PS2, PS3, PS4 i PS5 su isto rimejkovi počevši od PS1 hehe!

Što se tiče videoigara e to je priča za sebe. Katkada sam za rimejkove teoretski a katkada sam žarko protiv u praksi kad izađu. Ne mogu dat konačan odgovor želim li neki rimejk ili ne.

Svakako ne želim rimejk neke igre koja relativno dobro izgleda pa na sljedećoj generaciji izađe ponovo u rimejk izdanju. Nije to potrebno.

Od starih igara da se rade rimejkovi ima smisla po meni za one koji nikad nisu igrali originalnu igru. Neznam zbilja, to je sve subjektivno što opet ponavljam. Te stare igre su mi u lijepom sjećanju i volio bih da tako i ostanu.

Te nove igre sa starim naslovima odnosno rimejkovi bi izgledale posve drugačije i imao bih dojam da se radi možda o drugoj igri a kad znaš da se radi o istoj koju si nekad davno odigrao. Tako da, molim lijepo!

Za kraj neka u biti devovi i njihovi šefovi rade kako žele i misle da treba, ja ih ionako neću igrati, pogotovo ako sam igrao original.

Evo i moj popis želja.

Remakeovi:

• Dino Crisis
  • Resident Evil - Code Veronica: X
  • The Legend of Dragoon
  • Final Fantasy IX
  • Vagrant Story
  • Mercenaries: Playground of Destruction
  • Revelations: Persona
  • Persona 2: Innocent Sin & Eternal Punishment
  • Anachronox

Remasteri/portovi:

• The Neverhood
  • The Curse of Monkey Island
  • Castlevania: Symphony of the Night
  • Snatcher
  • Policenauts
  • Final Fantasy Tactics
  • Viewtiful Joe
  • Tron 2.0
  • Resistance serijal
  • Folklore
  • Puppeteer
  • Singularity

Rebootovi:

• Blood
  • Heretic/Hexen
  • Quake

Nisam zahtjevan previše, ali ne bih se bunio na kvalitetan FFIX remake.

Ja ću malo proširiti listu anonimnijim igrama koje sam igrao u djetinjstvu, a za čije bi Remakove ili Rebootove rado dao novce.

Conflict: Desert Storm

Conflict: Desert Storm 2 (Back to Baghdad)

Kingpin: Life od Crime

The House of the Dead trilogija (ali za VR)

Return to Castle Wolfenstein

Heretic II

solidmerlin

Meni baš suprotno. Priča i atmosfera su mi bili napeti, a gameplay atraktivan. Jedino me smetalo što su animacije bile na foru stripa.

Raziel Kingpin: Life od Crime

Imam dobru i lošu vijest.

Dobra:

Loša:

Raziel Conflict: Desert Storm

Conflict: Desert Storm 2 (Back to Baghdad)

Return to Castle Wolfenstein

Heretic II

Ja sam podijeljen oko rimejkova, ali općenito nemam ništa protiv ako su napravljeni da su praktički nova igra. Više mi idu na živce remasteri, to mi nema nikakvog smisla.

Resident Evil 2 Remake, Dead Space Remake, Resident Evil 4 Remake i Silent Hill 2 Remake su mi primjer kako napraviti top remake. Dodao bi tu još i Like a Dragon Ishin koji mi je bio super, ali originalnu igru nisam nikad igrao niti vidio jer iskreno nisam znao ni da postoji.

Najviše bi volio da naprave Uncharted Drake's Fortune remake i Resident Evil Remake po uzoru na RE2 i 4. Ne bi imao ništa protiv ni da dobijemo GTA San Andreas ili Vice City reamake from the ground up. Mislim da bi to bilo stvarno jebeno.

crypto196

Gle odobravam remastere iz razloga što neke igre nekim igračima mogu biti jedino dostupne na takav način, a da ne potroše stotine dolara na originalne verzije. Npr. gdje češ više naći Chrono Cross ili brdo takvih starih igara osim da naručiš preko neta za neke visoke cijene. Na taj način dobiješ stare igre na novim hardverima i gotovo su dostupne svima. Starim igračima koji više nemaju originalne hardvere za te igre, nemaju više igre i tako novim igračima koji nisu imali prije mogučnost ih odigrati ili novim generacijama koji tek imaju na taj način mogučnost odigrati po prvi put.

Dragon Quest VIII, No One Lives Forever 1&2, Syphon Filter, Medal of Honor, Deus Ex 1, Bully, Thief…