• Gaming Vijesti
  • Microsoft gasi četiri studija, među njima tvorce Redfalla, Hi-Fi Rusha, Evil Withina…

Stalno neke gluposti po forumu.

Sad ce ovi silni imigranti pokupovat GamePassove, MS ce biti zadovoljan i ulice ce nam biti sigurne, a studiji kao i cijela industrija spaseni

dormin Da ga kupe sutra i zatvore…. njihove igre u zadnjih deset godina nose barem 1000 sati igra na u jednom prelasku…ja sam samo na Vahallu izgubio 151 sat života…di su Division, Far Cry i ostali AC naslovi. Znači dosta za tri života. Tak da se slažem, nek ih kupe i zatvore 😃

dormin Ubisoft je najjači. Zapravo Microsoft može biti spašen ako ih Ubisoft kupi.

Heat Ubisoft je najjači. Zapravo Microsoft može biti spašen ako ih Ubisoft kupi.

Od svih tih corpo-odrona, još je EA ostao najbolji, možda zato što su prvi dobili po repu nazad 10-ak godina pa su malo okrenuli plocu…

Veseli dani da Xbox i to sve prije konfe

Mislim da ni oni sami više ne znaju što žele, u svakom pogledu - po pitanju hardvera i daljnje prodaje igara. Problem je što su kupnjom pod okrilje stavili i "male" ljude koji rade u tim manjim studijima i kompanijama, koje sad teško netko može uvjeriti da rade u sigurnoj i stabilnoj okolini unatoč tome što su zaposlenici za najbogatiju tvrtku svijeta. Baš tužno i jadno.

Zero zele brzu i laku lovu. GamePass smatraju servisom odnosno uslugom koja bi trebala rasti. Procjene su krive, upumpalo se hrpa love koja se ne vraca, vrijeme prolazi i sada ide rezanje

Cini se meni da ce MS ubit sve IP-eve koji nisu liveservice, nakraju ce ostat Diablo/COD/WOW/Overwatch i ako uspiju ozivit HALO i naravno ono o cemu se najmanje prica a bitnije je od ovog svega za MS a to su mobilne igre koje donose najvise para.

Neka onda prodaju ove IPeve koji budu sad trunuli u recycle binu desetljecima, jebote kupe hrpu IPeva i onda ugase najoriginalnije, HI FI Rush je fantazija od igre i nadal sam se serijalu i sad kurac, Evil Within isto volim i sad kurac, kaj je slijedece.

Doom i Wolfenstein, kad odluče da je najbolje da stave COD na Gamepass od prvog dana pa će trebati krpati gubitke i troškove AAA produkcije.

Evo marketinška kampanja u jednom postu za novi Hellblade:

Užas.

Deadwalker tolko o isplativosti game passa, bas me zanima odgovor svih ratnika koji su ga tolko zagovarali, dal je dobar za igrace? Definitivno, ali upravo zbog toga bude sve manje inovativnih i svjezih ideja.

renda budimo realni nema ih nigdje osim kod indie devova koji se zaista trude

chono pa da, upravo to, ali ih ima jako puno koji izdavaju igre day one na game passu i nema ih na drugim platformama, koliko dugo mogu tako prije nego i oni zatvore vrata, lijepo je dobit pare unaprijed, ali treba gledat dugorocno, ne znam, ne svidja mi se uopce taj sistem jer ne izgleda bajno za buducnost.

renda od prvog dana tvrdim upravo to. Samo što bih ja izrekao drugačiju tezu. Nije nikako dobar za igrače.

Samo kratkoročno ako gledaš financije pa je jeftin, ali logično gledano smo znali da to nema šanse opstati te da će ta kratkoročna ušteda samo donijeti ogromne probleme u globalu.

renda Ratnici sad tjeraju svoje followere da ipak kupuju igre da podrze jadni tuzni MS, koji je btw. nedavno najavio da je imao +20milijardi PROFITA…

Deadwalker Kako mi je super taj narativ "Xbox je kupio Bethesdu i AB pa sad moraju vraćati uloženo". Nije Xbox kupio kurca, divizija kao takva nema para praktički od X360 ere. Sve te kompanije kupio je Microsoft, novcem od proizvoda i usluga koji nemaju veze s prihodom gaming divizije, na temelju nečijih očito neutemeljenih prognoza o potencijalnom rastu broja pretplatnika i Xbox igrača.

I sad bi kakti povrat ulaganja trebao biti praktički instant jer eto…najbogatijoj kompaniji svijeta treba još novca. Sam monopol koji bez obzira na ranije poslovne rezultate svjesno kreiraju svakim novim potrošenim desecima milijardi na nove akvizicije ih ne jebe ni 5%, ali stagniranje ili ne daj bože da kvartal gaming divizije jednom ili uzastopce završi u nekom minusu od, bubam, desetak ili više milijuna dolara je crveni alarm i poziv na otpuštanje stotina ljudi. Kapitalizam u najgorem obliku, dugoročna bezidejnost, nepovjerenje i poruka svim budućim studijima (ili izdavačima) da dobro razmisle u čije ruke prepuštaju vodstvo ako se prodaju.

Kad se sjetim samo komentara ovdje kako neki ljudi ne vide ništa loše u tome što MS redom kupuje studije.

Dugoročno je najbolje kao kod Sonya plaćati sve skuplje igre, još malo pa će osnovna verzija biti 100 eura + pretplata… koliko bi vam ja i naplatio da sa sam sony ceo i onda vam istu igru prodao još tri puta kroz patcheve i remastere.

Ovaj forum je najbolji u HR 💪

Sterlok još malo pa će osnovna verzija biti 100 eura + pretplata

meni kao igraču koji igre uzimam zdravo za gotovo odnosno dati tulike za grafičke piksele koji se kreću leve desne, gore dole napred nazad, nema šansone ali slažem se i ja bih naplatil masno svoj trud i još ako je cjenjen među publikom to više!

Trud kako ne, remaster pa rimjek pa remaster….sve naplatiš i sve ide lol

Sterlok

sorry ali rimejk je od nule napravljen proizvod, dakle trud a remaster je goli kurac

Nije od nule, priča, likovi, dizajn lokacija itd. Ali kad imaš bazu fanatičnih fanbojeva sve ide bez problema po cijeni koju poželiš. I onda još dođu kukati kak jeftine igre nisu dobre dugoročno ali konstantna poskupljenja valjda jesu i prodaja jedne te istih igara i franšiza.

I sve zapakiraju u dušebrižničku brigu oko zaposlenih…lol

Sterlok

OK, nije od apsolutne nule kad ideja je tu gotova i sve kaj si nabrojal ali ne bi se trebalo na to gledat tak. Izađe novi merđo i šta bi trebao koštat 1000 eura jer već je merđo izašao puno ranije.

Sterlok Najbolje bi bilo da publisheri sami procjene koliko im igra vridi, moze ubisoft prodavat igre po 300eura al od mene nece vidit ni eura nastave li sa ovakim proljevima od releasa. S druge strane za igru kvalitete TLOU2 ili RDR2 bi platio 100 eura bez pardona, nakraju se opet vracamo na ono ako ti nepase nemoj kupovat.I iskreno nebi me iznenadilo kad bi GTA6 bio prva igra koja se prodaje za 100eura standard verzija

100 eura je malo za GTA, trebao bi koštati barem 150 eura osnovna verzija plus pretplata za online igranje…naravno online dio izlazi za dvije godine nakon izlaska SP dijela.

Meni ne paše, meni paše game pass za 2 eura kad je na akciji i sl. pretplate gdje odigraš dvije nove igre za desetak eura itd.

Kaj će biti sa industrijom? Bit će to da će mene sisati sve manje 😃

Sterlok Kaj će biti sa industrijom? Bit će to da će mene sisati sve manje 😃

Vec od kraja PS3/360 ere je PC najisplatljivija i najuniverzalnija platforma, ali cesto kod gamera navika je navika…

pravednik

Dobro je kratkorocno. S vremenom se devovi koji rade dobre igre ne mogu financirat. Novac koji se skupi ide na najisplativije projekte i manja studija se raspuste. Ostanu ti Cod, fifa i slicne stvari koje generiraju puno novca kroz mikrotransakcije , kratkim ciklusima razvoja bez prevelikih uloga u novitete ili samu kvalitetu igre.

@Sterlok o cemu ti sad, ti s jedne teme na drugu, naporan si vise nego emilijo, iskreno se nadam da si klinac.

renda sudeci po godinama, on je 2 klinca u jednom nicku

pravednik pa da čitaj kaj pišem. Evo, nasreću ti je i sanzo komentirao.

Game pass nije održiv. Od prvog dana se dalo naslutiti da će nakon godinu dvije vaše uštede uslijediti ogromni problemi za cijelu industriju. Za kreativnost, za developere i na kraju za nas.

Ali problem je što većina ljudi i gleda jako usko i razmišlja jako kratkoročno.

Nadam se da će naći neki način da zaustave propadanje, jer u suprotnom će biti još gore no što je sad.