Deadwalker gledam na papiru mi izgleda sve predobro da bi bilo istinito za tu cijenu čak i za ovu entry verziju. U međuvremenu malo proguglao i stvarno nema kvake. Realno ima sve što mi treba, pa čak i portove. Ozbiljno razmišljam o baznom modelu, samo treba vidit naše cijene

Deadwalker

Jbt ti si onda uzeo najjači model znači? Ja imam M2 Air kojeg sam platio skoro pa ravno 1000€ i jedino što bih na njega promjenio da mogu jest dodatnih 8GB radne memorije. Sve što treba izvesti izvede bez problema a lagan je toliko da se upitaš da li si ga uopće i uzeo sa sobom u ruksak. Baterija sa mojim korištenjem uvijek traje 2-3 dana.

Ovaj novi Mini mi se čini kao super stvar ali bez dongle-a je nista. Da se tipkovnice i miševi rade sa USB C headerom ili dolaze sa barem nekim USB A na C adapter rekao bih ajde, ali za prvi setup je dongle neophodan, pa čak i za setup bluetooth stvari

Fenix mislim da će kod nas bazni model biti u rasponu 800-850 EUR (jer ove cijene na screenshotu su bez PDV-a), no i s tom cijenom, jednostavno najbolji deal u kontekstu računalne snage koju možeš kupiti u ovom trenutku.

prayer

Imam Pro model, ne Air, sjećam se da je bio blizu 14 soma tadašnjih kuna. Sada gledam na iStyleu, bazni Pro model s M3 košta preko 2 soma EUR. Jebote, ovo je cisti no-brainer 😀

Deadwalker

Ma znam da imaš Pro, zato i pitam, sigurno je najjači model kad si ga tako skupo platio?

Ja svaki put kad odem u Arenu u iStyle pogledam cijene, samo se nasmijem i izađem. Blažen bio Amazon.

https://amzn.eu/d/3WKo7AS

https://istyle.hr/macbook-pro?gad_source=1&gbraid=0AAAAApGmQuuNnfraw4img29ih6rJ6e6Eo&gclid=Cj0KCQjwsoe5BhDiARIsAOXVoUvudUr1efRsSoUdimCa1rCeJLvPzZrcVkQSIEkyPXwpP2ZVFE_QDmwaAq37EALw_wcB

Deadwalker (jer ove cijene na screenshotu su bez PDV-a),

I eto kvake. Malo me ohladilo, ali svejedno pratim, kako kažeš i dalje dobar deal

U zadnje vrijeme se kroz posao dosta susrećem s Appleovim ekosustavom i baš mi dosta toga paše tamo. Uvijek me iznenadi kako je neki Apple uređaj s 8GB RAM fluidan, tako da vjerujem da će 16 na njihovom OS bit odlično za radit

Fenix Nema teoretske sanse da bilo kakve poslove koje zahtjevaju stabilnost vrtim van linuxa ili mac-ova. A i da mi sad plate ne bih se vratio na windows masinu, jednostavno nema sanse.

foggy kad budes imao vremena bas me zanima da se raspises zasto, pogotovo iz konteksta Maca

prayer to s Amazona sto si linkao je rabljeni model, ali da, tamo su cijene uvijek bolje naravno. Meni je doduše svejedno, kupujem opremu na R1 pa si odbijem PDV sto je kod laptopa značajna ušteda.

Fenix da, preko bare se cijene prikazuju bez PDV-a pa ti u checkoutu obračunaju, ovisno iz koje države tamo naručujes. No svejedno, to je stvarno dobra cijena za računalnu snagu koju dobiješ (+ drugi benefiti).

Ja sam godinama radio na Macovima (Mac Pro, Mini , iMac) i svi ti strojevi rade doslovno bez greske, jako brzo i ugladjeno. Za 99% kucnih korisnika ovaj Mini je idealan stroj za sve osim za gejmanje, tu su i dalje slabi plus igre ne izlaze bas za OSX. Ali neka kombinacija Mini + konzola za igranje je top, ja sam imao tako godinama i stvarno nemam primjedbi. Trenutak gdje je meni nastao problem sa Apple kompovima je onaj kada su potpuno onemogucili bilo kakav upgrade od strane korisnika. Prije smo normalno dodavali ram, stavljali diskove unutra a sada to vise nista ne mozes a njihove cijene upgradea su poprilicno visoke (sa 16gb rama na 24 je 230€ na apple.de, ssd sa 512gb na 1tb isto toliko). Drugi problem nekim korisnicima ce biti nedosattak nekog specificnog Win softvera iako za to najcesce postoje Mac alternative. Uglavnom ja cekam nase sluzbene cijene pa ce pasti odluka, pretpostavljam da ce ovaj srednji 16/512 model biti oko soma, u DE je 929€

moschus ovo si dobro rekao, kombinacija konzole za gaming i Mac. Tako i ja razmišljam, imam PS5 za gaming i Macbook Air M3 za sve ostalo osim gaminga za što mi je više nego dovoljan. Na poslu sam na Win11 i ne bih nikad mijenjao Windowse za Mac, jednostavno mi Mac više odgovara, pogotovo radi ekosustava s obzirom da imam i iPhone.

BTW samo da se vidi da ovi procovi nisu za*ebancija iako su zagurani u stvarno malo kuciste, Geekbench 6 score bi trebao biti nesto malo preko 3800 za single core i preko 15.000 multicore.

Kad sam vec spomenuo kuciste po meni su mogli komotno ostaviti i staro, smanjivati nesto vec toliko maleno je glupo i stvarno jos nisam cuo nekoga da je rekao da bi volio da je Mini jos manji jer je to u vecini slucajeva ipak desktop racunalo. Takodjer 3.5mm audio jack samo naprijed je bzvz, prakticno jedino nekome tko ukljucuje i iskljucuje slusalice vise puta dnevno, za vecinu ostalih je bolje da je iza jer su zvucnici ukljuceni cijelo vrijeme. Uglavnom sitne zamjerke, sve u svemu odlican strojcek.

Brijac vidio to, dobra dizajnerska odluka kao i utor za punjenje Apple misa koji je s donje strane. 👌

Vjerojatno nije stao iza kao na starom modelu, zato i kazem da su mogli komotno ostaviti postojecu velicinu. U svakom slucaju to mi nije neki minus, realno gumb ti treba mozda 2 puta godisnje. Jedino bi mogao biti problem u slucaju nekakve farme Minija gdje svi idu u rack pa je pristup u ovom slucaju otezan.

Ma meni takve gluposti kod Apple-a izgledaju kao nekakav test za nas kupce tipa koliko ćemo zapravo tolerirati njihove debilne poteze dok ne kažemo dosta i prestanemo kupovati, ali do sad nismo prestali 😆

Da se razumijemo imam njihov Magic Mouse i ne bih za posao nikad niti jedan drugi koristio, ali za taj utor ispod nemam niti jedno logičko objašnjenje osim da je test koji sam opisao.

Brijac Ma meni takve gluposti kod Apple-a izgledaju kao nekakav test za nas kupce tipa koliko ćemo zapravo tolerirati njihove debilne poteze dok ne kažemo dosta i prestanemo kupovati, ali do sad nismo prestali 😆

Za ovu cijenu i ovo što nudi, button može bit gdje hoće Ha-Ha-Ha

Meni se sve čini da ću na Apple. Do kraja godine sam planirao novi PC, ali Windows mi je stvarno već dopizdio u svakom mogućem obliku. Ovaj bazni je za 700 eura, a od igara bitno da može Factorio

Brijac Dobro je da nemaju široke ruke za takve testove za sve, jer to su radili i sa svojim portovima, svojim šarafima (koji su i dalje na MAC-ovima), ali evo bar je EU naložila da nema prodaje u Europi ako ne stave C portove i maknu te svoje brije. I onda namjerno spakiraju kabl i punjač najgore kvalitete ikad, pa za godinu dana moraš bacit 500 eura za drugi. Neće moći ove noći.

Meni je MM poprilicno neupotrebljiv. Definitivno ima zanimljive feature ali ergonomija mi je nula plus nema kotacic ni dodatne gumbe sto mi je sve nuzno potrebno za posao. Za po doma je fora i brzo se naviknes na gesture ali za nesto ozbiljnije mi nikada nije sjeo, tu mi je ipak Logi MX kralj vec godinama.