doctorfreak I kako @Fenix možeš napisati da je ps5 pro donio više od ps4 pro? Ja se baš nebih složio jer je ps4 pro za minimalnu razliku u cijeni donio ogromni skok sa 1080p na 4k, zakaucao večinu naslova na 60 sličica i u samom os- radio daleko fluidnije odnosno brže. Sjecam se ko da je bilo jučer kada sam prodao base ps4, dodao 100e i uzeo pro model koji je btw imao odmah i disc drive i imao je 1tb disk (base modeli su bili po 500gb) a razlika u izvođenju između full hd i 4k je ogromna.
Koja je fora uopće diskutirati nešto što nisi isprobao? Ali ajde...
Svojevremeno sam recenzirao i PS4 Pro i otprilike sam ga otpisao kao danas PS5 Pro. PS4 Pro je udvostručio GPU i softverski dodao checkerboarding koji je bio više PR trik nego neka osobita inovacija (ok, ne želim skroz posrati taj aspekt, samo stavljam u kontekst). Bio je puno bolja konzola od PS4, ali igre su ga već po izlasku odmah pogurale do kraja.
Bez obzira koliko neki bili razočarani cijenom PS5 Pro, PSSR sam po sebi je donio inovaciju reda skoro nove generacije konzola. Konzolu će do limita čak i third party naslovi gurnuti tek za godinu ili dvije i za razliku od PS4, koji je opet ponavljam bio odličan međugeneracijski refresh, R&D i tehnički napredak je neusporediv.
Stvarno mogu svašta prihvatit, usporedbe s PS4 Pro pa i argumente o (ne)povoljnoj cijeni s čim sam se i sam donekle složio, ali zar stvarno moram branit tvrdnju da je PS5 Pro najbolja gaming konzola današnjice. Cijena i manjak opreme koju sam kritizirao ne umanjuje činjenicu da je PS5 Pro najbolja konzola današnjice. To je činjenica, isto kao što je činjenica da je RTX4090 najbolja consumer grafička kartica današnjice. Točka.
Ranije sam već pisao, a dotakao sam se i u recenziji, ovo danas uopće nije situacija kao nekoć s PS4. PS4 je još 2016. je pregazio tehnički napredak i PS4 Pro bio je skoro pa nužnost svakom ozbiljnom igraču. Za stotinjak eura veću cijenu nudio je sjajnu vrijednost za novac i odličnu inicijativu za upgrade. Ako hoćete da kažem da je euro za euro u kontekstu vremena nudio bolju vrijednost nego danas PS5 Pro, to uopće nije upitno. S druge strane, PS5 Pro je pravi premium proizvod bez kojeg se može.
Većina kritičara ovdje na FFA nastupa iz pozicije kao da je PS5 Pro proizvod kojeg moraju kupiti i kojeg se tjera da ga kupe, a sve to dok je standardni PS5 i dalje sjajna konzola koja još nije pogurana do limita. U kontekstu tehnološkog napretka, bolja nego što je PS4 bio u istoj fazi ciklusa. I mislim da sam dosta toga rekao s tvrdnjom kako je PS5 Pro jako povećao vrijednost standardnom PS5, stvarno u to vjerujem.