Miro
Ja kad idem pasa prošetat po šumi i vidit za gljive imam sprej za medvjede na remenu uvjek, ali ja ga ne zovem pepper spray za medvjede, ja ga zovem "došao si pre blizu" sprej za ljude, zato jer sam se srela sa medvjedom par puta ove godine i boli ih kurac, samo odšetaju dalje malo nairitirani jer si prekinuo njihovo jelo.
Jer tu u selu od 150 ljudi znamo točno svakoga tko tu živi i u kojoj kući, i tko koji auto vozi, kad vidiš nekoga tko nije u tih 150 ljudi, spreman si za svaki slučaj. Ali i mislim da nisu svjesni (ali naučit će) koliko je blesavo napadat ljude po selima kad je rat završio prije 30ak godina, i koliko je oružja i psihološke bolesti zaostalo od svega toga.
Jedna tetica tu je polomila lopatu na jednom takvom koji joj je upao iza u dvorište da vidi da li može, a ona taman sadila radić. On završio na hitnoj a ona i dalje nemože prežalit svoju lopatu. Nisam vidjela ništa u novinama u vezi toga isto, čak ni lokalno.
S druge strane nije pisalo ni kad je jedan susjed propucao nogu drugome kad su se posvađali na golf terenu za parkirno mjesto, tako da nezz.