Evo i5 8400 + GTX 1060 3GB/6GB i RX580 4GB/8GB.
https://youtu.be/99g_jIgkero
Daju fine rezultate u 4K.
Vrlo dobre do odlične u 1440p.
Ništa ultra spektakularno za PC standarde,al s obzirom da se radi o hardveru vjerojatno srednje klase(procesor) i niže srednje klase(grafulje),za moje kriterije sasvim zadovoljavajuće.RX580 8GB je otprilike na razini Xbox One X-a,a i5 8400 je vjerojatno bolji od Jaguara.
4K@60 bi trebao biti moguć na PS5 i Xbox Anacondi bez većih problema ako developeri budu znali/htjeli iskoristiti sve CPU jezgre kako spada s obzirom da su i CPU i GPU puno,puno bolji u vjerojatno svakom pogledu.
O Naviu se nezna ništa osim špekulacija,ali navodno niti Sony niti MS neće prihvatiti mogućnost da tamo neki upstart u konzol gamingu ima mašinu s više ili jednako TF-a kao njihove perjanice.
Govorim o Google Stadiji naravno.
10.7TF-a ilitiga Vega 56 vjerojatno.
Iskreno nemam pojma dal su TF-i sveti gral performansi ili ne,al znam da znaće puno.
Dojma sam da nisu sveti gral,al velim to je samo moj newbie dojam.
Iskreno na ekranima od40" - 55" na udaljenosti 3 metra,1080p i 1440p su vjerojatno sasvim dovoljni.
Na toj udaljenosti 4K bih svaki puta drage volje mjenjao za 1080p - 1440p sa beskompromisnim PC equivalent postavkama i vrhunski implementiranim HDR-om nego 4K s kompromisima odnosno 8K s velikim kompromisima.