• Gaming Vijesti
  • Digital Foundry: Na PS5 Pro ne očekujte 4K i 60 FPS-a u GTA 6

Fenix

Imam PC sa RTX 4060, pet SSD diskova i ne mislim ništa ulagat. Imam novi TV, imam trinajstu plaću, imam bonuse, imam kupca za svoj slim star četiri mjeseca. Ne dira me šta se Zdravko sa foruma zgraža jer su jedino u pravu oni koji će to bojkotirat.

Skupo je, dosta, ali sa prodajom starog, (bit će star pet mejseci kada ga prodam) sa disk driveom doći će me nekih 500 eura.
Jbt, jučer sam bio u kafani sa prijateljima, malo smo zaružili i satro sam 50 eura na dve kutije cigareta i ture.

DarkPunisher pa baš sve što curi o konzoli zvuči jebeno. Samo ili je Sony glup što to tako nije prezentirao ili leakovi nisu istiniti. Ali većina tih leakova stižu od ljudi za koje se od sada zna da su od samog početka javljali točne informacije. Ako je PSSR stvarno tako dobro izveden u praksi + ako je tu i FG, onda je čak i ovih 800e jebena cijena. Krenuli su izjednačavat čak i s 4070

Fenix Bas to, upravo citam kak FF7 rebirth na Prou je FIDELITY mode od PS5 + zakucanih 60 fpsa, ako je stvarno tako meni to opravdava cijenu.

Jedna od boljih informacija je, kako je netko komentira, lakoca prilagodbe igre ps5 pro verziji, pa developeri nece tribat trosit puno vrimena ni resursa na nju.

Mislim da su svi zaboravili da je GTA V izašao na sedmoj generaciji tek nepuna dva mjeseca prije izlaska osme generacije.

GTA VI izlazi u sredini ove generacije i bilo bi suludo da je razvijan za iduću. Igre koje u potpunosti iskorištavaju current-gen hardver jedva da su i izašle.

GTA VI je PS5 igra koja izlazi na PS5 dok je GTA V bio PS4 igra koja je izašla na PS3.

Ja sam siguran da će GTA VI imati 60 FPSa performance mode na običnom PS5 kakav god on bio.

buz RDR2 je jedna od najboljih igara ikad odigranih.

Ali gle nisam bas pratio to za gta6. Ja sam bio uvjeren da će izaći na pc day one. A što se tiče gta5. Ok kampanja, fantastično sve ali jednom odigraš i tjt. Online je the shit ali pun cheatera.

Fenix Osobno sam više uživao u GTA4 i prvom RDR na 22cm Quadro TV u sub-30 na običnom klimavom Sixaxisu nego što sam uživao u istom tom GTA4 2018. kad sam kupio jaki PC i igrao u 60+ na najvećoj mogućoj rezoluciji. Nećakinja na prastarom laptopu igra Genshin Impact u ispod 20 FPS i zabavlja se. Zamisli to.

Nostalgija je jedno a tehnologija i napredak drugo, uživao sam i ja više sa Kadettom iz '76-te i Tomos BT 50 nego sa novijim i snažnijim strojevima, godine cine svoje a tehnologija ide dalje…

Iz tehnološkog aspekta gaminga, a to je danas ocito imperativ u AAA gamingu, u 2025. izbaciti najpopularniju, najvecu i najkaoticniju igru ikada u 30fps na najsnažnijoj konzoli je pomalo blesavo a ekrani od najeftinijih TV-a desetljecima imaju minimalno 60Hz…i dalje mislim da ce Pro imati Performance mode za Gta6, ipak je vrijeme da najpopularnije AAA igre budu u skladu sa snažnijim verzijama konzola.

Zero PS4 pro se prodao u 14 milijuna komada. Navodno u projekcijama su si sami zadali cilj da PS5 pro prodaju u 13 milijuna komada. Planiraju do kraja ove godine prodati PS5 pro u 1.4 milijuna komada. Posve je jasno da nisu ciljali na široku publiku.

maverick

Da, ali Rockstar ako se potrudi bi na PS5 Pro - Zen 2 Cpu (ekvivalent Ryzen 3700X sa manje cache-a) mogao nekako omoguciti barem 40-60 fps Performance mode bez obzira što je sama Gta open world igra dosta Cpu zahtjevna…

WD Legion je slicna igra ali manje zahtjevna pa opet imaju debelo preko 60fps sa 3700X na PC-u te Perfomance mode - 60fps na PS5, kako god bilo nadam se da je Rockstar dio svojih miljardi uložio i u tehnološki dio da napravi masterpiece igru, PS5 Pro od 800€+ zasluzuje takav tretman.

Wd legion koristi Disrupt engine, pisan od nule za WD, specijaliziran za multithreading i open world. Gta 6? Advanced RAGE? Ne uklapa se u double naplatu Rockstara

dormin to nije poanta. Ljudi tada nisu bili toliko opterećeni time.

Ne razumijem zašto sve svodite na sprdacinu?! Pričamo o techu i očito je ako 2/3 igrača igra ps5 na performance mode da ljudi DNS teže većem framerate. Ne izmišljam ja statistiku. Meni je gtaV ionako ok igra, ništa više i to ne zbog izvođenja.

maverick Ne razumijem zašto sve svodite na sprdacinu?! Pričamo o techu i očito je ako 2/3 igrača igra ps5 na performance mode da ljudi DNS teže većem framerate. Ne izmišljam ja statistiku. Meni je gtaV ionako ok igra, ništa više i to ne zbog izvođenja.

Da, ovdje određeni clanovi "ne dopuštaju" tech raspravu ili iznošenje mišljenja jer se postavljaju kao alfe i omege bez da pojasne detalje koje "ocigledno" znaju…zato je i pitanje da li ima smisla nešto analizirati/komentirati oko tech-a jer samo dobiješ posprdne reakcije…

stitrek ima smisla analizirati i ne treba nasjedati na provokacije. I ako se ne uhvatis na iste i sami će početi normalnu komunikaciju. I sam znam se sprdati, ali znam biti i ozbiljan i volim ući u raspravu ako nije suvisna.

3/4, ali nije ni stvar u tome da se preferira veći framerate pa sad to treba pošto-poto forsirati (pogotovo kad ti s istom premisom pokušavaju uvaliti napredniju konzolu i to naplatiti s premium cijenom te pri tome ne dobiješ ni osnovni hardver koji treba biti u paketu) već da će igrači kupovati i igrati odličnu/e igre bez obzira bile u 30 ili 60 sličica. Već dokazano u hrpi slučajeva.

I kao što je rečeno, jedan moder je već napravio patch za 60 fpsa za RDR2 na PS5. Neke stvari su samo stvar dobre volje i corpo politike, ali neki i dalje u glavi žive u nekom drugom "Alisa u zemlji čudesa" idealnom svijetu. No evo, sačekajmo GTA6 pa ćemo biti pametniji.

Zero 3/4, ali nije ni stvar u tome da se preferira veći framerate pa sad to treba pošto-poto forsirati

To mislim da nitko od nas ni ne kaže. Medjutim ljudi se neki baš ne kuže u tech i onda ga lupaju i kada kažeš nešto ispada da se ideš raspravljati samo rasprave radi.

maverick

Da slažem se, ali kad vidim da pojedinci stavljaju posprdne reakcije na konstruktivni post/pitanje koji imaju direktnu vezu sa temom, zapitam se jeli uopce ima smisla…podržavam zezanciju i gluping, ali u posebnim temama.