Nikako to nisu losije igre i tako nesto tvrditi je po meni glupo. Pro je izasao s jacim hardverom da bi popratio trenutni tech i da bi izgurali generaciju u nominalnoj izvedbi. Sve igre na kraju (danas) imaju probleme s izvedbom na obicnom PSu. Nedavno sam odigrao U4, igrao RDR2 i mogu reci da se vecinu vremena stroj muci, a izvedba je prepuna stuttera i dropova koji meni osobno jako utjecu na igranje (pucanje, melee, zahtjevne dionice levela i slicno). A ovdje pisemo o eksluzivama. Medutim, sto je s multiplatform naslovima?
Ne mora to biti kustomizirani kvantni chip Nvidije kao u PS3. Ali ne mora niti biti slagani SFF PC koji ce odmah po izlasku zabetonirati smjer u multiplatformu. Sve se radi prema PSu i igrama kao proizvodu. Napredak je obiljezen njime za tu generaciju i njegovim mogucnostima. Cak i ovu generaciju smo svjedocili degradacijama pojedinih igara kako bi vizuali bili usporedivi, a ne razlikovno drasticni. Nvidia je isto kuja koja to koristi, mikro koracima guraju svoj middleware i koriste cijelu situaciju za prodaju grafi.
Ovaj tvoj dio: "ne treba mi state-of-the-art mašina ako je krajnji rezultat isti kao i na "običnoj" je dio s kojim se djelomicno slazem. Slazem se da novi PS nece biti state of the art masina i top tech shit kako Nexus pise. Bit ce isto kao PS4 s obzirom na vrijeme izlaska i stanje trzista u tom trenutku.
Drugi dio nikako nije isti. Zar ne bi bilo bolje igrati sve naslove nominalno na 60fpsa, pa cak i na full HD rezoluciji? Kada se prijede taj gap, nesto sto je trebalo biti odavno prevazideno, onda mozemo pricati o marketingu koji spominje 8K, raytracing i slicne floskule. Kao sto sam napisao i ranije, ovdje pricam upravo o tim nebulozama, nekom hajpu da ce ovo biti strojcina, nevideni skok u gamingu, a na kraju ce se svesti na stabilnu 1080@60 izvedbu, paradiranje grafikom na izlasku, dok ce kalup igara biti isti kao i dosada.