doktor1 nevezano sad na PS5 Pro, kada bilo koga pitaš koje mu je najdraže doba igranja, to će biti doba kad otprilike nije bilo love ili se snalazilo i kad su se radili ogromni kompromisi da bi se uopće igralo. Dok si još igrao
Osobno sam više uživao u GTA4 i prvom RDR na 22cm Quadro TV u sub-30 na običnom klimavom Sixaxisu nego što sam uživao u istom tom GTA4 2018. kad sam kupio jaki PC i igrao u 60+ na najvećoj mogućoj rezoluciji. Nećakinja na prastarom laptopu igra Genshin Impact u ispod 20 FPS i zabavlja se. Zamisli to.
Igraš i uživaš u igrama. A onda jednom nastupi brojanje piksela, nitsa, zgražanje nad nečim što i kako igraju neki drugi itd. Ovdje imaš puno primjera koji se zgražaju nad skupom konzolom (koja nije da nema hardver koji prati cijenu), ali nije problem na TV izdvojit po tisuću ipo eura ili više. E pa znate što, kod tih istih TV-a marže su dosta veće i ako se već sugerira da su ljudi budale jer će uzeti PS5 Pro, vođen tom logikom još veće su budale oni koji uzimaju takve TV-e na 60 rata. Da se razumijemo, meni je to debilna logika i u jednom ili u drugom slučaju, ali ako će onaj tko ju postavi biti dosljedan, i on je budala. A primjera je puno, kako od vrsta uređaja, tako i do ljudi.
Naposlijetku, najgori su ovi koji se postavljaju kao moralne vertikale, pogotovo iz neke elitističke pozicije, i govore ljudima kako će trošiti svoj novac postavljajući baš debilne teze. Tipa ova, NI SLUČAJNO nemoj kupiti bolju konzolu s kojom ćeš bolje pokretati 99% igara ako jedan GTA 6 ne bude išao u 60 FPS-a.
Ja sam svoj stav rekao, za mene osobno konzola od 800 eura nema smisla i isplativije mi je uložiti u PC, ali mi ne pada na pamet ljudima koji su očito zagrijani na PRO soliti mozak. Bubam, ako Starfoxu ili Tuhyju ne treba PC za programiranje, uređivanje videa i općeniti rad, te pritom mu se možda ni ne uklapa u životni prostor, koji kurac mu nabijati PC argumente? Naravno da je onda isplativije uzeti konzolu. Da, čak i ovu od 800 eura. Još ako sadašnji PS5 možeš utopit za 400, a možeš najmanje za 350, to je čak i dobar deal.
Općenito kao društvo smo takvi, sve mora biti doslovni kontrast, ili 1 ili 0, ništa između.