Nije ni poanta da konzola bude ne znam kako jaka, niti može ako samo nastavljaju s naglaskom na prijenosnu konzolu - TDP i baterija ih itekako ograničavaju. Plus ako ovo bude cijenom oko 350-500 eura i koliko se sjećam kompatibilno s Switchom 1, konzola bez beda prodajom ide preko 100 milijuna i vjerojatno će biti najprodavanija ikad kad se podvuče crta.
Nintendo Switch 2
- Uređivano
Zero konzola bez beda prodajom ide preko 100 milijuna i vjerojatno će biti najprodavanija ikad kad se podvuče crta.
to nije ni upitno(ako bude razumne cijene). ali specifikacije nisu bas nesto.
edit: znao sam da su me na nesto podsjetile ove specke. GTX 680 i Switch 2 imaju isti broj CUDA jezgri
eto dokle smo dogurali. GTX 680 u handheldu
- Uređivano
solidmerlin Teraflopsi ti ništa ne znače ako ne uspoređuješ usko povezane arhitekture. Rog Ally ima 8.6 teraflopsa dok PS5 10 ili koliko već dok su performansama nebo i zemlja. Brojka za budale kako god.
somethingwrong kako je ovo u razini Ps4 a kamoli seriesS?
Bit će i jače od PS4 u handheld modu, bez obzira na nešto manji ukupni GPU TF. Imaš hrpu memorije, izostanak sporog HDD-a…CPU i memorija su u drugom planu. Dodaj tome da neće ići na sirove raster brojke, bit će neki upscale i stvar je jasna. Switch 2 će bez većih problema vrtjeti aktualne igre, čak bih rekao da će biti puno jednostavnije portanje nego za Switch 1. Vrtjet će igre tipa Witcher 4, u to ni najmanje ne sumnjam.
Zero Optimizacija radi čuda.
ocito ne, bar u slucaju Wukonga
OK to je do enginea, UE5, a posto ce se i Witcher4 vrtjeti u UE5, nema neke velike sanse da ce ga uopce biti na Switch.
Imate nekoliko postova iznad specse što je stavio @somethingwrong.
- Uređivano
solidmerlin koja istina i koga to zanima uopće? Jedina istina je da ce se mario kart prodati bolje od bilo koje ps4 eksluzive, a koštati 10 puta manje za napraviti.
Nema mi se smisla opterećivat sa performansama jer će igre koje me najviše zanimaju( primarno first party naslovi) radit dobro na konzoli. Ono što bi želio, ali realno mi se neće ostvarit je da konzola bude malo manja i lakša od switcha. Original je meni bio nespretan za nošenje kad ideš nekamo bez prtljage jer jednostavno nije džepna konzola, najviše sam prenosivost koristio za igrat u sobi kad tv nije slobodan, a to i nije neka sreća.
somethingwrong Meni je Wukong (uz sav respekt timu koji je isporučio impresivnu igru) jedan od gorih primjera (ne)optimizacije. Neću reći da je dev nesposoban, ali su definitivno neiskusni s obzirom da su i sami priznali da je to razlog zašto je Wukong za Series S odnosno Xbox platformu na čekanju.
sanzo Naravno, u slucaju Switcha/Nintenda specifikacije nisu toliko bitne, tj. samo su bitne u slucaju multiplatform portova.
al eto, uvijek je fora malo pogledati specifikacije
- Uređivano
Ma vidio sam, i sve je to krasno i lijepo ali u tvom kontekstu nema smisla uspoređivati teraflopse sa PS4/Xbox-a ili bilo čega drugog jer nije ista arhitektura kao što sam pokušao objasniti usporedbom Rog Ally i PS5. No imaš pravo, vidjet će se kad izađe. Pa čak i da bude slabija nego očekivano, šta će ti jaka konzola na kraju dana koja nema igre, zar ne
maverick Jedina istina je da ce se mario kart prodati bolje od bilo koje ps4 eksluzive
Eto te ko emilijo.
koštati 10 puta manje za napraviti.
A platices je 80€ i nikad nece biti na popustu.
Hogwarts Legacy (UE4) je došao na Switch, UE5 igre nece biti problem za 30fps na toj rezoluciji sa puno snažnijim Switch 2 (nije Nintendo blesav), studio koji želi taj tržišni dio kolaca ce to odraditi na novom hardwareu, samo je pitanje vremena, resursa i isplativosti.