Ponukan vječitom raspravom o rimejkovima igara otvaram ovu temu gdje možemo ući u dublju raspravu i razdijeliti mišljenja.

Osobno smatram da su rimejkovi starijih, da ne kažem zastarjelih igara, dobra stvar, dokle god ne pati kreativnost tih timova i sposobnost da rade na novim stvarima.

Neke od igara koje bi ja, sebično, volio da vide rimejk su:

Final Fantasy X

Killzone

Devil May Cry 1 & 3

Vagrant Story

The Legend of Zelda: Ocarina of time

The Legend of Zelda: Twilight Princess

BONUS: Remasteri

Final Fantasy Tactics, Bloodborne , F-Zero GX, The Last Story

To je što mi prvo sada na pamet pada.

Pišite svoje želje i mišljenja i ugodnu raspravu vam želim.

• FFA +1

Što god rekli, meni je Dead Space remake odličan. Vizualno je ostao vjeran originalu ali ono što su uložili truda i gdje sam ostao oduševljen je zvuk (što malo tko obraća pažnju).

Nakon što sam prvi put probao i uopće čuo za Medievil kroz istoimeni remake nadam se da ćemo dobiti remake dvojke jer me prva igra oduševila

Arcer ono što sam igrao Remake i original, ostali su jako vjerni predlošku i poboljšali sitnice.

Fetty Medievil

Moram jednom probati. Isto nisam nikada OG igrao.

Volio bih vidjeti remake prvog MGS-a ali definitivno stoji ono što je netko već napisao. Pitanje je kako bi to funkcioniralo (kao TPS) jer je kamera u originalu važan dio dizajna igre.

Definitivno bih volio vidjeti FFX Remake.

S obzirom da mi je Demon's Souls Remake bio odličan volio bih remake prvog Dark Soulsa na toj razini.

Trenutno mi ništa drugo ne pada na pamet. Napišem još kada se sjetim.

Nisam preveliki igranja nečega za što je bolje da ostane u vrlo lijepom sjećanju, NO za par igara ne bih imao ništa protiv:

1. Star Wars Kotor 2 s contentom koji je išao na nož zbog nerealnog roka za produkciju igre i koji je bez toga contenta vjerojatno najbolji Star Wars materijal ikad;
        2. Fallout: New Vegas da ga još jednom prijeđem uzduž i poprijeko pa još jednom (makar ima modova koji mogu igru dignuti iz smeđe boje);
        3. Splinter Cell: Chaos Theory - neka ga Ubisoft remejka pa neka onda slobodno propadnu;
        4. Need for Speed: Underground 2 - čisto zbog nevjerojatne nostalgije koju imam prema toj jurilici;
        5. Company of Heroes - da još jednom odigram najbolju strategiju ikad.

maverick Da, jako dobro odrađeno. I Isaac je napokon dobio glas!

Još jedna igra koju bih želio vidjeti kao remake je Far Cry 1. Meni je i dan danas odličan. Priča (koliko je ima) i sam osjećaj napretka kroz nivoe a prati ga atmosferičnost… Kad završiš igru i ne vjeruješ da je gotovo.

Nel rimejkaju sve redom sa ps1 i ps2. Bez HD 2D gluparija.

Moja želja za remake:

Za remastered:

I da svi remakovi budu ispolirani s tehničke strane kao:

Ja sam definitivno za remake-ove sa PS-PS2 ere. Nekim igrama bi dobro došao remake iz PS3.

Nije isto remake filmova (smatram da su nepotrebni) i igara. Jer igre koje su izašle sa PS-PS2 gameplay i grafički su zakržljale u odnosu na današnje standarde. Svaka čast izuzecima.

Trenutno imamo hrpu vrhunskih remake i remaster (tu bi izdvojio Crash trilogiju i CTR, također Metroid Prime remaster je brutalan) izadnja tako da se definitivno nadam novima. Svakako bi htio pohvaliti THPS remake od 1 i 2. Uživao sam baš masu. Demons Souls također majstorski remake. Kao što vidite ne spominjem ove za koje svi živi znaju da su top tier.

Najbolji remake ikada mi je prvi Resident Evil sa GC. Ali mislim da mi je Silent Hill 2 remake preuzeo tron. Mora proći još neko vrijeme da se sve posloži.

Htio bi vidjeti pravi pravcati remake od:

Blood Omen

Soul Reaver

Dino crisis

Silent Hill

Killzone

Zelda Twilight Princess

Star Wars Kotor

Iskreno ne bi se ni žalio za God of War I i II

Mislim da je najavljen KotOR Remake. Vjerujem ako dobro prodje kod kritike i financijski da cemo zasigurno vidjeti i remake dvojke.

Meni osobno najdraži rimejkovi su Metroid: Zero Mission, Crash Team Racing Nitro i Resi 4.

Dino Crisis - ta igra je definitivno kandidat za remake. A želja bi bila recimo Breath of Fire IV, Fighting Force i slično

yakuza_stinger volim Dino Crisis ali smatram da su prva 2 dijela adekvatna i da ne trebaju remake. Mogao bi neki reboot serijala ili bar trice kojom javnost nije bila zadovoljna. A ni ja je nisam igrao 😎

solidmerlin ja osobno nebi imao ništa protiv i da izgleda kao nekadašnji RE1 remake. A opet nebi imao ništa protiv i da je kamera preko ramena. Capcom tu radi čuda. I još Regina u nekoj adekvatnoj obleki, jao

Wolfenstein Return to Castle - još jednom prohodati kroz one katakombe u novom ruhu.

Rado bi odigrao remakeove sljedećih igara:

Dino Crisis 2, Silent Hill, Metal Gear Solid u gameplay stilu MGSV, Final Fantasy 8.

Volio bih vidjeti remake FF Tactics i to u ovom novom 2D-HD ruhu. Jest da me je istovremeno strah pretjerano zrnatih 2D spriteova koje Square baš jako voli (Star Ocean 2 remake u tebe gledam) ali opet bih volio dodatke u obliku nekih QoL elemenata jer, po pitanju gameplaya (koliko god da mi je igra i danas ODLIČNA), dobrano ga je načeo zub vremena. Naravno, Matsuno MORA biti supervisor jer inače će staviti Nomuru na projekt pa će Razma lovit svog Heartless klona a Lucavi će postat Organization XIII.

Xenogears! Ne znam kako Takahashi stoji sa time obzirom da je Monolith pod Nintendom ali volio bih da barem angažiraju Sorayu Sagu (Takahashijevu ženu) koja je napisala gotovo cijeli filozofski/psihološki dio priče sama. Ako se dobro sjećam, radi kao freelancer pa ne bi bilo nekih problema. Ako će raditi remake, onaj drugi disk mora biti adekvatno riješen, inače nema smisla. S druge strane, obzirom koliko je real life politika prisutna u industriji mislim da bi remake ove igre bio kontroverzniji no ikada prije. Već sam svjedočio određenim cenzurama i promjenama skripte zbog nekih… političkih događanja u svijetu pa mislim da bi Xeno itekako patio po tom pitanju.

Vagrant Story… Volio bih vidjeti remake ovoga iako me istovremeno strah jer smatram da dnaašnji Square nema kapacitet za rekreiranje takve kolosalne igretine. Ova je igra bila toliko ispred svog vremena da su neki elementi tek nekoliko godina kasnije postali standard industrije. Matsuno na čelu projekta, naravno. Baš kao i za Tactics, bez njega nema smisla.

Parasite Eve je izgubljen u limbu pravnih peripetija tako da ni sam Square ne zna kako i što da napravi da vrati autorska prava na igru (ime). Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi napravili i kako bi postavili combat sustav. Također, neki dodatak na priču ili njezino (blago) produživanje ne bi škodilo.

Dino Crisis. Ako su si dali toliko truda oko RE remakea mislim da i DC zaslužuje barem istu količinu pažnje. Dugo je prošlo od kada sam ga zadnji puta igrao a danas mi je original gotovo neigriv pa bih stvarno volio vidjeti osvježenu verziju ovog klasika.

kabegami

Misliš osvježenu verziju Regine?

Slažem se, Parasite Eve je vrh igra. Prvi dio mi je puno bolji bio kako zbog gameplaya tako ponajviše zbog priče i likova. Klasik.