Ovo je više možda posveta i omaž za sve godine što me Vivax tv služi i ja zadovoljan nego kao neka besplatna reklama za taj brend i ostale proizvode. Ionako me neće nitko poslušati i uvažavati pa eto nije besplatna reklama koja bi imala nekakvi impact na povećanje prodaje.
Bit ću zasad jedini i prvi zagovaratelj VIVAX televizora na ovom portalu.😀 Briga me što većina zaobilazi taj brend i sprda ga ali meni je baš simpa i lijepi jednostavni logo imaju a i jeftiniji su od drugih. Kad god ga upalim čeka me logo VIVAX sa lijpom pozadinskom slikom jezera i šumice pokrivenu snijegom baš kao iz TLoU serije.
"Prvo tada što mi obično pade na pamet"😀 je Elvisova pjesma Viva Las Vegas i zapjevušim si je svaki puta i zbog tog dao sam ime ovoj temi. Tu i tamo ako bude kakvih novosti (zasad rijetkih, nešto slabo se vrte u zadnje vrijeme) iz Vivaxa eto ih ovdje pa kog zanima neka navrati.
Nije bilo uvijek tako kod mene sa tim proizvođačima i brendovima jer Sony mi je bio u krvi dobar dio mog života i ništa drugo nego samo Sony, Sony, kakav Samsung, kakav Panasonic, Sonyja davaj oni su najbolji. Čak bih i Sonyjeve obične i akumulatorske baterije kupovao. S godinama mi je zahtjevnost kao tehnofilu opadala pa sam se počeo okretat manje poznatim brendovima a jedan od takvih je Vivax.
Imam momentalno dva televizora koji su u audiovizualnoj akciji. Jedan je Samsungov LED 4K iz 2017 god. kojeg sam uzeo pod ugovorom na 2 g da prijeđem na A1 i Vivaxov HD Ready koji je kupljen za gaming koji je meni solidno prikazivao sliku iz crne paralelogramske kutije dobrih 2 g. a i da bude jednom rezerva kad standardni Sony tv otegne papke pa da ga Vivax zamjeni. Sony ipak nije otegao papke (neda se sinek) ali jadničak nije mogao držati više korak sa digitalnim novotarijama pa ga je Vivax morao zamjeniti a Samsung je zamjenio pak Vivaxa u gamingu.
Malo sam se teže u počecima privikao na sliku Samsunga kad sam npr. Uncharteda počeo igrati prvo na Vivaxu i bio zadovoljan slikom i zvukom sve 5 pa nastavio ga igrati na Samsungovom i sav taj gaming prikaz boja, likova izgledao mi je tad baš nerealno, preživahno i plastično ali čovjek se navikne brzo na sve. Poigravao sam se sa modovima prikaza i stavio koji mi najviše pasal očima a to je standardni što opet može zavisit i od igre.
Nekako mi je tijekom svih ovih godina prirasao taj brend (Vivax) srcu pogotovo za televizore. I po dućanima ih znam nerijetko gledati i vidim da slikom ne mogu baš konkurirati Samsungu, Panasonicu, LG-u i ostaloj škvadri ali mislim si neka, nije ti slika baš toliko loša za te pare a i doći će jednom i tvoje vrijeme kada ćeš zablisnuti kao brend te boraviti u mnogim dnevnim sobama, kuhinjama, kupaonama što već pomalo i jest.
Neznam zašto ali volim davati i dati šansu nečemu što se proizvodi kod nas pa bilo to i lošije. Jer ponosan sam što je tako. Neću govorit previše za ostale proizvode i držat im štangu već samo o pravokutnim kućnim ljubimcima koji su mi korekt.
A sad malo o brendu.
Vivax je hrvatski brend sa sjedištem u Rugvici nedaleko od Zagreba i spada pod MSan grupaciju koja je vodeća distributerska tvrtka za potrošačku elektroniku. Brend Vivax koji uz pomoć najviše kineske zatim i japanske tehnologije sklapa mobitele, klima uređaje, male i velike kućanske aparate pa i televizore uz sofisticirani pogon i stručno osoblje.
Vivax proizvodi su pristupačni prije svega cijenovno svakome i ne možemo dakako govoriti o nekoj vrhunskoj tehnologiji i kvaliteti iz Vivax asortimana ali nađe se ponešto za svakog koji ne traži previše a dobije adekvatno odnosno solidno za uloženo.
Njihovi trenutno najnoviji i najskupljiji modeli televizora iz Q serije možda u startu cijene im se čine ponešto više u rangu sa brendovski zvučnijom konkurencijom ali uz blagdanske popuste kojih uvijek bude, odličan su izbor.
2022 god. premijerno je predstavljen jedan od takvih televizora na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu. To je prvi QLED televizor proizveden u Hrvatskoj. Shodno tome Jutarnji list napisao je članak o tome. Ima sad da mi Vivax pokloni makar štapni mikser što ih reklamiram😀.
VIVAX LAS VEGAS.
Jutarnji list - Prvi QLED Android TV proizveden u Hrvatskoj!