Objavio/la: Nexus
Objavio/la: Gameslord
Ako bude hardverske akceleracije raytracinga na razini RTX2070(mada glasine kažu da PS5 puca možda čak bliže RTX2080 performansama)od studija kao što su Sony Santa Monica,Sucker Punch,Naughty Dog,Insomniac Games,Quantic Dream,Guerila Games očekujem ovo:
1080p@60 Ultra + Raytracing Ultra
1440p@60 Ultra + Raytracing High - Very High
4K@60 High - Very High + Raytracing Medium
4K@60 Ultra + Raytracing OFF - Low
4K@30 Ultra + Raytracing Medium - High
8K@30 Medium + Raytracing OFF - Low
Previše očekuješ.
Cilj je imati 4K@30 i 60 fps-a...ono što bi ja volio vidjeti su postavke kao u zadnje i predzadnjem TR-u gdje možeš birati između FPS-a i rezolucije.
Ako bi primjerice u novom Horizonu mogli odabrati 4K@30 i varijabilnu rezu za 60 fps-a...super.
Ovo gore? Ne.
Ray tracing mogućnost u konzolama će donijeti napredak, ali možda će samo nekolicina naslova imati elemente Ray tracinga. Što se tiče 8K, to uopće nemoj očekivati. Od ovoga će najviše beneficija imati PC igrači, koji imaju hardver koji to može gurati. Ne vjerujem da će ih biti baš previše, ali ko ima dovoljno love za nešto poput RTX grafa, njima će biti sigurno bolje sa nativnom podrškom jer devovi sada imaju bazu s kojom mogu raditi i pravilno implementirati Ray Tracing u igrama.
Cerny je spomenuo podržavanje 8K kao rezolucije, ali to se vjerojatno odnosi na 8K upscale ili rekonstrukcije slike kao što smo dobivali na PS4 Pro i XOne X naslovima (i dalje solidno), ali baš nativni 8K gaming? Ne vjerujem uopće.
MOŽDA naslovi poput FIFA-e ili PES-a...ali nešto više ne.
Namjerno sam odabrao one developere,jer je to ekipa koja redovito pomiće granice mogućega na u datom trenutku dostupnom hardveru.
Dakle 1st Party studiji.
Ok Insomniac nije 1st Party,ali kao da je.
E da i Polifony Digital.
Ako se na kraju pokaže točno da PS5 ima snagu RTX2080,imam onakva očekivanja kakva sam u svojem prijašnjem postu napisao.
RTX2080 je dizajniran za 8K.Izgleda da će i Navi biti.Ako PS4 Pro može pokretati HZD u 1800p s High ekvivalent detaljima( za standarde 2017-e ),upscealan u 2160p@30fps-a,zašto mašina s višestruko jačim CPU-om i GPU-om nebi mogla isto na 8K i medium detaljima?
That said,8K ne očekujem u prve 3 - 4 godine u AAA naslovima.Indie naslovi iz poluptičje perspective i sidescroleri.Možda tučnjave.
Prva AAA 8K igra koju ja očekujem je Gran Turismo 7.Vjerujem da će PD omogućiti odabir između 8K@30 bez Raytracinga i 1080p/4K@60 s RT i HDR-om.
Već na Xbox One X ima Native 4K@60 naslova.
Ne vjerujem da će se nuditi više od 60fps-a opcija u ijednoj igri.To će ostati u domeni PC-a vjerojatno.
Od 3rd Party studija koji bi mogli nešto napraviti u 8K@30 RT OFF su Capcomovi RE7/2 Remake i DMC5 ekipe,Rockstarova RDR2 ekipa i Ubisoftovi Assasins Creed timovi.