• Offtopic
  • Asmongold (američki video streamer)

fensisuperstar nitko nije dosao ni blizu ovome u RPGovima

"It makes them human…"

Kakva lakoca rezije, pisanje, bol u glasu, glazba i teske realne teme koje ocito mozes pronaci u stvarnom i filtivnom svijetu, zapravo bilo gdje imas ljudske odnose

chono sa time treba uspoređivati druge igre. Fpsove sa doomom. Akcijske igre sa PoE.

A ne ono

80k aktivnih igrača. Uspijeh. A demo wildsa ima pola milijuna

Giphy - Animated GIF

@fensisuperstar

Giphy - Mad Max Reaction GIF

Witcher je dovoljno pokrenuti da vidis razliku u likovima i dijalozima u odnosu na ostale.

somethingwrong nisam ja stavio to radi asmongolda već radi witchera ali zato što je asmongold u videu onda sam stavio u topic gdje je asmongoldu mjesto. A to da nije završio witchera 3, znam. Kakve veze to ima. I dalje stoji ovo što sam stavio. Jedan Dragon Age veilguard je smeće ako se usporedi sa top tier igrama. Smeće je naspram Originsa. 7ica od igre.

Btw tehnički nisam ni ja cyberpunk završio. Došao sam do point of no return i doslovno nikad nisam odigrao do kraja. A očistio sam sve btw. 😃

Kratki sažetak
      • Asmongold je pokrenuo temu o higijeni, priznajući da se nije tuširao mjesec i pol, što je izazvalo razne reakcije.
      • Spominje svoj bizaran "budilica" ritual s mrtvim štakorom, gdje bi miris probudio kad sunce izlazi.
      • Komentira kako ignoriranje problema može dovesti do toga da "sami nestanu," navodeći primjer s problemima s dentalnom higijenom.
      • Dotaknuo se "woke" kulture u gaming industriji, kritizirajući raznolikost u novim igrama, što izaziva kontroverzu.
      • Raspravlja o teorijama zavjere vezanim uz vladine manipulacije, ističući Tatea i povijesne primjere poput MLK-a.
      • Asmongoldov video izazvao je snažne reakcije, a neki tvrde da se jako trudi izgledati neopterećeno.
      Opširniji sažetak

Asmongold je u svom video prijenosu izazvao rasprave priznavanjem neobičnih navika, poput izbjegavanja tuširanja mjesecima i korištenja mrtvog štakora kao budilice. Ovaj "ritual" u kojem miris mrtvog štakora signalizira početak dana šokirao je njegove pratitelje i pokrenuo niz komičnih i čudnih reakcija.

Nadalje, komentira ignoriranje problema, smatrajući da se neki rješavaju sami od sebe, spominjući svoj primjer s dentalnom higijenom. No, najkontroverzniji dio dolazi kad proziva trenutnu gaming industriju, tvrdeći da se "woke" pristupi poput uključivanja raznolikih likova osjećaju nametnutima, što je naišlo na mješovite reakcije. Njegova kritika cilja moderne društvene norme, što dodatno polarizira publiku.

Također je iznio svoje stavove o teorijama zavjere i "lažnim optužbama" protiv poznatih ličnosti, navodeći primjere iz povijesti kako bi opravdao skepticizam prema vladinim namjerama. Ova mješavina osobnih ispovijesti i društvenih komentara učinila je video neobičnim i iznimno popularnim među njegovim pratiteljima, ali i otvorila nova pitanja o njegovim stavovima i načinu komunikacije.

Witcher 3 je bio peak pisanja i nažalost sumnjam da ćemo više ovako šta vidjeti. Asmon je dobro rekao u videu neke stvari.

Osobno sam izgubio volju za videoigrama, a kada i igram, to je većinom nešto starije ili pak nešto što se ne oslanja na priču poput npr platformera. Isto tako sam odlučio ne kvariti ostalima igre i ne komentirati iste koje me odbijaju svojim dizajnom ili nečim drugim.

A što se tiče Witchera 3, ponovo sam kupio igru ovaj puta na Xboxu u Complete ediciji i eto, kada se zazelim dobre western developed single player igre, imam šta igrati…

fensisuperstar nisam ja stavio to radi asmongolda već radi witchera ali zato što je asmongold u videu onda sam stavio u topic gdje je asmongoldu mjesto. A to da nije završio witchera 3, znam. Kakve veze to ima. I dalje stoji ovo što sam stavio. Jedan Dragon Age veilguard je smeće ako se usporedi sa top tier igrama. Smeće je naspram Originsa. 7ica od igre.

Uopće ne sporim da je Dragons Age(jako) vjerojatno lošiji od Witcher 3(ne znam , nisam igrao Dragons Age )
      Samo sporim da Asmongold to može ocijeniti, ovo je samo dnevna doza drame.

Pratio sam ga ja, pogotovo njegove prelaze souls igara i Elden Ring, koji su zabavni jer igra na način da zajebava vlastiti chat, ali ovo u zadnje vrijeme je najniža forma dnevne doze anti-woke drame

Stvar je u pretjerivanju. Kada se u igrama pretjerivalo sa ogromnim dekolteima, gaće virile, dupe i grudi bile XXXL, ljudi su kukali, sada kukaju zbog ovih LGBTQitd stvari jer se gura svugdje i non stop.

Zatim imamo kukanje onih koji kukaju što ovi kukaju i dobiješ teški odron od komunikacije na internetu. Toga uživo nema ili ima jako malo, barem ja nisam doživio.

Osobno biram sadržaj koju ću konzumirati i nema razloga da kenjam ako igram npr novi AC, a znam šta me tamo čeka. To što se meni ne gledaju gejevi kako se ljube u filmovima, žena kako ispizdi 10 muskaraca odjendom, crnac kako je kralj Engleske itd je zato što sam očito rasista, homofob i misogynist, ali zato se držim podalje od takvog sadržaja i meni super.

Sam si si kriv ako kupiš Dragon Age i sereš o dva tri LGBT dijaloga. Sam si kriv ako ideš u gej bar i smeta ti da se likovi tamo ljube.

Problem je što više nema normalnih rasprava na netu, čak ni "normalnog" trolanja, nego se sve svodi na boju kože, seksulano opredjeljenje, vjeru, političku korektnost itd.

Umara i demotivira…

Imamo na izbor šta ćemo svojim novcem kupovati i podržavati i umjesto što seremo ko foke, možemo svojim novčanikom učiniti razliku. A ovi što rade preorder neke igre i onda plaću, to ne žalim ni najmanje. To su posebni endemi…

fensisuperstar 7ica od igre

Ako su Andromeda i Inquisition 7ice, a jesu, onda je Veilguard bar 8ica. Bar za sad.

Meni je dosta bolja igra od Inquisitiona koji bi uredno mogli preimenovat u "Holding R2 simulator".

Pisanje je jako šaroliko, al worldbuilding je na visokoj razini.

maverick

Ja sam za kreativnu slobodu. Jadno bi bilo kad bi se radilo samo ono kaj proizvodi najvise novaca.

Nek budu woke igre i sloboda da netko napravi igru kak god zeli.

Problem je kaj ljudi misle da je samo njihovo misljenje ispravno i da se vecina s tim slaze.

Naravno onda se ljute kad se igra ne proda dobro i prozivaju ljude homofobima i ne znam kaj sve ne.

Ima svega, al vecina su normalni ljudi koje ne zanima danasnja politika u igrama.

revo naravno. Samo kažem da mi nije jasno kada netko danas unaprijed zna kakva je igra tj šta sadrži i onda serenda i još i kupi da bi šta? Uvjerio se? Ili da bi kao imao izgovor da sere jer ako nije igrao, a sere, onda će opet upasti ovi drugi koji kažu da nije igrao i da ne može imati mišljenje lol. A to radi i ovaj Ašmongold tako što "nasilu" igra da bi mogao kenjati. Ne uvijek, ali često puta jer to, eto, donosi gledanost.

Kako god okrenuo teška umobolnica je sve to danas.

Što se mene tiče svaka igra od danas pa nadalje može biti woke. Em mi igre više ne znače ni približno toliko u životu kao prije, em nije da ne postoje stare igre (koje su ionako bile bolje od ovih sranja danas).

Da, on je stroj za gledanost. Vjerujem da mu i dosta novaca donesu i oni koji ga mrze hehe

maverick A to radi i ovaj Ašmongold tako što "nasilu" igra da bi mogao kenjati.

Ovakvi postovi su dio problema.

Evo i orginal video na koji reagira u kojem lik govori upravo o tome kak nemreš danas ni mišljenje reć o nećem bez da te iz jednog od kampova krenu lejbelat ko suprotni kamp.

Dijalog je bitan i bitno je pričat o problemima tamo gdje ih ima. Nije sve sranje i nije sve shillanje postoje ljudi koji mogu neke stvari sagledat analitički, a ne samo emocionalno.

fensisuperstar Andromeda je 0 a ne 7ica. Gigačesme od igre.

Čvrsta sedmica. Igranje je bilo zabavno. Nije bilo Mass Effect, ali je bilo zabavno.

wooddiebone Ovakvi postovi su dio problema.

Evo i orginal video na koji reagira u kojem lik govori upravo o tome kak nemreš danas ni mišljenje reć o nećem bez da te iz jednog od kampova krenu lejbelat ko suprotni kamp.

Di je tu problem? Govorimo o liku kojemu nije problem etiketirat druge kako mu se sprdne. On sam to naziva: ako izjaviš nešto na internetu onda si fair game za ktitiku, sprdnju itd.

To što je on tebi osobno intelektualno-duhovni vođa i smatraš da je u pravu je potpuno druga stvar.

somethingwrong

A nego kaj ?

Pa nemaju ljudi na internetu imunitet.

Mozes sprdat mene,njega i bilo koga drugoga. Valjda zivimo u nekoj demokraciji

maverick Što se mene tiče svaka igra od danas pa nadalje može biti woke. Em mi igre više ne znače ni približno toliko u životu kao prije, em nije da ne postoje stare igre (koje su ionako bile bolje od ovih sranja danas).

Postoje kvalitetne i nekvalitetne igre, isto važi za glazbu i filmove…LGB ili nešto Androgynous nije nikada bio problem u umjetnosti ako je dobro izvedeno…od 80-ih do danas ima masu takvih kvalitetnih primjera…

To što se sve danas trpa pod "woke" je ispolitizirano jednoumlje i nedostatak pronicljivosti internet publike koja puši sve što im se servira sa "popularnim" internet clickbaiterima…"u hrpi mediokriteta ne cvita kvaliteta" ali uvijek se nađe poneki biser🙂