wooddiebone nisam ih pitao kaj su po struci, meni je bitno da sam brzo bio gotov i da je auto opran kako treba.

A kako se to uvozi ljude, znači netko im ide na adrese doma i poziva ih u HR?

Ili možda sami dolaze?

Brijac

Tako što sustavno uništavaš obrazovni sustav i uzgojiš suficit visoko obrazovanih mladih za koje nema posla, a odbijaju radit van struke dok ti industrija i proizvodnja propadaju jer nema tko raditi.

voltriz

Nije baš pogodio sve. Površinu je zagrebao. Naime, HDZ koji je krivac za ovakvo stanje nije desnica nego oportuni centar koji radi sebi u korist i ulizuje se stranom kapitalu.

Brijac A kako se to uvozi ljude, znači netko im ide na adrese doma i poziva ih u HR?

Skoro pa doslovno tako. Agencije idu po njihovim zemljama i pozivaju ih, nude siguran posao i smještaj. Identično se nekad i nas pozivalo u Njemačku, Dansku, Norvešku...

Većina ovih sa snimke su takvi ljudi, Nepalci, Indijci, Filiipinci itd kojih su tako došli, skroz legalno i sa svim papirima. Druga priča što ih se iskorištava kao robove, u stanu ih je po 10 pa ni nemaju gdje nego po parkovima

Uglavnom škantno strašni prizori, ljudi sjede na travi i šetaju po parku koji je inače prazan.

Isto tak kad sam išao ovu zimu isprobati žičaru i snijeg na sljemenu, bilo je nepalaca, jako sam se šokirao jer su bili dobre volje i nasmijani.

Jako sam iznenađen i uvrijeđen Pantiću.

wooddiebone baš ih je lipo vidit. Barem ne izgledaju kao bacva vina kao prosječni Hrvat i hoće raditi nešto drugo osim kao crkotina se vući po uredima, srasti sa stolicom i blejati cijeli dan u monitore kao tele u šarena vrata te kukati sa 35 kako imaju hemoroide, bol u leđima i vodu u nogama.

O našim balkankama neću ni da trošim riječi. U Njemačkoj sam X puta vidio kako žensko radi na baušteli, u firmi za vrtove uređivati, nosi poštu, radi na traci u firmi itd, a ne glumiti princeze od 180 kila i nedaj bože raditi "muški" posao. Njihove žene (mislim na te nepalce, Indijce, sirijce itd) barem i ako ostaju u svojim državama se brinu za petero djece, a našima je i jedno puno, jer ona hoće svoj mir, vija "karijeru", nije spremna za djecu i traži se do 45 godine kad već prodje voz za Čačak.

I treba da "zamjene" takav teleći narod…

maverick baš ih je lipo vidit.

To je normalna pojava, npr. slicno je bilo i u Njemackoj 70-ih, 80-ih i 90-ih sa našim ljudima sa Balkana i Turcima koji su išli trbuhom za kruhom…ekonomija je jako bitna komponenta u demografiji, kljuc je da dolaze radišni i ljudi dobre volje koji se žele adaptirati među društvo…današnji problem Njemacke je "viša politika"…

maverick baš ih je lipo vidit.

A vidiš s druge strane, ja kada bi hodala gradom i vidjela park koji je pun muških ljudi, i samo muških ljudi bez i jedne žene na vidiku, ja kroz taj park nebi ni prolazila. Jutro ili večer, crnci ili bijelci, samo bi zaobišla. Jer kao žensko, nebi riskirala ni interakciju, pogled, bilo kakvu pažnju.

I to ne zato što su stranci, nego znam da nekim ljudima ne treba puno za "povod", doslovno je dovoljno samo da postojiš.

15 dana kasnije
      10 dana kasnije

Brijac

A baš i nije nešto novi. Prije godinu i pol možda i manje neš sam tak stavio sa te stranice sim. Bilo mi fora zbog imena koja se podudaraju ali niko nije skužil.

4 mjeseci kasnije
      • Brijac

•  
        •  
        •  
        •  

Nekad jedna od najpoželjnijih država za život.

Brijac nitko ne spominje da su bijelci i domaci uzrok pucnjava…

Ako su se i doselili problematični, sigurno nisu došli bez volje većine stanovništva. Tak da, autor si vlastite propasti u tom kontekstu, a to s bombaškim napadima i maloljetničkim bandama kojima manipuliraju je posebna vrsta društvenog problema kojeg su si kreirali i to nije od jučer.

Bijelaca ionako ima manje od 10% na svijetu. Vec smo "replaced".

2 mjeseci kasnije

Evo, samo kratka anegdota na ovu temu.

Idem neki dan u Studenac (btw, užasni dućani, a ima ih na svakih 300m) po pecivo. Puno radnika, pauza je. Svi "naši" pravi, domaći, bijeli radnici s onakvim rukama što crnim, što bijelim od morta, blata, žbuke, grabe pecivo i kruh bez zaštite.

Dođe ovaj strani, "fujfuj" Nepalac/Indijac, što već. Uzme onu zaštitnu rukavicu, uzme pecivo, baci rukavicu i lijepo ode na blagajnu.

Moja 2 centa.