Objavio/la: FensiSuperstar
@gameslord
prije nego opet izvalis glupost 1660 je najmanji best buy, RX580, RX590, 1660TI i 2060 su u tom redoslijedu sve bolje opcije od GTC 1660 po glavnoj stvari: VALUE POINT. Cijena/performanse 1660 je naspram ovih 4 grafa manja, plus 1660 naspram 1660TI ima nerf na GDDR5 sa GDDR6 i troši najviše.
generalno gledajući RTX2060 je trenutna Pogchamp buy grafa na tržištu. Mogu ja hejtati RTX seriju i bezobrazluk nvidije ali činjenice su činjenice.
i imaš temu za grafičke kartice.
Zadnji put, uvlačite i mene u ovo i sam sam si kriv, ali tema se zove konzole nove generacije.
1660Ti je dosta skuplji.
590 gubi u praktički svim,ako ne i svim benchmarkova koje sam ja vidio...po većoj cijeni.
RTX2060...može biti najisplativiji u cijena/performanse,al šta to vrijedi kada nema veze s tim cjenovnim razredom.Spominjati tu karticu kao alternativu je totalna debilana,jer je razlika u cijeni 1500kn.To je možda tebi zanemariva razlika,al velkoj većini ljudi nije.
RX580 baš kao i RX590 gubi od 1660,po često zanemarivo nižoj cijeni(bar na Hrvarskom tržištu).
Čak i ako griješim da je apsolutni best buy u tom cijevnom razredu(a ne griješim),sigurno je isplativije od GTX1060 koji u našim dućanima je možda 100Kn jeftiniji.
O RX580 4GB modelu bi se dalo razgovarati pošto su mu performanse gotovo identične 8GB modelu koji ima smisla ako se baš moraju koristiti raznorazni grafički modovi.Moj Sapphire 580 4GB Nitro+ OC je praktički druga cijenovna kategorija.350kn - 400kn razlika u odnosu na 8giga model,po zanemarivo nižim performansama u 1080p i 1440p.
Možda bi moderatori trebali privremeno zaključati topic dok se ne pojave nove konkretnije firmacije o Nextboxu i PS5.