- Uređivano
Assasin's Creed serijal
- Uređivano
Ja sam nekad bio popriličan fan.
Stalo je sa Unityom.
Nije zbog bugova ili pada u kvaliteti jer sve su igre poprilično dobre, čak i one lošije, ali je nastalo veliko zasićenje čitavim serijalom.
Zato pozdravljam novi smjer u kojem ide serijal i dvogodišnji razvojni ciklus u odnosu na jednom godišnje, ali već se sad osjeti zamor lagano sa ovom Origins formulom.
Tvrdio sam tamo kad je Black Flag izašao da nisu trebali uopće raditi tu igru kao dio AC serijala. Trebala je biti posebna priča, eventualno u istom svemiru da iskoriste lore i povijesnu točnost, ali Black Flag je prije svega trebao imati svoj indetitet jer ga je zaslužio.
Na sreću, ime Assassin's Creed se u novijim igrama koristi isključivo za privlačenje publike dok u samim igrama i nema toliko poveznica.
Idealno bi mi bilo kad bi skroz maknuli Animus iz jednadžbe i ostavili to iza sebe jer očito je da sa tom pričom ne idu nikuda.
Mislio sam još nakon Brootherhooda da ćemo u idućem dobiti skroz prijelaz u moderno vrijeme i da će gameplay sa Desmondom dobiti istu važnost kao onaj sa Eziom, ali opet ništa.
Iskreno me zanima misle li ikada i kako doći do klimaksa serijala gdje se u modernim vremenima obračunavamo sa Abstergom kao glavnim i najmoćniji predstavnikom Templara do sad.
Možda izvuku neki Watch_Dogs crossover pa tu završe stvar ili bar promjene status quo u serijalau prvi put od Desmondove smrti.
wooddiebone - zanimljivo mišljenje.... meni novi put kao RPG je totalno sjeo, i Origins i Odyssey su me ponovo osvojili, recimo ja sam nakon Syndicatea stvarno mislio da je "mrtav", i napravili su preokret koji je odličan, da, nakon smrti Desmonda Animus je zapostavljen, no vjerovatno nakon ove trilogije mislim da na igrama samo za PS5 opet bi se mogli vratiti na tu priču, tj spoj prve trilogije i nove trilogije te što je s Juno i Minervom iz First Civilization...
Tu je Ubisoft jako u problemu.
AC im je jedan od najprofitabilnijih serijala, zapravo vjerojatno najprofitabilniji i ako odluče završiti priču koja je indetitet serijala onda više ne mogu raditi igre i zarađivati na njima.
Iskreno meni nije jasno zašto, volio bih da završe tu priču, ali ne vidim zašto je problem da samo nastave serijal bez Animusa i Absterga.
Nek rade tak odlične povijesne igre, imaju najbolji lore od svih (a to je onaj planete Zemlje i ljudske civilizacije) i samo naljepe AC na kutiju.
Dečki i cure iz Ubisofta iako nisu možda najbolji programeri, jako su kreativni i imaju odlične, unikatne ideje, ali imam dojam da ih koči stalno nešto u realizaciji.
Moraju se oslobodit više.
Da naprave recimo spiritualnog nasljednika Tenchu igara, u istom svemiru i sa istom pažnjom na povijesnu točnost kao do sad, ali bez ikakvih assasina i templara ili bilo kakvih Animusa ili dosadašnjih obilježja serijala, opet mogu stavit Assassin's Creed ispred imena i nitko se ne bi bunio.
Samo moraju zakoračit. Al na dobrom su putu.
Meni ovaj zadnji Assassin's Creed s deep dive trailerom nakon 7-8 godina konačno izgleda kao igra koja nije fejk. Nema onih Ubisoftovskih klasičnih over the top preseravanja i nabacivanja svega i svačega kada gledaš i znaš da te lažu. Sve lijepo, iskreno, sažeto, a plus je što (barem prezentacijom) podsjeća na The Witcher 3.
Pričam o marketingu zbog kojeg bi čak i volio zaigrat Valhallu.
Nebi rekao da je smjer u kojem ide serijal loš. Dapače, skroz bi se izolirao iz takve rasprave, ali prvenstveno zbog novog hardvera baš bi volio vidjeti klasični AC. Neki ogroman srednjovjekovni grad, hrpetine ljudi na ulicama, realno simulitan život i glavnog lika kao assassina iz sjene. Mislim da je to konačno tehnički moguće napraviti na puno većoj razini nego ranije
Njušim Assassin's Creed Remake od Bluepointa.
Auuuuuu
- Uređivano
Mislim da nemamo temu koja objedinjuje sve AC igre a i treba mi neka smjernica sa kojom da započnem moj kratki AC putić.
Naime gledajući odavno na YT neke filmiće o AC mislim da je bio Syndicate u pitanju koja je bila mislim prva koja me pobliže upoznala sa tim serijalom i to mi se svidjelo. Poslije sam odgledao i neki film na temu AC pa i on me je uputio u tu spiku. Želja za nekom AC igrom i dalje je prisutna.
Idem zatim malo čitat recenzije po raznim portalima i u njima se dotiču i ostalih AC igara. Tad mi dođe muka koliko je tih AC naslova. To mi zbilja otežava izbor.
Nedavno si upišem na gugl tražilicu da poredaju od najlošije pa do najbolje AC naslove i rezultati su bili tu negdje ali to opet može biti subjektivan sud onoga tko sastavlja listu i što više može biti kopiraj zalijepi sistem tako da ni to mi nije nešto pomoglo.
Imam namjeru odigrat jednu, najviše dvije AC igre i koje da si nabavim pitaj Boga.
I sad neobavezno jer pitam reda radi a i da pišete u ovoj temi koji AC je po vama ovako koji vas se najviše dojmio i koji vam nije nikako sjeo. Sve vezano uz AC serijal videoigara. Zanimaju me vaši dojmovi ukratko. Znam da se pisalo mnogo o pojedinim AC naslovima ali to je tako raštrkano na portalu na sve strane hehe! Malo u temi pa malo izvan.
Šta mi vi predlažete? Vi koji ste možda odigrali sve AC nslove. Koja bi bila ovako dobar uvod u taj AC svijet?
Moje preferencije da započnem igru (vrijedi opčenito za igre sa više nastavaka) nekako idu na bazično i početno a tad bih trebao onda početi sa AC 1 a on mi se pak ne igra. Ne interesira me toliko AC priča ako su međusobno spojene ove što imaju redne brojeve u naslovima iako mislim da nisu.
Tak da mi je svejedno koja će mi biti prva. Bitno da guštam dok igram, da ima akcije plus avantura plus samoobrana od neprijatelja a može i da ga roknem. Jer kakva ti je to igra ako nema neko manje smetalo koje ti staje na put. Igre sa bossevima mi nisu baš omiljene ali ajd ako igra ima ono prethodno onda moram otrpjet bosseve.
Nije nit bitno želim li nastavit serijal ili ne. Želim se ubacit u AC avanturu sa nekom a kojom?
Najviše me zainteresirao AC: Origins i Syndicate.
Ok nisam znao da ima tema o AC već jer na tražilici mi nije izbacio opženito AC nek pojedine naslove.
Što se tiče Black Flaga, ok mi je jer i za njega sam čuo riječi hvale. Za EZIO kolekciju nisam bio toliko upućen. Sad išao malo pročitat što kolekcija sadrži.
To su stariji naslovi koji bi me uveli u AC sistem a u tom je problem jer bi mi se moglo svidjet pa ću na kraju htjet sve AC-ove bez obzira valjali ili ne, poznam sebe .
A s druge strane to mi paše jer su tri u 1 a to volim pa ću već razmislit.
Hvala na preporuci za BF a i za EZIO kolekciju. Jer sviđa mi se.
Velim ti, ne mislim igrat baš sve, najviše 2 AC igre i ako bi mi se toliko svidio takav tip igara, može doći i do treće.
Što zbog vremena a i što zbog novaca ne želim puno ulupat na jedan serijal a toliko toga imam još za odigrat.
Radim si pomalo listu igara koje nisam jpš odigrao a bile bi mi ok za igranje.
- Uređivano
@TITANXIS ako ti se da, savjetujem da odigraš svaki
Ako ne, ono što je @Fenix rekao je dobar naputak, preskočiš jedinicu i odigraš Ezio trilogiju za početak.
Po meni ti Ezio collection ponajbolje opisuje, prezentira i objedinjuje što su i tko su Assassini.
AC Unity najbolji parkour, AC Rogue jako zanimljiva priča (igraš kao templar).
Od ovih novih RPGova Origins je jedini vrijedan spomena u kontekstu Assassin's Creed priče, Odyssey i Valhalla su dobre igre, ali ne dobre AC igre po meni tako da ih možeš i komotno preskočit.
- Uređivano
Dobra mi je ta Ezio kolekcija. Fala Fenix i Fetty. Ispravio sam krivi navod u temi zadnje kupljeno dobiveno.
Igram prvu na listi AC 2 i za sad jedino me jebu smušene kontrole. Kada dođem do zida i da skočim na rub i popnem se gore, lik se odbi od zida i skoči na drugu stranu i kada u trku sa ruba treba skočiti na rub krova da ga prihvati on katkada se sagne da se želi spusti dolje. Jebote to mi bitno kad sam u run-u sa nekim tipom lokalcem u Firenci.
Momentalno ga trebam dobit da stignem prije njega do sata katedrale i dobi me uvijek zbog tih jebenih sporo odazivnih kontroli ili ja prebrzo pritišćem jer sam naviko na te brze combate iz drugih igri. Počela me jebat igra na počecima a ne želim odustat od nje nikako jer mi je ovako dosta intigantna i svašta me u njoj očekuje zanimljivog.
EDIT: C'mon tartaruga, nabijem te na svoja muda.
- Uređivano
Jebem ti pas strinu kam se taj Ezio sve penje. Pa ja više ne mogu. U glavi mi nije zbilja good. Momentalno sam na nekoj visini u katedrali da sam već dobio fraze od tih visina i penjanja. Kao da se ja penjem imam filing, baš sam se uživio u lika. Nije to toliko visoko jer bio i višlje ali platforme na kojima stojim i po kojima skačem tak su potencionalno opasne, mali promašaj i padam.
Već sam puno puta pao u toj misiji kad prebrzo stišćem kontrole pa i više puta zaredom pa lik skoći sa super visine i skine si healtha, jebiga, moj automatizam pritiskanja.
Imam sad tako malo healtha da možda jedva čekam da opet padne i rikne pri nekom padu ali mamicu mu, nikak da krepa taj Ezio, hehe. pa da ispočetka sa punim healthom krenem. Namjerno ga ipak neću ubijat.
Sad vidim da sam pri kraju misije i ovo sad stojim na nekoj letvi i moram do suprotne strane a vizualno mi to izgleda dosta udaljeno. Već sam dosta dogurao i šteta mi sad da padnem pa sve ipočetka a tamo me čeka kraj misije. To je mamac da te navede da skočiš i padneš a vjerojatno trebaš sa bočne strane letvi doći do sredine.
Evo zdravlje mi koma, vjerojatno jedan pad i sve ipočetka, odnosno od zadnjeg checkpointa.
EDIT: Sve je ok, ipak nije bilo toliko udaljeno, optička varka. Skočio sam ko zajec i kraj misije, pronašao sarkofag, yes.
Jebem ti solve four trials. Već se sa tim jebuckam dobar dio popodneva, mali predah pa opet. Uspio 2 spičit i skoro trećeg ali pao sam i ode sve u krasan k. Auć, fali mi i još par sek. više da uspijem dohvatit polugu i reaktivirati je. Ponavljanje je majka mudrosti e pa jebem ti takvo ponavljanje.
Ezio na Kristovim mukama.
Jućerašnji rad.
Otvoril se logo što znači još jedna tajna prostorija templara.
koliko oni imaju tih sarkofaga, pitaj boga. dok ih god ima traje i igra.
u svakom tom nazovi lijesu dočeka me divovskih 5 kn.
komunalni radnik, pukla cev od kanalizacije.
jedan manje (Carlo Grimaldi) Tak star a pokvaren.
e sa ovim sam se dost zajebaval. nikak da ja to odletuckam kak spada. taj da vincijev izum je za kurac. radio sam sve po ps-u išo gore dole ali svejedno i vatricu koristio da to čudo topli zrak podigne a katkad došel preblizu pa su se malo skurila krilca ko ikaru ali opet ni me to spuštalo prije vremena.
ko visoko leti nisko pada nije uzaludna uzrečica. ali ova igra je čudo, srednjovjekovni gta5.
nabasao na neki ulični karneval.
Joj meni počinjem biti ljut na jebene kontrole. Prokleta gljiva (stick levi u ovom slučaju) ko ju izmislil.
Ezio (kućo stara) često skače na neželjenu mi stranu drito ili u vodu ili na niži nivo no dobro ja tako pritisnem prebrzo i neprecizno zarotiram gljivu u brzini ali ipak.
Ni jedna igra u novije vrijeme me nije tak dugo zajebavala zbog kontroli (kao nekoć znalo bit na PS1) i još statični kut kamere u tom trenutku kao da čeka da se skripta odradi i kad prođe zadano vrijeme opet kamera se stavlja u orbit poziciju.
Opet finta sa polugama, rjršio dvije jučer od 4 i ponovnim igranjem danas checkpoint je ispočetka.
Ma kaj gledaš u tu vodurinu, kaj ti ni bilo dost kaj si u nju skakal? Ah… ili sebe gledaš u odrazu, znam da si lepi ak je tak onda sorry.!