evo i tu…
Clair Obscur: Expedition 33 | PS5 Pro
Review za Clair Obscur: Expedition 33:https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/clair-obscur-expedition-33
Sve je unutra, ali ukratko - moderni turn-based (J)RPG koji je spojio dodge i parry mehanike u fajt, uz klasične RPG customizacije kakve svi volimo u žanru. Ako bih nitpickao, možda da zadnji Act nije tako grindy i da je veći enemy variety (iako su dodali hrpe drugačijih verzija i napada pa i nije neki problem), te svakako nedostatak više NPCeva - prvenstveno jer prvo selo diše humorom i životom, pa sam htio da toga bude i više.
Majstorski team mladih ljudi napravio je igru koja nije savršena (no, skoro i je). Neki segmenti poput glazbe i priče možemo reći da jesu. Predivna, emotivna priča puna zapleta i ludih obrata, uz ponajbolje likove koje sam doživio lately, art kakav nisam još vidio, te inovacije u combatu čine ovaj naslov apsolutnim must-have naslovom u žanru, a i šire. Ako bih bio subjektivan i bazirao se na žanr i turn-based segmente, ovo mi je možda i 97 lagano. Ovako, uz poneki bugić (stvarno skoro nepostojeći), skidam kapu i čekam što sljedeće rade.
Svaka, jebena, čast.