Flipper Ovo je čak izvan onoga što i Apple radi. Ako ovo prođe Sonyju onda smo stvarno najebali u budućnosti još i više. Nemam što drugo reći nego da mi se gade i da im jebo crkveni Isus majku gramzljivu i pohlepnu.
Već više puta vidim ovo razmišljanje, ali što je tu gore nego što Apple radi?
Vrijedi li iPhone 16 800 eura? Netko je napisao da mu nije žao dati za mobitel, međutim, vrijedi li toliko taj mobitel kada se uzme r&d, proizvodnja i materijal? Ako se dobro sjećam prošli Plus model je koštao oko 450 dolara u proizvodnji. Općenito Apple ima daleko najveću maržu, a ne zaostaje puno više ni Samsung. Isto toliko je koštala proizvodnja PS5 2020. i prodavao se za 500 dolara, estimate je da nije previše pao trošak proizvodnje zbog inflacije, rasta troškova itd
E sad, ako je trošak proizvodnje PS5 Pro čak i bez diska i stalka tipa 650, 700, 750 ili 800 dolara, koliko bi cijena trebala bit? Ili se svi slažu da ne vrijedi toliko? Kakve bi to bile specifikacije za 600 ili 700 eura? Volio bih vidjet analize, ali usporedivi 7700 XT je sam po sebi 400 eura + moramo vidjeti taj hardver s PSSR i što sve nosi te koliko vrijedi
Po meni je ovo prije svega marketinški fail. Predstavili su skupu konzolu, a kako je Miro napisao, prezentirali je s nekim smiješnim malim okvirima koje moraš dvogledom gledat da primijetiš razliku. One najobičnije patkice bi napravile neusporedivo bolji posao. Ako se već nije moglo čekat godinu dana dok mogu ponuditi takav hardver povoljnije, trebalo je opalit 5-10 novih najava igara, da izgledaju nemoguće dobro, nastavke popularnih IP-eva koje znamo da su u razvoju, pa na kraju izvjesit cijenu AKO JE VEĆ trebala bit tako velika cijena. Ovo je baš loše
I da, prebacit firmu skroz u SAD jer ovo jebavanje s tečajnim razlikama isto više nema smisla. Btw, nekako vjerujem da i Nintendo toliko odugovlači jer jednostavno ima preskup hardver. Nakon ovoga 500-700 eura za Switch 2 čak neće ni zvučat loše, kakav god da bude