Hoćete li kupiti PS5 Pro?
Ne znam stvarno zašto se toliko gaming svijet uzjebao oko GTA VI i PS5 Proa kad valjda svi znamo da će “poštena” verzija izaći tamo nekad na PS6 kao remaster ili ne daj Boze na PS7 kao remaster remastera.
Mislim da je ljudima samo dosta toga da sve poskupljuje, pogotovo kada je u pitanju omiljeni hobi. Igre su sada došle na 80€, PS Plus je isto u osnovnoj verziji došao (skoro) na tu cifru godišnje, dok je cijena ovog mid-gen upgradea vjerojatno najava cijene kakva će biti u idućoj generaciji. Da je Sony pokazao neku novu svoju igru koja nema veze s PS4 generacijom i koja koristi snagu takve konzole, ljudi bi lakše progutali tih 800€.
Da, cijena Pro konzole je kao dva osnovna PS5, za 800+€ to je trebao biti PS6 sa Zen4 i Rdna 4, po ovom trendu za PS6 se može ocekivati da bude 900-1000€ a PS6 Pro 1200+
- Uređivano
Mislim da nebi ni igre previše pomogle pri kupnji. Jednostavno je cijena pre velika pogotovo za nove korisnike. 800€ za konzolu, 140€ za disk drive u slučaju da želiš imati fizičku kolekciju. Kupiš jednu igru tipa Space Marine 2 za 80€ za bolje performanse i želiš igrati online sa frendovima to je opet 70€ za godišnju pretplatu ili koliko već i eto ga, skoro si došao na 1100€ ili 140€ manje ako ćeš uzeti digitalnu verziju igre. U potpunosti su falili sa cijenom.
Ova cijena je i posljedica manjka konkurencije, da je Xbox konkurentniji, nisam bas siguran da bi Sony išao s takvom maržom. Imam dojam da je MS skroz pogubljen, a trebali su samo poentirati na svim tim akvizicijama. Previše nade polažu u GamePass i CoD, a nekada ljudima moraš dati samo par razvikanih igara koje mogu odigrati isključivo na tvojoj platformi da privučes kupce.
Xbox je izbacio limited ediciju od 2TB series X i trazio 650€, takodjer da su poradili na performansu kostao bi identicno kao i ps5 pro…..
Genesis Isplativost je subjektivna kategorija, pogotovo kad pričamo o uređaju koji služi isključivo za zabavu. Neki bi sigurno rekli da si na gubitku čim kupiš konzolu. Eto, meni je općenito teško probaviti taj mid gen refresh. S obzirom na oko 10% gamera koji kupe takvu konzolu rekao bih da je takvih mnogo. Naravno, ne i ovdje, s obzirom da ima dosta zagriženih gamera koji cijene bilo kakav pomak u kvaliteti prikaza, bez obzira koliko precijenjen se na prvu činio.
Da se znalo kakva će biti nestašica, skalpiranje i na kraju još i poskupljenje, masa bi preordala. I za ovih 800 eura je teški optimizam da kod nas neće biti skuplje barem za 50 eura.
Bit će rasprodan i najmanje nekoliko mjeseci vladat će nestašica
Stvarno se opet očekuje nestašica? Znam da je ono bilo radi korone i nedostatka čipova, ali ne vjerujem da bi sad trebalo biti problema da ih baš nema mjesecima.
Fenix imam Parkside pajser u autu pa ćemo eliminirat Pravednika
Na launchu uvijek bude navala, no mislim da će raspoloživost konzole dosta varirati od tržišta do tržišta.
Kod nas će po komentarima skupljat prašinu u skladištima
Nas četvero ćemo je kupit