escoban Slažem se i u pravu si.

Tko si god dozvoli da mu i dalje nakon toliko primjera prodaju nedovršenu igru sam si je kriv.

Dok se god događa, kao u ovom slučaju da igra ima velikih tehničkih problema a istovremeno ruši neke rekorde na Steamu proizvođači će nam i dalje uvaljivati krševe.

Prva zona izgleda puno bolje nakon oluje. Dobio sam i prvu zlatnu krunu za Doshagumu.

@foggy Je to fiksno?

Nisam skuzio kako upgradeat armor, dobivam materijale, ali ne vidim opciju, samo craftanje novog. Mozda moram tek otkljucat.

sanzo igraju igru koja se izvodi lose. Ni prva ni zadnja. Stalker 2 je picilo 2 milijuna ljudi u onakvom stanju, jedino sto je igra izgledala kudikamo bolje od ovog.

chono

Za stalker pise da je peak bio 121335. Od kud si dosao do 2 milijuna?

Ako je samo stvar izgleda, onda je ovo samo dokaz da je gameplay vecini puno bitniji. Smanjili su grafiku i uzivaju. Stalker je izgledao bolje, ali koliko sam vidio u topicu problemi su bili sa gameplayom. Racunam da ce capcom speglat performanse puno lakse nego ce se za stalker razvit ai kojeg su obecali, a nisu implementirali.

Trenutno, na steamu tko nije zatovoljan trebao bi refundat igru i dat negativan vote. Bar to nije problem. Ako mu se kasnije igra, vjerojatno ce bit i na popustu za par mjeseci i bit ce sredena. Zalosno je da igre izlaze u nedovrsenom stanju danas sve cesce, ali zato ni ne treba kupovat prije nego se vidi kakva ce bit.

Nije ni Pro verzija super, scene u trecem settlementu su… nemam rijeci. Sto se desava s poligonima i ucitavanjem resursa is beyond me, nesto tak strgano nisam vidio od low res vrata u FF remake igrama. Samo, ovdje je jos gore.

Izgleda da imaju nekih problema s tim ucitavanjem textura, ali van scena nisam skuzio probleme. Scene su ionako nebitne, a gameplay je 100% ispoliran sto je jedino zapravo i bitno.

Stvarno ne treba nikog pravdat za proizvod koji masno naplate a nije na razini po svim kriterijima. Nadam se da ce uskoro to patchirat, a kao sto Sanzo kaze, gameplay je ovdje top notch, tu su isporucili.

sanzo 2 milijuna prodanih primjeraka. Stalker 2 NE radi na Boxu. Na launchu je imao visestruke performance probleme, ne samo gameplay. Zalissya je dropala na 15 fpsa, Slug Heap na 8…

Pa to ljudi i rade, zato i ima ocjenu kakvu ima. Mozes ti smanjivat sto god ces, perfomanse se ne mijenjaju puno, a teksture izgledaju kao neato iz ranih 2000tih. Katastrofa

chono

Performance mode na PS5 izgleda bolje od worlda, ne vjerujem da pc verzija izgleda gore cak i na low postavkama. Ne znam igre u ranim 2000ima koje su izgledale ni slicno. Ne razumijem zasto imas potrebu izmisljat stvari za igru koju ni ne namjeravas kupit i igrat.

Rec cu ti isto kao Mavericku jednom. Ako zelis normalno diskutirat igru, mozemo pricat koliko zelis. Obozavam MH, i mogu o njemu pisat satima. Ako pises stvari samo za provicirat, radije idem radit nesto drugo. Volim odgovorit na post kad me netko taga, ali nije mi problem maknut se iz diskusije ako smatram da nije vrijedna vremena.

foggy

Dosao sam jucer do trece zone, vidit cu kako se meni ponasa, grad je dosta veci od ovih prije pa moguce da ce i na performanse imat problema. Jos jedna siva zona, nadam se da ce i ova izgledat bolje nakon sta se vrijeme promijeni 😃

sanzo Joj sumica kad padne kisa, ispala mi usta od divljenja. Suma mi je vrh, mogao bi satima tam buljit u svaki kutak. Bas predivno izgledaju te promjene vremena, onaj sand storm i munje, pa te pijesak zasprica i puna faca pijeska 😃 I sve to se desava dok se fajtas, znaci wow. Ocekujem puno tih promjena i utjecaja. I svaka lokacija ima te promjene, i cim nastupe mijenja se i flora i fauna, monsteri sele itd. Meni je opcenito taj dio istrazivanja isto jedan od boljih aspekta, jednostavno gustam.

sanzo doslovno citiram rijeci i izjave covjeka i prezentatora iz Digital Foundry videa koji sam stavio malo gore. Covjek je prikazao i rekao da medium teksture izgledaju kao nesto izaslo iz ranih 2000tih. Pogledaj. Ne izmisljam stvari, sve je prikazano i argumentirano

Neznam gdje ti vidis provokaciju osim sto mi je pun kurac ovakavih poluproizvoda i jedno te istih problema koji se ponavljaju iz igre u igru. Nema to veze sa MHom. Ima sa svim nedavnim igrama. Pa stoga bolje prestati bitchat i odvojit u posebnu temu da ne trujemo dalje.

chono

Nisam mod, ne mogu. 😃

A mislim da si dosta razuman da sam mozes zakljucit da teksture nikako ne migu bit kao iz igra od prije 25 godina. Ako je covjek u videu rekao glupost, ne moras ju ponavljat. Cemu se uopce uzbudujes oko performansi ako igru ne namjeravas igrat?

chono A kad je to tocno monster hunter izgledao kao top tier igra? Grafika je uvijek bila li-la i dosta loša optimizacija.

Monster hunter nikada nije bio na nikakvoj ljestvici najboljih grafičkih prikaza na konzolama.

I world je tražio ps4 pro za stabilnih 60, a slično je i sa ps5 pro, a i dalje neke stvari izgledaju jako loše.

Mislim nije kriminalno loše, ali smatram da mogu puno bolje.

doctorfreak imamo temu za to, da ne unistavamo onima koji igraju ovdje i komentiraju gameplay

Igram presporo, dosao u trecu zonu. Bow i LS za sada. LS mi je u ovoj igri još više sjeo nego u MHWI, fucking master blade dance

foggy

Došao sam do sela di dobiješ melding. Kužim šta govoriš za učitavanje tekstura u trećoj zoni. Nije tako primjetno na performance modu ko u ff-u kad se krećeš, ali baš vidiš kad pričaš s ljudima i zumira na njih kako se zamijene teksture par sekundi nakon 😃

foggy Joj sumica kad padne kisa, ispala mi usta od divljenja.

Onaj fight u šumi di za zadnju fazu na ptici trčiš uz vodopad za gore po nevremenu izgleda baš odlično. Kasnije onaj u pustinji kad je oluja i gromovi lupaju po svuda, vjetar nosi pijesak, a cijelo krdo bježi ispred tebe ili u ledenoj zoni dok pratiš onog velikog isto. Nije grafički na razini ljepših igara za ps5, ali baš se vidi da su se fokusirli na to da napravi filmske uvode u ove veće figtove.

sanzo Da, na momente wow, na momente ps3 🙂 Ima kasnije jos problema, ali ta zona je jako losa, puno puta mi se texture okolo ne ucitaju ili titraju. Desilo mi se da fajt sa jednim bossom ima isti problem, koza mu je ostala sa low res texturom, a onda i weapon od tog bossa dobrih par min da ucita bolje texture. To mi je bas ubilo imerziju, ali van toga nisam imao probleme. Mislim da ce to fixat uskoro, moraju jer ovo je bas broken s te strane. World nije imao tih problema a bio je prekrasan i krcat detaljima.

Dosao sam na Rank 3 questove, igra je gustanje a LS je masterclass, kakvi potezi ajme. Switchblade isto, ali tek ga ucim. Imat 2 slota za oruzje je doneslo dinamici do ibera, igretina sam takva.

foggy

Nisi probao spustit na performance? Vjerojatno se igra muči sa high rez teksturama jer ja nisam imao problema van ovog kad pročaš s likovima, čak ni kad hodam po gradu nema problema.

sanzo Scene. Internet je pun tih problema, PS5 Pro, svi modovi. Probat cu stavit na Perf mode, taj i najvise predlazu. Steta, meni je balanced vrh.

Nisu neki spoileri. Svaka slika iz primjera je tocno ono sto se meni desilo. Scene u ovom gradu su bas problem, dok hodam i ne, ali imam feeling da nije ucitao sve i da je pol toga lose.

foggy

Kužim, nisam imao takvih problema, tako da vjerojatno je problem u balanced modu. Meni su samo zamućene teksture kad pričam s likovima i onda se izoštre brzo nakon toga. Ovo baš odurno izgleda.