Da, cijena Pro konzole je kao dva osnovna PS5, za 800+€ to je trebao biti PS6 sa Zen4 i Rdna 4, po ovom trendu za PS6 se može ocekivati da bude 900-1000€ a PS6 Pro 1200+
Hoćete li kupiti PS5 Pro?
- Uređivano
Mislim da nebi ni igre previše pomogle pri kupnji. Jednostavno je cijena pre velika pogotovo za nove korisnike. 800€ za konzolu, 140€ za disk drive u slučaju da želiš imati fizičku kolekciju. Kupiš jednu igru tipa Space Marine 2 za 80€ za bolje performanse i želiš igrati online sa frendovima to je opet 70€ za godišnju pretplatu ili koliko već i eto ga, skoro si došao na 1100€ ili 140€ manje ako ćeš uzeti digitalnu verziju igre. U potpunosti su falili sa cijenom.
Ova cijena je i posljedica manjka konkurencije, da je Xbox konkurentniji, nisam bas siguran da bi Sony išao s takvom maržom. Imam dojam da je MS skroz pogubljen, a trebali su samo poentirati na svim tim akvizicijama. Previše nade polažu u GamePass i CoD, a nekada ljudima moraš dati samo par razvikanih igara koje mogu odigrati isključivo na tvojoj platformi da privučes kupce.
Xbox je izbacio limited ediciju od 2TB series X i trazio 650€, takodjer da su poradili na performansu kostao bi identicno kao i ps5 pro…..
Genesis Isplativost je subjektivna kategorija, pogotovo kad pričamo o uređaju koji služi isključivo za zabavu. Neki bi sigurno rekli da si na gubitku čim kupiš konzolu. Eto, meni je općenito teško probaviti taj mid gen refresh. S obzirom na oko 10% gamera koji kupe takvu konzolu rekao bih da je takvih mnogo. Naravno, ne i ovdje, s obzirom da ima dosta zagriženih gamera koji cijene bilo kakav pomak u kvaliteti prikaza, bez obzira koliko precijenjen se na prvu činio.
Da se znalo kakva će biti nestašica, skalpiranje i na kraju još i poskupljenje, masa bi preordala. I za ovih 800 eura je teški optimizam da kod nas neće biti skuplje barem za 50 eura.
Bit će rasprodan i najmanje nekoliko mjeseci vladat će nestašica
Stvarno se opet očekuje nestašica? Znam da je ono bilo radi korone i nedostatka čipova, ali ne vjerujem da bi sad trebalo biti problema da ih baš nema mjesecima.
Fenix imam Parkside pajser u autu pa ćemo eliminirat Pravednika
Na launchu uvijek bude navala, no mislim da će raspoloživost konzole dosta varirati od tržišta do tržišta.
Kod nas će po komentarima skupljat prašinu u skladištima
Nas četvero ćemo je kupit
Fenix kad za neku PS konzolu nije bilo nestašice?
A sad kad razmislim nikad nisam zapravo toliko bio u gamingu ili pri parama da sam uzimao PS pri izlasku osim petice tak da u pravilu i nemam pojma kako je bilo prije pogotovo za PS4 Pro npr., ali nekak mi je uvijek u sjećanju bilo da ih je uvijek bilo na policama u dućanima i da je ovo prvi put s PS5 da ih nisi u niti jednom dućanu mogao vidjeti na polici.