Heat nema šta, novi " dizajneri" su zapravo birači tuđih fontova
Blebletaonica 3.0
- Uređivano
Vezano uz cijelu famu tog logotipa, meni je pomalo bezveze komentirati rad kolega iz branše i još gore, srati po tome. Par razloga:
1/ nemam pojma koji je brief / cilj kampanje;
2/ ne znam koji je proces odlučivanja i po kojim kriterijima;
3/ nisam ekspert u dizajnu, niti znam sve potencijalne (planirane) primjene ovoga;
4/ i još hrpa unknowsa.
Imajući u vidu da se rješenje biralo od strane struke (Hrvatsko dizajnersko društvo) i da je ovo jednoglasno odobrano, tim više. To je nažalost prokletstvo dizajna - svatko na internetu imat će neko mišljenje. Kao i oko nogometa / rukometa.
Za razliku od toga kako je ne znam, napisan neki pravni dokument ili programirana aplikacija ili konstruiran motor u automobilu.
Ono što mogu reći iz iskustva da je iza nečeg vrlo jednostavnog obično vrlo zahtjevan kreativni / stvaralački proces. A to ima svoju vrijednost i cijenu u konačnici.
Deadwalker Ono što mogu reći iz iskustva da je iza nečeg vrlo jednostavnog obično vrlo zahtjevan kreativni / stvaralački proces. A to ima svoju vrijednost i cijenu u konačnici.
Sve ja to razumijem, ali je zanimljiva konstanta da ti natječaji uvjek budu osvojeni od strane ljudi koji rade sa političarima i znaju ih privatno. Nikad nije neki unknown bez povjesti suradnje sa krem de la krem hrvatske.
svima vama koji ste slučajno ili namjerno napunili
Sretam vam dan očeva!
oxi u pravilu, no ne uvijek. Kada uđeš u poduzetništvo, skužiš da na networkinge dolaze uvijek jedni te isti ljudi. Zašto, nemam pojma, valjda je ljudima neugodno ići razgovarati s nepoznatim ljudima. Pa jedno vodi do drugog (što ne znači automatski da su svi odmah korumpirani).
Mi smo recimo dobili jedan posao s javnom ustanovom jer smo eto, javili se na upit i napravili prvo jako dobro neki manji posao pa je to preraslo u kontinuiranu suradnju na velikim projektima. Bez bilo kakvih veza / političkih poznanstava. I tako radimo već godinama, bez da su oni uopće razmišljali da nađu nekog "podobnog". Što ne znači naravno da je to pravilo, no nije baš sve uvijek korupcija, namješteno i pranje novca, kako se to komentira obično po internetu.
Deadwalker basically ovo što su @oxi i @Zero rekli.. Dosta si uljepšao cijeli taj proces, koji bi mogao biti takav, ali rezultat je poprilično default(u nedostatku bolje riječi).
Što postavlja dva pitanja: koliko je zapravo bilo natjecatelja i je li moguće da je ovo vrh dizajnerskog rješenja.
Da, ako je postavka bila da se ostavi prazan prostor za dodavanje "nečega" po potrebi to može opravdati taj obris grba i pomaknuta slova, ali opravdava li to doista toliku lovu, ovo bilo tko može napraviti u dan (bit ću velikodušan) i bez natječaja i komisija.
A ta implikacija da krajnji gledatelji tog grba, rješenja, znaka, kako god hoćeš, oni kojima je to namijenjeno nisu stručni komentirati to je već druga rasprava.
Netko je stavio splitsko rješenje i iako je također minimalno u odnosu na prijašnja vremena, po meni ima više stila i pamtljivije je. Čisto moj dojam.
somethingwrong kažem, meni previše nepoznanica da bilo što komentiram. Ovo za "napraviti u dan", s time se uopće ne slažem, ali ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje, jel.
fensisuperstar hvala, i tebi
Deadwalker Mi smo recimo dobili jedan posao s javnom ustanovom jer smo eto, javili se na upit i napravili prvo jako dobro neki manji posao pa je to preraslo u kontinuiranu suradnju na velikim projektima.
To je potpuno druga situacija od javnog natječaja. Tako privatni biznis funkcionira(makar i sa javnim ustanovama), moraš se prikazati, pokazati i dokazati. Networking.
Ali ovo baš liči(da ne kažem nešto drugo) na drugu vrstu networkinga, pogotovo kad je rezultat takav kakav je.
- Uređivano
Pojma nemam, nisam se iskreno ni informirao previše (u kontekstu koji su sve radovi bili, tko je dobio itd.), samo sam skužio odjednom da cijeli internet i LinkedIn piše o tome.
Ja sam pogledao i ove ostale nagrađene radove.
Pogledao sam i one koji su bili poslani, ali nisu zadovoljili uvjete natječaja.
Ovo je po meni zbilja najkomplektnije rješenje.
Neki su napravili dobre prijedloge, kreirali i sasvim nove fontove, ali su išli mijenjati i grb, a u natječaju je pisalo da se grb ne mijenja i zbog toga su isključeni.
Po mojem mišljenju, puno previše vike oko ničega. Ko i uvijek. Puno dezinformacija, puno neinformiranja, a svako želi dat neki svoj obol u pljuvanju i omalovažavanju.
Da, na prvu znak ne daje nikakav posebni feeling Zagreba, ali kad se pogleda cijeli koncept, primjeri i objašnjenja, zbilja je najkoherentniji od svih.
Tzereen meni u ovakvim situacijama, pošto živimo u elektroničko doba jel', uvijek padne na pamet koliko javan je zapravo Javni natječaj u ovom slučaju(a i drugim sličnim slučajevima). Tko odlučuje o vizualnom identitetu i kome je on namijenjen. Stavio sam točku umjesto upitnika, da.
Koliko sam uspio popratiti, za 99% "javnih" natječaja se sazna tek kad sve bude svršen čin, ili kad netko od sudionika završi u aferi.
Možda je do novinara.
Da, za ovakve stvari mogli su komotno ostaviti i javno internetsko glasovanje, a poziv eventualno uputiti preko medija. Ne vidim tko bi bio na gubitku. Zapravo vidim, ali to je vjerojatno taj dio problema.
Korisnici koji su dali najviše glasova u posljednjih 7 dana:
- @klinjo | 82
- @StarFox_N | 67
- @Torgue | 49
- @Solid_Snake | 39
- @Fenix | 34
- @milicevic87 | 34
- @herc | 34
- @Flipper | 32
- @ZigguratVertigo | 29
- @montoya | 27
- @Zero | 26
- @DarkPunisher | 24
- @Garrus_V | 24
- @somethingwrong | 24
- @chono | 23
Korisnici koji su dali najviše reakcija u posljednjih 7 dana:
- @klinjo | 108
- @solidmerlin | 72
- @Torgue | 71
- @fensisuperstar | 55
- @Zero | 54
- @Heat | 48
- @Flipper | 41
- @Brijac | 41
- @DarkPunisher | 40
- @Solid_Snake | 40
- @chono | 39
- @milicevic87 | 38
- @prayer | 34
- @StarFox_N | 31
- @Genesis | 31
Ovaj post se generirao automatski.
Hrvatska do Filipina preko Nepala.
Nives najavljuje novu pjesmu Je, bo’me je. Već znamo tko nije, am I right @fensisuperstar ?: D