Blebletaonica 3.0
U Njemačkoj košta 49.99 eura, a kod nas ne
Da se vratim na nedavni masakar u ZG. Ne treba puno dodatnih novaca za zatvaranje glavnih ulaznih vrata škole, pa ni ništa u biti ne košta.
Kad sam ja išo u osnovnu ona se zaključavala i znao bih katkad zakasnit i čistačica me nije pustila dok je trajala nastava pa sam vani na stepenicama čekao da započne drugi školski sat i tek onda je nakratko otvorila da šmugnem unutra.
Katkad je bio iz viših razreda i dežurni učenik u kasnijim satima na porti koji je obavljao tu dužnost i bio promatrač i pazio da bude sve ok.
Sve skupa kada se sagleda pa shvatiš kakve razlike su nastale u školstvu nekad i sad.
Danas možda ima previše sigurnosnih propusta koje mogu bit banalne. Najobičnije zaključavanje škole pa i samo za vrijeme nastave već bi umanjilo mogućnost da se neko zlo izvana prema unutra dogodi.
Ključ u bravu i ne treba za to dodatni zaštitar ni skeniranje učenika.
Uostalom taj nesretnik koji je unesrečio i druge nije bio trenutni učenik te škole koju je prije više godina završio i vjerojatno ne bi bio pušten u školu da je htio uči.
Izgled ne vara jer ne može proći kao osnovnoškolac.
TITANXIS . Najobičnije zaključavanje škole pa i samo za vrijeme nastave već bi umanjilo mogućnost da se neko zlo izvana prema unutra dogodi.
Kriste sveti i isuse.
Možda zato jer je protuzakonito?
Ako dođe do požara, curenja plina, potresa? Držat fige da će netko primjetit i otključat vrata prije nego svi pomru?
Da, morali bi onda imati i protupožarna vrata - iznutra uvijek možeš izaći a izvana ući samo s ključem ili da netko otvori. Zbog praktičnosti bi morala biti stražnja.
oxi Ako dođe do požara, curenja plina, potresa? Držat fige da će netko primjetit i otključat vrata prije nego svi pomru?
Nije baš tako. Onaj tko zaključava vrata taj se i brine da ih i otključa ako i dođe do toga što si nabrojala.
Jel ti zaključavaš vrata svoje kuće ili ti može svatko sa ceste ući?
Pa, postoje vrata koje se jednostrano zakljucaju na zatvaranje. Skoro svaka zgrada ih ima, recimo
Ne znam kako je sad, stariji učenici su prije imali dežurstva. Danas ponekad kod ove naše škole nekad vidim čistačicu, češće od toga ne bude nikoga. Opet sve to skupa realno i nije neka zaštita.
Ne živim u kući ali stan zaključavam obavezno uvijek kada sam unutra pa i kada idem iznjeti samo smeće odnosno samo podignem kvaku koja je i sa vanjske strane pa se sistem zaključa jer bi mogao svatko ući ako to ne napravim.
To ne radim samo zato jer me strah nepozvanih nepoznatih uljeza već imam u rodbini nekulturnih pa samo uđu kao da u bertiju ulaze ovako nenajavljeno pa ni ne pozvone prije.
Čovjek se prestraši kad ugledaš nekog u stanu ak si bio recimo u wc, kupaoni da nisi čuo kad je ko ušao.
Mi smo zaključavali vrata u osnovnoj školi.
Ja sam zavrsio osnovnu krajem 80tih i onda je bilo normalno da na obadva ulaza imamo "dezurne" koji su unutra pustali ucenike i zapisivali ako udje netko od odraslih. Ne znam u kojem trenutku se to izgubilo u vecini skola ali, recimo, kcer je nedavno zavrsila OS Stenjevec i tamo se isto nije moglo unutra kada hoces. Za vrijeme sata zakljucano, kada je odmor teta cistacica ili domar pustaju unutra i uredno pitaju ako ne izgledas kao ucenik. Naravno to nista ne znaci jer najcesce ucenik napravi glupost ali barem neka vrsta kontrole na ulazu postoji.
Sto se tice stana nikada ne zakljucavamo ako smo doma jer imamo "kruska" kvaku tako da iz vana ne mozes uci bez kljuca, isto tako se ulaz u zgradu automatski zatvara i nema unutra ako nekome ne pozvonis ili ako nemas kljuc.
Također, inicijalno se nisu zaključavala, ali kasnije se krenulo jer su neki delikventi ulazili.
Domar je uglavnom uvijek bio spreman na otključavanje.
As I rained blows upon him, I realized there has to be another way!
Koji grad u slavoniji ima katedralu?
Požega, Đakovo, Osijek