Zapravo ovaj je već uspio. Doduše još nisam pogledao koliko je komplicirano

Nisi ni kupio, a već gledaš kako ga moraš rastavljat da bi neš "zalemio" Ha-Ha-Ha

0/10 - do not recommend

Koliko bezobrazno naplaćuju SSD i RAM, svakako podržavam. Prije će u Zagorju piti vodu, nego li će Apple dopustiti bilo kakve nadogradnje od strane korisnika.

Isplati li se uzeti 27" 4K monitor za Mac Mini budući da Mac Mini ima problema sa 2K monitorima, tj. da za Mac Mini treba monitor sa min 160ppi

Netko se na Thredsima zajebava oko količine portova

Mislim da nitko ne navija toliko za wireless budućnost koliko jabučari.

weky m4 ima naprijed jos 2 usb - c porta i headphone jack, tako da slika nema smisla

Vidim da si duša svake zabave.

champion1 ima dosta videa o tome na YT, jedni govore da je problem a drugi da nije problem tako da sam i ja malo zbunjen. Zadnje sto sam citao je da je bas 4K problem jer Apple preferira 5k rezu, takav im je i Studio display, a njegova nativna reza je 5120x2880. Pola od toga je 2560x1440 tako da mislim da to ne bi trebao biti problem. U svakom slucaju postoji aplikacija BetterDisplay i kazu da se s njom fixaju svi ti problemi sa scalingom cudnih rezolucija. Ja imam 32" i 27" monitore, obadva 2K tako da me isto zanima kako ce to izzgledati.

Sto se tice upgradeanja SSDa nadam se da ce se moci. Postupak prelemljivanja nanda je poprilicno slozen tako da nema sanse da bi se to sam usudio raditi ali vjerujem (nadam se) da ce se pojaviti 3rd party moduli koje cemo moci sami zamijeniti i onda narpaviti restore sistema. Postoji vec ideja na kickstarteru za Mac Studio koji ima iste module.

E da, to sto nijedan Mac sada nema klasicni usb port je strava… Srecom imam usb c hub koji ih ima 4, inace bi spajao tipkovnicu u dupe.

Apple je oduvijek bio poznat po tome da se rijesava starih tehnologija prije ostalih. Prvi su izbacili i floppy iz racunala i opticke jedinice :/
      Ja bi isto bio sretan da su ostavili koji stari usb ali to se rijesi hubom koji ce mi i tako trebati.

moschus Ja bi isto bio sretan da su ostavili koji stari usb ali to se rijesi hubom koji ce mi i tako trebati.

Je da, hub baš nije jeftin. Za mene kojem nije trebao, prisilno je trebao jer su debili.

Ma daj, pa imas usbc na usba adaptera po par eura, hubova vec od 10tak tako da realno nije nikakav trosak….

moschus istina, ako ideš samo na hub koji je isključivo za C na usb, onda se nađe za sitniš. Pošto mi MAC nema niti ethernet port, a niti dodatni HDMI, morao sam ubosti malo skuplji u tom slučaju (niti zadnji Lenovo laptop nema Ethernet port). Na što smo spali, strava.

Fenix Javi kak radi 😃

foggy imaju kod mene u firmi te fancy hubove sa ethernetom, hdmi… Ti jesu dost skupi ali stvarno rade odlicno. Za tastaturu ili nekakv stari eksterni disk vjerojatno je dobar bilo kakav 🙂

Meni su mis i tastatura bezicni (MX Master 3s i MX Keys) i za sada ih koristim sa njihovim usb receiverom na PCu ali buduci da imaju BT vjerujem da ce mi na Macu raditi bez problema.

moschus Hoce, sve što je BT radi bez ikakvog problema. Za ovo drugo je, fency ass shit koji i košta. Za obične usb uređaje neki najjeftiji komad bit će dovoljan (dok ne krepa) 😃

Svi puno tipkamo a mene zanima jel netko opce narucio stroj? 😃

Čekamo da @Miro uzme, da je za tri dana novi u prodaji za 200 Eura manje.