pravednik
Mislim da je cijenu od 800 eura za PS5 Pro teško opravdati s obzirom na ono što konzola nudi u odnosu na standardni PS5. Naime, standardni PS5 još uvijek nije dosegao svoje tehnološke granice, a omogućava glatko i ugodno igranje većine naslova. Zbog toga je upitno koliko korisnicima uopće treba "jača" verzija, pogotovo uz visoku početnu cijenu.
Kad usporedimo PS5 Pro s PS4 Pro, primjetna je razlika u vrijednosti za uloženi novac. PS4 Pro je donio značajan skok s 1080p na 4K uz bolje performanse i to po vrlo pristupačnoj cijeni, što je zaista opravdavalo ulaganje. Kod PS5 Pro, napredak nije toliko očigledan, a većina naslova i dalje glatko radi na standardnom PS5-u. Drugim riječima, nisu potrebne dodatne performanse da bi se postigao optimalan doživljaj u igrama koje su već dizajnirane za rad na osnovnom modelu.
Trenutno, nema puno igara koje zaista zahtijevaju PS5 Pro specifikacije. Većina igara i dalje pruža fantastično iskustvo na standardnom PS5-u, pa se postavlja pitanje za koga je ova nadogradnja uopće namijenjena. Poboljšanja u fps-u i grafičkoj kvaliteti koja PS5 Pro donosi primijetit će većinom samo entuzijasti i oni koji teže apsolutno najboljim mogućnostima. Ako kao prosječan igrač ne vidiš razlog za ovu nadogradnju, to je jasan pokazatelj da ona nije nužnost, već luksuz za entuzijaste.
Također, nije praktično za mnoge korisnike u ovom trenutku trošiti novac na PS5 Pro, kada je puno isplativije sačuvati sredstva za PS6 koji će vjerojatno donijeti značajniji skok u performansama i mogućnostima nego što PS5 Pro može ponuditi. Zaključno, PS5 Pro nije loša konzola, ali njene novine nisu ključne za širu bazu korisnika i u ovom trenutku je sve samo ne best-buy kupnja svidjelo se to vama ili ne.
PS4 PRO je day one dao više realnih promjena nego ps5 pro za manji novac i to je činjenica.
Ne želim više diskutirati jer neki od vas nisu objektivni. Meni je smiješno da su trenutno to toliko male razlike naprama base modela pa da netko u manjku pozitivnih aspekata kaže da je to dobar zalog za budućnost. Zbilja?
I ponavljam, ne osporavam sirovu snagu ali u ovom trenu me konzola nije oduševila niti po meni pretstavlja neki must have za prosjecnog igraca. S vremenom vjerujem da ce se to promijeniti, ali sam opet pomalo skeptičan, jer je od ps5 prošlo već neko vrijeme pa se večina nas nije žalila na performanse, već svi imamo potrebu za novim/boljim igrama koje nam nedostaju na ovoj platformi.