• Gaming Vijesti
  • Digital Foundry: Na PS5 Pro ne očekujte 4K i 60 FPS-a u GTA 6

E da, i da poželim Fensiju sretno brojanje FPS-a na Youtubeu, a Starfox će lijepo igrat. U 30 ili 60 FPS, baš svejedno.

Jesu oni na kraju potvrdili da PSSR bude ili ne bude imao frame generator, jer ako bude to bi vrlo lako moglo riješiti taj CPU dio.

StarFox_N Imaš potvrdu da će GTA6 biti samo 30 na PS5PRO ?

Nemaš.

StarFox_N Konzola nije ni izašla a samo nešto nagađate i lupetate bezveze.

StarFox_N Ja tebi isto mogu reći da te Nvidia guzi jer si nakon 4 godine odlučio upgrejdati GPU. I prodaje ti preskupe grafičke.

StarFox_N Nitko nikoga ne vara niti guzi. Svi jako dobro znamo šta kupujemo i koliko dobivamo za svoj novac.

StarFox_N Brate ne sviđa ti se nemoj kupiti.

Toliko si hc zabrijao na komentar koji se odnosio na zeroov komentar i na sam post od Fenixove objave.

"4K rezoluciju i 60 FPS-a? Unatoč boljoj grafičkoj komponenti i PSSR-u, Richard Leadbetter s Digital Foundryja je skeptičan.

Glavni problem, kaže Leadbetter, leži u tome što PS5 Pro koristi isti procesor kao i standardni PS5. A Rockstarove igre poznate su po velikim otvorenim svjetovima i složenim simulacijama koje zahtijevaju mnogo CPU resursa. To znači da bi bilo vrlo teško postići 60 FPS, posebno ako je osnovna verzija igre na standardnom PS5 dizajnirana za 30 FPS."

Kaj sad čitav svijet nagađa, ja napišem nešto odmah agresiva.

A to da Sony trenutno guzi svoje usere sa cijenom, guzi ih. Ako tebi ne smeta cijena od 800 ili koliko će već biti eura, samo daj tebra. Većina foruma je izrazilo negodovanje. Nitko ti ne brani trošiti svoj novac kako želiš. Imaš izbor.

A što se grafičke tiče. Da mi ventilatori nisu otišli u kurac na 1070 još uvijek bi koristio tu istu grafičku karticu. Ja sam kupio 3060ti po abnormalno dobro cijeni. Da nije bila na tako gigapopustu ne bi ni kupio grafičku. Ja isto imam neke svoje principe i ne mislim plaćati nvidijin porez na budale.

Fenix E da, i da poželim Fensiju sretno brojanje FPS-a na Youtubeu, a Starfox će lijepo igrat. U 30 ili 60 FPS, baš svejedno.

Ne kužim? Ja ću kupiti GTA6. nema smisla komentar.

Fenix Da, znam da je bottleneck na procesoru.

S obzirom da još uvijek ne znamo puno o GTA6 možemo samo nagađati koliko će sve te simulacije biti zahtjevne.

Ako se stvarno dogodi da GTA 6 bude samo 30fps-a (jer je zaista prezahtjevan) na PS5 mislim da nitko nema pravo biti ljut zbog toga. Niti smatrati da netko nekoga guzi.

Stavimo na stranu nedostatak čipova, skalpere itd.

Kada je PS5 izašao Digital Edition je koštao 400 eura.

Kada pogledamo koje smo specifikacije u to vrijeme dobili, kako igre izgledaju i vrte se na PS5 to je onda bio odličan a sada je dobar komad hardvera.

Za taj novac se ne može očekivati da će i nakon 5 godina (kada izađe GTA6) konzola od pišljivih 400 eura vrtiti jednu od najzahtjevnijih igara u 60fps-a.

Treba biti malo realan.

Malo tko se uopće trudi zato jer svih zabavlja ova drama. Ljudi vole dramu. Plus što je s cijelom ovom pričom došlo puno materijala za PC vs konzole rasprave.

Što se PRO-a tiče mislim da smo svi zaključili i složili se da je preskup. Tko god se zaleti i napravi preorder pa kasnije bude razočaran što će GTA6 ići samo u 30 sam si je kriv.

Nemojte ga kupiti dok ne izađe i dok se ne vidi koliko može izvući.

Da, ja ću igrati GTA6 odmah na izlasku. U 30 ako treba. Rockstarove igre se igraju day one.

@fensisuperstar Nigdje nisam napisao da mi je cijena od 800 eura ok.

Kao i većina foruma slažem se da je preskupo.

StarFox_N Ako se stvarno dogodi da GTA 6 bude samo 30fps-a (jer je zaista prezahtjevan) na PS5 mislim da nitko nema pravo biti ljut zbog toga.

Pa i ne treba se ljutiti . Problem je što i ovdje neki plaću što je X igra u 30fps, a ne kuže da bi bili preveliki kompromisi ako bi htjeli 60fps. Takodjer GTA nije Doom i nije toliko bitno da je 60+fps. Meni ne smeta kod takvih igara eto, ali da bih volio, volio bih.

maverick Takodjer GTA nije Doom i nije toliko bitno da je 60+fps. Meni ne smeta kod takvih igara eto, ali da bih volio, volio bih.uređaju of

Na gaming uređaju od 800€+ je itekako bitno da Gta6 ima 60fps, zaigraj Gta5 na PS3 pa ces vidjeti nefluidnost u vožnji po gradu, pogotovo sa masu detalja u okolini, to se itekako osjeti.

Pro ce vjerovatno imati neku verziju Frame Generatora uz novi upscaler ili Fsr3 + FG unutar igre ako se Rockstar potrudi, tako da ce Pro sigurno imati 60fps u Gta6 u nekoj upscale rezoluciji, 60fps je minimum za tako kaoticnu i brzu igru.

fensisuperstar

A ono, službena stranica; PS5 i XBOX
            Kao i sa peticom. Pisalo se i nadalo da to nema veze da će odmah i na PC, ali to se nije dogodilo. Skoro pa sigurno neće ni sada jer eto, na službenoj stranici nema PC oznake!

Ovo je od GTA V

OverHypedG

PC u tom rangu omogucuje bolje performanse zbog tehnologija koje su razvijene, npr. Afmf 2 Frame Generator za sve igre na driver razini, FSR 3.1, Dlss 3.5 upscaleri, FG implementirani u igrama…

Kljucna stvar je da gaming uređaj koji dođe 800-900€ može vrtiti sve igre u 60fps, to PC može sa navedenim tehnologijama a trebao bi i PS5 Pro sa novim PSSR upscalerom i malo povišenim Mhz na Cpu, zbog svega navedenog nema teorije da PS5 Pro nece imati 60fps Performance mode za Gta6 ("ikonu" gaminga slijedecih 5-10 godina) jer daleka je 2028. i PS6…

ja osobno vjerujem da će GTA 6 biti na PS5 PRO ono što je RDR2 bio na PS4 PRO. odlična igra u svim segmentima, odličnog izgleda, lockana u 30 FPS-a, do sljedeće generacije konzola….

StarFox_N Ako se stvarno dogodi da GTA 6 bude samo 30fps-a (jer je zaista prezahtjevan) na PS5 mislim da nitko nema pravo biti ljut zbog toga. Niti smatrati da netko nekoga guzi.

Svaki je dosad bio u 30 na konzolama. Ne vjerujem da će i PS5 Pro išta magično promijeniti čak i da nekim čudom može zbog AI-a i svega ostalog, jer korporativna politika sigurno ima u planu neki budući remaster. Za koji moraš imati dobrih razloga da ga ljudi kupuju. A s obzirom koliko je 60 efepesa iznimno bitno konzolašima (3/4 igrača igra na performance modu prema riječima Cernyja), računica je sasvim jasna - PS5 30 fpsa, PS5 Pro fidelity mode, PS6 remaster 60 fpsa. Po onome što se piše izgleda da možemo biti još i sretni ako ne nabiju cijenu na iznad 80 eura.

OverHypedG

Nema objektivne teorije, ako tako bude onda su svi kupci PS5 Pro postali mamlazi koje je Sony stvorio…Gta6 igra izlazi samo 1 godinu kasnije od svježe-najsnažnije konzole, znaci taman Rockstar ima vremena uz Development-Pro konzolu izvesti Performance mode sa 60fps…ako imaju miljarde onda mogu i to izvesti a PS6 je još daleka buducnost…

stitrek Stvarno misliš da će se Take2/Rockstar prilagođavati Sonyju? K tome dodaj da će Pro imati marginalni udio u ukupnoj PS5 prodaji, kao što je i PS4 Pro imao.

OverHypedG

U brzim i kaoticnim igrama tipa Gta6, nikakve fidelity-ray trace-kožne pore u 4k ne mogu nadoknaditi nedostatak fps-a, zamisli apsurda u 2025. igrati Gta6 na novoj-najsnažnijoj konzoli u 30fps😁…pa nije to spori RDR2 sa konjima koji idu 35km/h po praznim livadama…

@Zero mislim da je apsurd uz ovo što sam vec napisao…ej 2025. je, skoro hologrami izlaze iz mobitela a oni guraju trzavih 30fps, što su fidelity i detalji veci te svijet kompleksniji to je 30 fps još primjetniji po gradu Gta6…

OverHypedG Baš to. Netko je bacio info da je PS4 PRO prodan u 10-15% od ukupne prodaje PS4.

To govori da većinu mid refresh ne zanima.

stitrek Nije konzola kriva ako dev odluci lockat na 30fps, svaka igra danas ima 60fps mode, to sta R* vjerovatno nece imati je samo njihov nacin da dva puta prodaju istu igru.

Nove konzole mogu bez problema vrtit RDR2 +60fps sve sta R* treba je unlockat frame ali nece. Zasto? Jer vjerovatno planiraju izbacit full price remaster…