Sterlok Trebala je Nevera biti HR izvozni proizvod pa sad nakon gubitka priča kak bogati više ne žele EV jer EV više nije ekskluziva.
To doslovno nitko nikad nije rekao nego su neki maliciozno zaključili u svojim glavama, jer auto ne može bit auto ako nije auto koji oni mogu vozit. Čovjek je još 2019. kad je predstavio C2 (btw i onda je auto bio na daljinski kao i svaki drugi u Genevi na tom sajmu, jer zamisli, predstavljao ga je) rekao da se ide u tom smjeru da je Nevera showcase tehnologija. Većinu prihoda tvrtka zarađuje od razvijanja baterijskih sistema, kontrolera itd koje proizvode za BMW, VW, Hyundai i druge. S tim da najveći posao s BMW se tek zahuktava kako skalira proizvodnju u novi pogon. A pritom je i sam auto ispao jeben
A što se tiče investicije EU, dok je koliko toliko još uvijek imao dobar PR ja sam prvi srao, Ali ovo za građenje bolnica, škola itd je populizam i smeće od argumenta, kad je ostatak od preko 6 milijardi eura uložen upravo u to. Dio fonda EU je namijenila za razvoj tehnologija u naumu da smanji zaostatak za SAD i Kinom, sve druge zemlje su ga raspodijelile u tech sektor, i ako išta, smatram da je ovaj komadić trebao biti podijeljen više firmi u HR (uz to je dio fonda i išao drugim tech firmama, ali Rimcu daleko najviše)
Btw, zanimljivo mi je kako svi ovi portali koji sada seru po Rimcu i rokovima namjerno izostavljaju najbitniju informaciju. Fondovi su kasnili, ugovor je potpisan tek prije 10 mjeseci (ne prije 2 ili 3 godine), a pare (pola ili manje od pola) sjele tek u 12. mj prošle godine