Objavio/la: Chono7
Nitko tebe ne ismijava, samo neka ovo ne prijede u neku prepirku kakvu sada nastojis napraviti. Ne trebas se pjeniti. Ako mene nazivas budalom, samo daj, to vise govori o tebi nego o meni.
Imas svoje brojke i to je ok, ja sam ti dao kakve su sanse otprilike da ce netko u svijetu vlasnika tih grafi upogonit 4K. Matematikom. Ako je i to dalje mala brojka, ne znam, mozda i je, ovisno o raspravi. 4K nije rasiren niti medu konzolama u toj mjeri u kojoj se plasira putem marketinga, a kamoli nativno na PCu. Skupe su to stvari. 8K jos teze. Po mom misljenju.
standardi, preferencije i ono sto je tebi logicno je samo dokaz da nemas nikakve brojke. Ukljuci logiku...
Pa da, apsolutno mi je logično da će ogromna većina ljudi koja kupi 1060 karticu igrati na 1080/1440 rezoluciji jer 4K je realno veliki zalogaj za tu karticu. Uzmi u obzir najpopularnije igre (CS, Fortnite itd), malo ljudi će doći i žrtovati rezoluciju za viši frame rate.
To je u potpunosti logično, pogotovo PC publici. Možeš upotrijebiti 50/50 logiku, ako je ta publika koja je uzela tu grafičku i nemaju pojma o performansama te kartice i koje su njihove potrebe.
Ja jednostavno odbijem da je 50% igrača koji su uzeli tu karticu misli ili uopće razmišlja o tome da redovno igra na 4k rezi. Ne vidim tu mogućnost.
Ako to tebi nije logično, koji već valjda 20 godina igraš PC, znaš ljude i sve ostalo...meni jednostavno to ne pije vodu.
Rasprava je očito otišla u ekstreme, gdje sam i ja pretjerao, ali ja i dalje stojim kod svog mišljenja da ta ekipa jednostavno nije toliko neinformirana. To je pohvala.
Postoji aktuarska matematika koja obrađuje ovakve stvari i koje koriste osiguranja kod procjene rizika i kada bi (bezveze sad a govori) ubacili u taj model, vrlo vjerojatno bi tako i bilo da ogromna većina ljudi na 1060 ne igra u 4K.