Ne dostavljaju u druge zemlje bas zbog razlika u cijeni :/

moschus što govore ovi tvoji, ide li ili ne na kraju s edu popustom? Ja došao do plaćanja, nikad me nije tražilo verifikaciju. Base model je 130 eura jeftiniji

EDIT: Izgleda da prolazi. Na njemačkom Apple storeu traži verifikaciju prije košarice. Nešto se osjećam kao 🇦🇹

Da nemam MacBook ovo bih istog treba uzeo. Doslovno bagatela!

Ajd javite kak ide to u Austriji. 18.11. sam u Beču pa da vidim.

Tzereen Taman narucis i napravis pickup u Apple Storeu u Becu! To nudi kao opciju na zadnjem koraku (Kärntner Straße 11, Wien1010)

Deadwalker auu zasad sve stvarno dobro izgleda. Baš me zanima i što će @moschus reći

Vidim i neke dobre dojmove s vanjskim SSD-ovima. Tko zna, možda ipak bude 24/256

Izgleda da su stvarno napravili top strojcek! Rezultati benchmarka su bas impresivni, doslovno gaze skoro sve procove. Preko vikenda ce sigurno biti jos puno reviewa, teardownova i testova na YT tako da jedva cekam 🙂

Ja ću ga vjerojatno uzeti dizajnerici, radimo sve vise s videom u zadnje vrijeme, a ona mi je još na M1. Ionako moram dizati troškove da me porezna ne opeljesi na kraju godine tako da mi je Apple olakšao izbor 🙃

Išao sam ga isprobat i to su imali baš verziju 16/256. Šteta da nisam uspio ssd testirat jer ne dopuštaju skidanje aplikacija

Ovo je geekbench, samo nisam siguran koliko je relevantan jer sam istovremeno vrtio logic pro i oni neku aplikaciju za editiranje videa kojoj se ne mogu sjetit imena, ali imala je hrpu klipova stackanih u layerima

https://browser.geekbench.com/v6/cpu/8714375

U idleu 7GB ram, nisam nikad vidio da je prošlo iznad 9 lol. Još mi se i magic mouse svidio. Uzimam sigurno

Deadwalker S cim se bavite?Ja radim s videom (postprodukcija, vfx, motion graphics…) 20+ godina tako da me zanima 🙂 Mozes i na pm ako neces tu

Fenix gdje si ga isprobao?

Najs! Nisam znao da ce dobiti day1 🙂

Glupo bi bilo donosit neke zaključke, vidit ćemo što kažu ozbiljnije recenzije, ali iz ovog nekog 30-minutnog druženja ova basic verzija bit će dovoljna za veliku većinu ljudi

Fenix idleu 7GB ram, nisam nikad vidio da je prošlo iznad 9 lol. Još mi se i magic mouse svidio. Uzimam sigurno

Imajte na umu jednu stvar ako niste znali i iskustvom vidjeli:

Mac kad radi i trosi 16 gigi rama, do zadnjeg bajta je iskoristeno i nista nece stekat, dok windows da bi radio stabilno kao mac mora imat uvijek vise. Ja vrtim 4 platforme, hrpe simulatora, docker, par servera i chrome i nikad nisam osjetio da nesto zapinje 🙂

U prijevodu - ista konfa windows i mac sa istom brojkom Rama nije niti priblizno ista stvar.

Nema zurbe, neka ga malo istestiraju ipak je u novom kucistu pa me zanima kako su sve poslozili, kakvo je hladjenje itd…
              Bas bencham komp na poslu (ryzen 9 5900x + 1080Ti) i ta mala Appleova kutijica ga pojede u skoro svemu osim u GPU koji jos uvijek nije za ozbiljnu upotrebu. Evo mala tablica koju sam sebi slozio, ovaj prvi Intel mi je kucni stroj, AMD posao i podaci za M4 do kojih sam uspio doci.

Ispada da se SSD može nadograditi i postupak se ne čini pretjerano teškim! Inače, ako se ne varam takav SSD koristi Steam Deck i ima kupiti 1TB za manje od 100€ dosta često na Amazon!