Nisam bio siguran bi li pisao u temi za politiku ili otvorio nešto novo, ali s obzirom na to koliko toga pročitam svaki dan mislim da zaslužuje posebnu tamu.

Ako imate vremena, pogledajte:

TLDR - "domaći" ljudi ili kako bi ih već nazvao već su u manjini u najvećim gradovima u Europi. Veliki porast u ubojstvima, nasilju i silovanjima u odnosu na prijašnje godine i većinu su napravili stranci. Ljudi se boje hodati po ulicama. Vlasti kažnjavaju svoje "domaće" ljudi ako npr na društvenim mrežama pišu protiv migranata.

Mislim pogledajte ovo, pa prestrašno:

I onda će neko reći da sam rasist.. pa ovi ljudi ne trebaju živjeti u civiliziranim zemljama.

Doslovno svaki dan pročitam "izbodeni na ulici Londona", "silovana djevojčica u Irskoj", "spaljena crkva u Parizu".. i u neku ruku mi je drago što živim u smrdljivoj Hrvatskoj jer ovi kriminalci samo prolaze kroz našu zemlju (za sad), ali opet me strah kakva vremena dolaze i u kakvom svijetu će mi djeca živjeti.

Nadam se da će se vlasti probuditi i početi deportirati te kriminalce. Ja ne znam što se dogodilo Irskoj, Škotskoj, Kanadi, VB.. gdje su oni skrenuli s puta i tko ih tjera da trpe ove kriminalce i brane ih, a svoje ljude stavljaju na 10. mjesto. Mogli bi se ugledati na Poljsku.

Što vi ostali mislite o tome, brine li vas sve ovo što se događa zadnjih godina?

Teorija zavjere temeljena na rasistickim razmisljanjima plasirana od strane radikalne desnice u cije se ime dogadaju masakri poput Christchurcha. Marginalizirane skupine je najlakse kriviti za kompleksne drustvene probleme poput asimilacije imigranata i demografskog izumiranja.

Fico

Zanimaju me mišljenja nekoga tko se brine za svoju obitelj, tko ima djecu, planira imati djecu, a ne nekoga kome je bitan diversity pa makar značio da postajemo muslimaski kontinent, da su ubijanja svakodnevnica, silovanja normalna stvar jer oni misle da su žene njihovo vlasništvo itd.

Brijac Ovo uopce nisi otvorio radi diskusije, nego da se potvrde tvoji opasni stavovi temeljeni na demagogiji pojedinaca na drustvenim mrezama. Moze te sram biti svojatati ljubav prema obitelji. Jos vise jer si roditelj.

Za sve koje imalo interesira cinjenicni pregled, imate jako dobar pregled Great Replacementa na Wikipediji, s dovoljno izvora i vise pokolja pocinjenih u ime teorije. Pa vi stojite iza toga.

Dovoljno je sjetiti se Zidova u Njemackoj tridesetih koje su krivili za sve drustvene probleme.

Fico Moze te sram biti svojatati ljubav prema obitelji. Jos vise jer si roditelj.

Imaš pravo. Želim da mi kćer u strahu hoda po ulici. Da mi sina istuku i opljačkaju. Želim da nam ovako kao gore na gifu izvlače članove obitelji iz kuće. Želim da nam uvedu Šerijat jer eto pobjegli su od toga iz svoje zemlje pa je red da to sve uvedu u tuđoj zemlji. Želim da su hrvatske vijesti koje svakodnevno čitam prepune vijestima o ubojstvima, nasilju, kriminalu, silovanjima.

Imaš pravo, opasni su mi stavovi.

Brijac Želim da su hrvatske vijesti koje svakodnevno čitam prepune vijestima o ubojstvima, nasilju, kriminalu, silovanjima.

Ovo reci par dana nakon dva ubojstva je posebna vrsta idiotizma.

Fico

Pa to nećeš više čitati jednom mjesečno kod nas, nego svaki dan za 5-10 godina ako dopustimo ovo što su si najrazvijenije EU zemlje dopustile. A i ti da izvlačiš sad to jer se eto baš sad potrefilo da se dogodilo par dana prije mog posta je još veći idiotizam.

Ovo nisu teme za gaming forum ili forum uopće.

Ozbiljne stvari se dešavaju i nije bez razloga vojska i policija na granicama neprekidno.

@Fico ako ti misliš da @Brijac širi neke opasne stavove ili rasizam zapitaj se zašto je gore opisana situacija u punom pogonu još uvijek.

Piši Plenkoviću i premijeru da povuku sve sa granica, vojnici i policija bude ti zahvalna na tjedan dana odmora. Tjedan dana kad ovi ne počnu punom parom pljačkati i maltretirati narod.

Nemam cajta tražiti članke ali bilo je u HR oko 15 slučajeva službeno i medijski popraćeno a neslužbeno 3x više. Silovanja i ubojstva nije bilo ali pokušaja jeste. Hvala bogu kod nas se svelo na uznemiravanje, napade i materijalnu štetu.

Brijac Dobro, jesi barem izašao na izbore i glasao za nekog s izraženom antimigracijskom politikom ako ti je to već toliko bitno? Ali kao što si i sam rekao, većina tih ljudi je u prolazu, a ovi koji i rade u HR ne rade neke probleme domaćem stanovništvu. Bilo je neko ubojstvo Ukrajinca nedavno u SB, ali to je bio okršaj između njih. Pojedinačnih incidenata će biti i u budućnosti, pogotovo ove ekipe koja ilegalno pokušava preći HR.

Btw. ovo je upravo jučer bilo kod nas - https://www.glas-slavonije.hr/549325/8/Estonac-kombijem-prevozio-migrante

Inače nismo tako popularna ruta, ali izgleda da se vremena mijenjaju.🤣

Zero

Dobar dio njih nije nasilan, traže bijeg od rata i ekonomski uništenih zemalja.

Sad uzmi kalkulator pa izračunaj koliko je 5% od od npr. 10 000 koji prelaze.

500 potencijalnih nasilnika ili ofendera na 10 000 ljudi. Tako se vrte službene brojke koje su po mojem ublažene. Ima tu i terorista naravno koji ove krize koriste da se asimiliraju po Europi i svijetu. Ima i terorista koji bježe od pravde, bez dokumenata i dokaza postojanja nemoguće je razaznati ko je sudjelovao u čemu. Svi su imali hidžab ili maske tokom pohoda u Libiji i Siriji i okolo.

@Zero

Je eto biznisa ako imaš sreće i hrabrosti.😁

Brijac

Ovaj video kao sa nadzorne kamere mi je pomalo komičan.😃

Čovjek je ustvari jehovin svjedok i htio prodat stražarsku kulu ali žena sa unučicom ga je toliko izvrijeđala:

Mrš gade, crnčugo jedna, goni se u Afriku. Tu si došao prodavati svoje pizdarije!!!

Na to sve skupa čovjek je poludio i htio se osvetiti.

TITANXIS

Video je toliko uznemirujuć da uopće ne mogu shvatit kako ti je palo na pamet neke šale pisati.

pravednik Ovo nisu teme za gaming forum ili forum uopće.

Za to postoji offtopic tag, ne znam zašto se ne bi moglo pisati o tome.

Zero Dobro, jesi barem izašao na izbore i glasao za nekog s izraženom antimigracijskom politikom ako ti je to već toliko bitno?

Jesam.

Brijac

Uznemirujuć ili ne. Ne ulijeva mi taj video kao neku opasnost ali ako i jest

sve se dešava sa razlogom.

Taj crnac je vjerojatno i rođen tamo negdje gdje je snimljen. Nema veze sa skorašnjim došljacima koji rade nerede.

Samo društvo je krivo što se niz godina crna rasa zanemarivala u društvu i neki slabiji od njih postali su otpadnici društva i žive u totalnoj neimaštini koja ih je toliko iskvarila da te mogu ubit za šnitu kruha.

A da ne zaboravimo kako je bijeli čovjek dofural prve crnce u zapadni svijet.

Ne znam jesu gori ovi kaj smišljaju teorije zavjere oko ovog ili ovi kaj se prave da se to ne događa.

Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

wooddiebone

Kaj buš rekel na to? Nebreš nič tak i tak jer ne odlučuješ ti. Dobro pa je hrvatska mala i nenametljiva i kao takva nezanimljiva njima.

Bome već u Njemačkoj nije sigurno hodat po noći, sam, bilo grad ili prigradska naselja.

Brijac "domaći" ljudi ili kako bi ih već nazvao već su u manjini u najvećim gradovima u Europi. Veliki porast u ubojstvima, nasilju i silovanjima u odnosu na prijašnje godine i većinu su napravili stranci.

Broj ubojstava je niži svake godine i spušta se od 1990ih, približava se all-time niskim razinama nakon drugog svj. rata.

Sve što mi treba je ovakav statistički podatak od @ThomasAAnderson.

Jer senzacionalistički naslovi sigurno ne prikazuju pravu sliku i slažem se s @Fico da samo doprinose dodatnom širenju straha i mržnje prema ljudima koji to ne zaslužuju.

These results are consistent with other studies in various European countries showing that immigrants – as a group – commit crime at higher rates than the native-born population,

Brijac

Taj rast broja ubojstava u zadnjih 10 godina isto tako prati rast prodaje video igara u švedskoj. Si siguran da nisu gameri ti koji ubijaju ljude?

Statistikom možeš na ovaj način "dokazat" apsolutno svaku tezu.