Volio bih vidjeti remake FF Tactics i to u ovom novom 2D-HD ruhu. Jest da me je istovremeno strah pretjerano zrnatih 2D spriteova koje Square baš jako voli (Star Ocean 2 remake u tebe gledam) ali opet bih volio dodatke u obliku nekih QoL elemenata jer, po pitanju gameplaya (koliko god da mi je igra i danas ODLIČNA), dobrano ga je načeo zub vremena. Naravno, Matsuno MORA biti supervisor jer inače će staviti Nomuru na projekt pa će Razma lovit svog Heartless klona a Lucavi će postat Organization XIII.
Xenogears! Ne znam kako Takahashi stoji sa time obzirom da je Monolith pod Nintendom ali volio bih da barem angažiraju Sorayu Sagu (Takahashijevu ženu) koja je napisala gotovo cijeli filozofski/psihološki dio priče sama. Ako se dobro sjećam, radi kao freelancer pa ne bi bilo nekih problema. Ako će raditi remake, onaj drugi disk mora biti adekvatno riješen, inače nema smisla. S druge strane, obzirom koliko je real life politika prisutna u industriji mislim da bi remake ove igre bio kontroverzniji no ikada prije. Već sam svjedočio određenim cenzurama i promjenama skripte zbog nekih… političkih događanja u svijetu pa mislim da bi Xeno itekako patio po tom pitanju.
Vagrant Story… Volio bih vidjeti remake ovoga iako me istovremeno strah jer smatram da dnaašnji Square nema kapacitet za rekreiranje takve kolosalne igretine. Ova je igra bila toliko ispred svog vremena da su neki elementi tek nekoliko godina kasnije postali standard industrije. Matsuno na čelu projekta, naravno. Baš kao i za Tactics, bez njega nema smisla.
Parasite Eve je izgubljen u limbu pravnih peripetija tako da ni sam Square ne zna kako i što da napravi da vrati autorska prava na igru (ime). Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi napravili i kako bi postavili combat sustav. Također, neki dodatak na priču ili njezino (blago) produživanje ne bi škodilo.
Dino Crisis. Ako su si dali toliko truda oko RE remakea mislim da i DC zaslužuje barem istu količinu pažnje. Dugo je prošlo od kada sam ga zadnji puta igrao a danas mi je original gotovo neigriv pa bih stvarno volio vidjeti osvježenu verziju ovog klasika.