chono ja sam gledao puna 4 sata pa kažem da nije bilo toliko kolika je reakcija. Ali da je bilo, bilo je i to prvi put ikad na OI.

Jednim dijelom sam i očekivao, jer znamo da su francuzi povijesno "tetkice", od njih su došli i baleti i parfemi i dragovi i… Dijelom je njihove povijesne kulture. Ali definitivno ni blizu u omjeru koliko su dobili mjesta u ceremoniji. Ispada da praktički nemaju ništa drugo po čemu su prepoznatljivi, a radi se o jednoj od zemalja koje su imale golemi utjecaj na svijet i način kako danas živimo.

Osobno i mogu preko toga i može se donekle opravdat, ali ovo s Isusom ne radiš. Ne trolaš nijednu religiju ni ikoga drugoga na OI. Jedan od rijetkih globalnih događaja koji je uvijek ujedinjavao i uvijek si se dobro osjećao dok ga gledaš, nije bilo repova, pa čak i dok su Rusi imali svoju ceremoniju bilo je super. Baš jako jeftina provokacija u koju se upuštaš samo kad ti zafali kreative.

I sa svim tim na umu, mogu napravit distinkciju od režisera ceremonije i samih OI, ne pada mi na pamet cancelirat cijele Igre. Organizacija je odlična, tribine su pune, sve što sam gledao bilo je super i pogotovo je neka posebna emocija pratit naše sportaše u sportovima o kojima nemam pojma i za koje me inače nije briga.

Fenix Osobno i mogu preko toga i može se donekle opravdat, ali ovo s Isusom ne radiš. Ne trolaš nijednu religiju ni ikoga drugoga na OI.

S kršćanstvom se još i mogu zaj…to im je poznato. Da probaju s islamom padale bi glave i letjele bombe, kao onomad s pokoljem zbog ilustracija u Charlie Hebdo, upravo u Francuskoj. Barem imaju dovoljno pameti da se to ne usude, bez obzira na sve moguće mjere osiguranja.

Šteta što nisu olimpijski plamen zapalili u stilu lokalnog stanovništva, s molotovljevim koktelom. 😔

Fenix ali i dalje to nema veze sa Francuskom niti njihovom povijescu. Ako cemo bas biti bezobrazni, onda daleko veci dio njihove povijesti ima kolonizacija i porobljavanje crnog stanovnistva. Zasto to nisu prikazali?

chono pa bila je loša ceremonija, nisam ni rekao da je bila dobra. Najgora i najdosadnija dosad od kad ja gledam

Evo sad se ispričali za posljednju večeru, kao slučajno je tako ispalo. Je da..

Miran Maričić 🥉 ❤️

Fenix ovo s Isusom ne radiš. Ne trolaš nijednu religiju ni ikoga drugoga na OI

Inspiracija za onaj dio uopće nije bila "Posljednja večera" nego "Gozba bogova" Jan van Bijlerta.

Ali teško to objasniti ekipi koja je u životu vidjela dvije slike, obje u katekizmu.

A organizator je pola sata nakon početka tog dijela imao i doslovno plavog Dioniza na stolu kako priča o apsurdu rata, boga hedonizma i jebačine jel. Da sasvim bude jasno o čemu se radi.

Nije bilo ni tad jer nema tu ni elementarnog znanja, ali zato ima kako vrhunski iscenirati bijes i biti uvrijeđen. Nešto što su doktorirali konzervativci zadnjih godina. Čisti performativni teatar.

Fenix Evo sad se ispričali za posljednju večeru,

Rekli su da im je žao što se ekipa našla povrijeđena i da je taj dio satirički predstavljao paganske bogove, a ne Posljednju večeru.

I baš mi je žao što su se ispričali, nisu se trebali.

Počet ću samo pisati u gaming temama jer sam već previše puta duplo trošio tipkovnicu brišući sto sam napisao.

2+2=5?

Giphy - Love You GIF by Sky

Super za medalju ❤️

ThomasAAnderson nije to elementarno znanje. Eto, ja nisam glup, za sebe smatram da imam relativno dobro opće znanje, svakako imam opće znanje veće od prosjeka, ali ne znam tu razliku. Taj prizor me asocirao na posljednju večeru i asocirala je moju ženu na posljednju večeru, kao što je asociralo 99% ljudi. Tom logikom su se vodio i režiser ceremonije, tako je postavljen kut kamere, tako su postavljeni ljudi na sceni i onaj tko je režirao znao je 100% ishod ovoga i znao je provokaciju koju traži

Pretjeruješ sad. Nakon jednog takvog globalnog događaja prosječan gledatelj ne mora ići guglati po internetu što je vidio ili nije vidio

I za kraj od mene, da upotpunim i završim ovu temu.

Jučer je za Nizozemsku u odbojci na pjesku nastupio tip koji je nekoliko puta silovao 12godišnje dijete prije 8 godina. UK ga je osudila na 4 godine zatvora, nakon godinu dana ga izručila Nizozemskoj koja ga je ubrzo pustila van. Nakon toga normalno nastupa i nastupio je jučer.

Koliko je bilo komentara o ovome?

Zašto ovo ne smeta puritanskim kretenima kojima smeta ples, modna revija i 5 sekundi kadra gay ljudi koji podsjeća na nešto iz krščanstva?

Gomila licemjera najveće razine

Fenix Pretjeruješ sad. Nakon jednog takvog globalnog događaja prosječan gledatelj ne mora ići guglati po internetu što je vidio ili nije vidio

Ja sam očito bio na nekom drugom vjeronauku u odnosu na druge

ThomasAAnderson

Osobno me zbilja zaboli kurac i za isusa i svečenike i crkvu, katolik sam jedino na papiru. Ljudi me ovdje nazivaju ljevičarem, tolerantan sam, ime mi se provlači internetom da sam woke itd i osobno me maltretiraju, ali ovo što ti sad izvodiš je jedino licemjerno i dođe mi da krenem i ja pružat taj optor o kojem se priča. Nazovimo je "konzervativnija" strana upravo tako i nastupa jer se ti s druge strane moraš postavit moralno i intelektualno iznad svih pa ideš čak i do toga da 2+2 nije 4 kako je Deadwalker napisao. Ne, nije govno nego se pas posrao

A ova insinuacija da se kao podržava pedofila jer se o njemu priča manje nego o posljednjoj večeri ti je baš dno. Za pedofila se apsolutno svi slažu da tamo nema što radit, svi su protiv toga i to je isključivi razlog zašto se o tome manje priča, jer je mišljenje unisono. Insinuirat nekome da je pedofil jer nemate isto mišljenje..mislim da ne postoji gore od toga

Fenix A ova insinuacija da se kao podržava pedofila jer se o njemu priča manje nego o posljednjoj večeri ti je baš dno. Za pedofila se apsolutno svi slažu da tamo nema što radit, svi su protiv toga i to je isključivi razlog zašto se o tome manje priča, jer je mišljenje unisono. Insinuirat nekome da je pedofil jer nemate isto mišljenje..mislim da ne postoji gore od toga

Ne znaš čitat napisano

ThomasAAnderson i sad opet isto radiš. Ništa, idem i ja iz ove teme, znamo oboje da nema smisla

Evo da bacim komentar i ja.

Ne razumijem zašto svaka manifestacija mora biti fokusirana na to ko koga jebe i ko se kako indetificira.

Jel to stvarno ono kaj Olimpijadu čini Olimpijadom?

Olimpijada je manifestacija na kojoj je čak i Putin homofobčina držao jezik za zubima jer je fokus na atletskim postignućima, a ne na karanju i spolnom indetitetu.

Samo to od mene.

Povukao sam paralelu o dvije situacije u 24h i reakcije na njih. Gluposti o podržavanju, insinuiranju i slično ja pisao nisam.

Eto mišljenje je toliko unisonu da on i dalje nastupa na Igrama i nikome ništa. Jebeno se čvrsto i glasno izrazilo to mišljenje. Svi se protresli. Jel se možda netko ispričao što su mu dozvolili nastupiti?

wooddiebone svaka manifestacija mora biti fokusirana na to ko koga jebe i

Otvorenje Olimpijade je kulturna manifestacija kojom domaćin predstavlja sebe.

Francuzima je kultura revolucije, kroasani, jebačina, avantgarda, kič i Edith Piaf. To su i predstavili. Prije 24 godina u Sydneyu su drag queens imali paradu po atletskoj stazi pa nikome nije pucala vagina. Kao što rekoh, to je sve performativni teatar i dodvoravanje homofobima i kretenima jer je to danas moderno i prolazi.

Glavna dvorana gde je bilo otvorenje. Posebno izrađena dvorana za tu manifestaciju.