DayHR Probao sam. Dosta sam razočaran performansama, a koliko vidim po netu, nisam jedini. Na RTX 3060, i5 12400, 16 GB rama igra pada na 30ak FPS na medium detaljima na 1440p.
kao vlasnik 3060ti zahvaljujem se
Nema potrebe da uopće probam sad
DayHR Probao sam. Dosta sam razočaran performansama, a koliko vidim po netu, nisam jedini. Na RTX 3060, i5 12400, 16 GB rama igra pada na 30ak FPS na medium detaljima na 1440p.
kao vlasnik 3060ti zahvaljujem se
Nema potrebe da uopće probam sad
Xbox Series X, koja je ovo rezolucija, 240p?
Eh da, slažem se, kasnije nakon 100h nema neke gameplay svrhe, ali mislio sam da su skroz izbacili, recimo kad prvi put kao huntaš.
Da je bolja mehanika i malo više razrađenija, možda bi bilo onako cool, ali ako je baš basic trči gdje su oni zeleni tragovi onda bolje i da nema nikako.
Solid_Snake Nemam pojma kak je to sad u Wildsima, nemoguće je saznati jer svi kmeće da su zakucani na 30 FPS pa je to jedini info koji internet valjda ima… Ja čekam igru pa ću igrati, Demo me ne zanima da si ne spoilam igru.
Baš me zanima kak će riješit investigatinse, huntove i grind ovdje (hunt kao hunt je inače super zabava, ali ne kad nešto moraš baš grindat nepotrebno); generalo taj post game (Rise je to koma odradio) - kasnije se otvore neki challengi gdje grindaš jače verzije neprijatelja i levelaš neku kitu u sklopu toga, a toliko je sve random i beskorisno da ne kuzim te neke poteze. Tak su mi bila skupljanja tragova u ICebornu i Worldu, gdje 4h skupljaš tragove da 2% imaš šanse u questu dobit krunu od monstera. Srećom da postoji save scum.
Nisu to igre dizajnizane za trofeje. Svaki monster hunter ima hrpu grindanja i stotine questova sa istim cudovistima. Ideja je da igras quest-dva kad ti se da. Mjesec dana geindanja kruna bi svakom ubilo volju za zivotom.
Tragovi su se i u worldu stackali i ako si dovoljno puta lovio cudoviste, pokazalo bi se na mapi odmah ili nakon prvog pokupljenog traga.
sanzo Ja ne pričam iz te perspektive iako da, išao sam na platinu. Išao ja ili ne išao, sve što sam napisao stoji. Ideja je da igraš, kako igraš nije ideja jer to je individualno. Ako ja moram lovit 2h tragove da dobijem investigation koji je 1-kill pa failaš quest a takvi daju najbolje gemove iliti šansu za Rarity 8-10, onda tu nešto ne štima sa tim dijelom a nije do trofejaša.
sanzo Tragovi su se i u worldu stackali i ako si dovoljno puta lovio cudoviste, pokazalo bi se na mapi odmah ili nakon prvog pokupljenog traga.
Ne nužno, dobiješ nekad po investigation ali jako ovisi od kakvog monstera si pobrao trag, koja je verzija, koji rank itd… Grindao sam to danima, znam da sam pizdio na taj dio.
Ono na šta nisam pizdio je hunt 100 puta istog monstera ako treba - tu igra briljira. Na to se ne referiram (osim ako je nepotrebno klanje kao u Rise-u kroz te challenge na kraju, cek bas cu iskopat. EDIT: Anomaly Quests, to to. I dodao bih Rampage Questove, nešto najgore ikad).
Kuzim, nisam mislio na investigatione nego samo na ono da ti se prikaze di je cudoviste na mapi. To se stacka. Ne moras svaki put 10 tragova skupit kao na pocetku.
Za opremu i gemove nisam imao neke vece zamjerke. Nisam uspio nikad slozit 100% optimalni gear, ali nije bilo ni potrebno. Fora je kad padne nesto rijetko, ali to je +0,5% damagea na kraju. Fatalis je najtezi hunt u igri i moze se proc bez da si potpuno optimiziran.
Nikad nisam MH igrao, s kojoj drugom popularnom igrom biste to usporedili?
Ja imam u base Worldu nekih 100h. To mi je bio prvi susret generalno s MH igrom i nevjerovatno koliko je trebalo vremena da mi to "klikne". U početku sam mrzio sve. Zašto je ovako HUD kompliciran, zašto mogu kupiti hrpu ovih nebitnih stvari u itemu koji nakon 30h ničemu i dalje ne služe osim kao gimmick. Zašto multiplayer nije elegantnije rješen tako da se recimo brat i ja možemo vrtiti i po main hubu zajedno.
Ali tek mi je sve kliknulo nakon pređenog storya faktički. Počela sve više i više biti zaraza. Iako i dalje ne kontam onoliko trgovaca i hrpu beskorisnih itema, ali opet, to samo ja kažem da su beskorisni, ali možda moj playstyle je takav da mi takve stvari ne trebaju.
Uglavnom, izgubio sam train of thought, ali hoću reći da sve neke gluposti ove padaju u vodu kada se po onom T-rexu poklopi težak greatsword po njušci.
Eh da, ima li u Wildsu "jahanja" monstera kao u Worldu, ono kad skočiš pa ga zajašeš. Ne znam ima li točan termin. Nisam nigdje vidio to u trailerima. Ja sam čitave taktike u Worldsu bazirao oko toga
sanzo Kuzim, nisam mislio na investigatione nego samo na ono da ti se prikaze di je cudoviste na mapi. To se stacka. Ne moras svaki put 10 tragova skupit kao na pocetku.
Aha to, da, istina, iako kad neko vrijeme ne huntaš nekog monstera, jedino što se stacka je moje nerviranje oko te mehanike jer ti taj bar opada. Možda se varam, ali zvoni mi to u pozadini.
sanzo Za opremu i gemove nisam imao neke vece zamjerke. Nisam uspio nikad slozit 100% optimalni gear, ali nije bilo ni potrebno. Fora je kad padne nesto rijetko, ali to je +0,5% damagea na kraju. Fatalis je najtezi hunt u igri i moze se proc bez da si potpuno optimiziran.
Ja sam picajlza i volim prtljat buildove, pa je bilo tlaka dobit neki gem koji ti baš treba. Najbolje je ne zamarati se s time uopće pa kad padne, padne. Kasnije su dizali malo taj RNG % jer je bio koma, pa se valjda sredilo. Ja sam preskočio neke gemove jer nisu nikako padali. Kao što veliš, nije nužno, ali ljepo je
Npr, kada metneš gemove za brže oštrenje oružja, itekako pomaže ako guraš takav build i oružje se tupi brzo. Ima caka, nije strikno ili uopće damage bitan. Crit i weakness exploit dižu puno više damage od raw %.
Solid_Snake Eh da, ima li u Wildsu "jahanja" monstera kao u Worldu, ono kad skočiš pa ga zajašeš. Ne znam ima li točan termin. Nisam nigdje vidio to u trailerima. Ja sam čitave taktike u Worldsu bazirao oko toga
Rise ima kera kojeg jašeš i jako si brz pritom. Napredak usporedno s Wordlom i Icebornom. I letenje prek Wirebuga cool stuff za kretanje, iako mi je malo ubilo gameplay protiv monstera.
Brijac Nikad nisam MH igrao, s kojoj drugom popularnom igrom biste to usporedili?
Wild Hearts ti je na uzoru ovoga, i God Eater kojeg sigurno nećeš igrati
Brijac Ako još postoji Demo, probaj barem. Ja sam kao i @Solid_Snake mrzio igru prvih 15tak sati, a onda je kliknulo i nisam se mjesecima odvajao.
Meni je prvi bio Tri koji je bio puno manje user friendly od Worlda. Sram me je ni sjetit se da su me ubila ona mala jadna cudovista koja ni nisu dio questa i to ne samo jednom.
Jako puno frustracija, ali kad igra klikne postane bas perfekcija.
Jahanje na cudovistu je mounting. Postoji od cetvorke i osnovna je mehanika insect glaivea. Sigurno ce bit u nekom obliku.
Zamisli elden ring sa manje price, kompleksnijom borbom i jos vecim fokusom na boss fightove umjesto istrazivanja.
Eh da, mounting. Joj znači meni je bilo fenomenalno kada je kliknulo. Nema mi draže nego kada mounta Monstera pa ga nakon udaranja raspizdi po onoj tintari Presmiješno mi je kada doslovno na nekoj teksturi zapneš i on slučajno skoči i mounta, ono THE HELL, I WASN'T READY FOR THAT
Sram me priznati, ali iako su armori perverzija, ja sam nosio 50h Dante skin + Dante Sword (Charge Blade) zbog kojeg sam naučio igrati i koji je moj odabir weapona sada.
@Brijac ovo je jedna od onih igara ako imaš vremena gdje jednostavno moraš vjerovati ljudima i izdržati barem "story" da i tebi klikne. Kao kada ti netko preporuči anime, koji svi govore da je fenomenalan, ali da moraš izdržati prvih 5 epizoda koje su "užasne". Nažalost meni je tako bilo i ovdje, ali nakon toga samo razmišljaš kad ugasiš kako jedva čekaš da se vratiš u igru.
Ovako na papiru zvuči boring as shit.
"Joj znaš, priča je slaba, nema ti tu šta puno za raditi osim ubijati Monstere. Eh da i imaš dosta craftanja."
Ja sam eto početnik ovdje za razliku od sanze, a opet da mi je netko pričao da ću imati faking 100h samo u base igri (tek me čeka Iceborne, za kojeg svi kažu da je fenomenalan) rekao bi jesi lud, samo je FF takav kalibar
But here we are.
I nemoj zaboravit da po 100h ucis igrat s jednim oruzjem, a ima ih vise od 15. Nevjerojatna fransiza, nema ravne igre ni blizu.
Charge blade još nisam previše igrao. I ja sam ga uzeo na kratko kad smo dobili Dantea, ali trebao bi mu posvetit više vremena da ga naučim kako spada, izgleda mi kao dosta kompleksno oružje po onome što sam probao. Možda ga uzmem u Wildsu, ako mi nešto drugo ne privuče pažnju.
Iceborne je bio ogroman napredak od base worlda u skoro svemu, ali najviše po raznolikosti čudovišta koja je u base worldu baš falila. Ako ga odigraš probaj dogurat do Fatalisa, najbolji boss fight kojeg su ikad napravili. Šteta da je izašao nakon same igre i nije bio obavezan za trofeje jer ga je tako većina igrača preskočila, meni je i van monster huntera među najdražim bossevima ikad.
Review embargo se diže danas u 16h po našem vremenu ako je suditi prema informacijama na netu.