chono ja sam gledao puna 4 sata pa kažem da nije bilo toliko kolika je reakcija. Ali da je bilo, bilo je i to prvi put ikad na OI.
Jednim dijelom sam i očekivao, jer znamo da su francuzi povijesno "tetkice", od njih su došli i baleti i parfemi i dragovi i… Dijelom je njihove povijesne kulture. Ali definitivno ni blizu u omjeru koliko su dobili mjesta u ceremoniji. Ispada da praktički nemaju ništa drugo po čemu su prepoznatljivi, a radi se o jednoj od zemalja koje su imale golemi utjecaj na svijet i način kako danas živimo.
Osobno i mogu preko toga i može se donekle opravdat, ali ovo s Isusom ne radiš. Ne trolaš nijednu religiju ni ikoga drugoga na OI. Jedan od rijetkih globalnih događaja koji je uvijek ujedinjavao i uvijek si se dobro osjećao dok ga gledaš, nije bilo repova, pa čak i dok su Rusi imali svoju ceremoniju bilo je super. Baš jako jeftina provokacija u koju se upuštaš samo kad ti zafali kreative.
I sa svim tim na umu, mogu napravit distinkciju od režisera ceremonije i samih OI, ne pada mi na pamet cancelirat cijele Igre. Organizacija je odlična, tribine su pune, sve što sam gledao bilo je super i pogotovo je neka posebna emocija pratit naše sportaše u sportovima o kojima nemam pojma i za koje me inače nije briga.