati memorijski texture pool, no variram onda od 50 do 65 fps-a, Za takvu brzu igru, daj ti meni ipak 100+ framerate i minimalan input lag.

Deadwalker Probao i ja, nisam ni skužio da mi se update u pozadini skinuo (igram Hi-Fi Rush dok se još skida Clair Obscur na GP). 😃 Igrao sam bez novih drivera, da i to kažem. Kad uključim PT i sve on, doslovno mi skoro prepolovi fps na nekih 70-80 (nekih 40% udar na performanse sasvim sigurno). Ako uključim FG onda ide na nekih 130. Ali kao što znaš ja sam na 1080p/144Hz i 4070 Ti Super s 16 GB, pa i to naravno treba uzeti u obzir. Zauzeće VRAM-a na onom drugom levelu je bilo oko 10 i pol GB.

Izgleda bolje u svakom slučaju. Da igram isponova ili da idem na 100% vjerojatno bih igrao tako, ali i ovako nije uopće bilo loše (grafika je zadnje na što bih prigovarao u novom Doomu). Ipak je to i dalje igra koja po defaultu koristi RT i samim time kako je rekla ekipa iz DF pomak ne može biti astronomski. Refleksije i osvjetljenje je super, ali ako se ne vrti dobro s tim, nije zapravop neki minus ako se to onemogući.

Zero mislim da skuzis razlike ako bas staviš side by side usporedbu, no s takvim performance impactom nema smisla (barem meni). Npr. u AW2 koji je kudikamo sporija igra itekako ima smisla gurati PT jer je horor atmosfera dobar dio iskustva.

Deadwalker Zanimljivo mi što se i Indiana s PT vrti jako slično. Kad je igra zamišljena da se i na konzolama pokreće na 60 fpsa s malo toniranim RT-om, to onda kudikamo bolje izgleda i na PC-u. Pogotovo kad koriste in house tech i naprave sve moguće optimizacije. Kao i s ultra detaljima, ako se nešto danas ne vrti sasvim idealno, barem ostaje ona stavka "vrtit će se na budućem hardveru". No da, bez frame gena i upscalea teško da ovo može zaživjeti na 1440p ili 4K, uključujući i buduće next gen konzole.

Probat će se (vjerujem ove godine) i AW2 s PT.: )

10 dana kasnije

Upalio ovaj tjedan da riješim, trenutno na Ch. 14.

Slažem se sa većinom kaj ste napisali. Osobno mi je stvarno leglo napucavanje i mehanike sa štitom, toliko slično prijašnjim dvjema igrama, a opet drukčije. Nema bezglavog jurenja i uletavanja ko zadnji mulac među hrpu njih jer na hardu bome ne izdržim dugo tak. Treba malo pametnije i parryat ko lud.

U jednu ruku mi fale oni "pravi" Glory killovi, a u drugu sam oke sa tim da ih se ne forsira jer bi narušilo flow samog gameplaya.

Dionice sa Altanom su čista šablona, sa Zmajem je malo više varijacije i fora je, ali promatram ih isključivo kao nešto što predstavlja mali odmak / promjenu u odnosu na standardno napucavanje. Dobrodošla promjena pacea, jel…

Soundtrack mi uopće nije nešto upečatljiv. Grafički jako dobro, ne i vrhunski, ali to je skroz nevažno. Bitno je da igra jednostavno leti i gušt je igrat. Čak bih reko da je 2-3 oružja previše, ponekad se pogubim sa tim što stisnut da bih došo do željenog oružja.

Secrete je jako lako nać ako se ne žuriš, dosad samo 2 nivoa nisu na 100%, a i to mi fali po 1 item. Više mi pašu ti poluotvoreneli nivoi nego linearni koridori.

80€ je previše. Jest, ja sam si grunul 25%, al i to je previše za D1. Kad ga nađete po oglasnicima za 30-40€, kupujte i vrijedit će svakog centa jer se realno radi o odličnoj igri

Tuhy potpis za oruzja, rocket i granade launcher koristio samo da ispunim challenge, nisam imao potrebe za time.

Al da 80 za to daleko previse.

Prije 15-20, al ok, ja sam židov općenito. Bude bio DLC pa kad/ako to strpaju u bundle bit će sigurno primamljivije, odnosno kad masno pojeftni premium edition.: p