U Hrvatskoj je definitivno lakše živjeti ako su ti roditelji pomogli oko stambenog pitanja, no čovjek si svejedno postavlja neka pitanja gdje će mu jednog dana djeca odrastati s vrijednostima koja se “njeguju”.
Meni je ok - imam svoju tvrtku, stan i nadam se u dogledno vrijeme vikendicu. Sve sa svojom dragom stvaram, bez da mi je bilo tko ista poklonio. U procesu uplatio u državni proračun hrpe i hrpe poreza, PDV-a i doprinosa za sebe i radnike koje imamo. Ne mogu reci da je usluga zauzvrat uvijek grozna (stvarno ne idealiziram situaciju vani), no nekada bih rado utopijsku situaciju gdje se ljudima svaki mjesec na tekući isplati bruto 2 plaća pa neka razmišljaju dok ukucavaju platne naloge sto točno financiraju svaki mjesec. Kada počneš raditi za sebe, vrlo realno doživiš kako cijela država funkcionira i svakome bih poželio takvu perspektivu.
Ako i dođe do promjene vlasti, neće se ništa posebno promijeniti u načinu kako funkcionira država, no volio bih doživjeti promjenu političke paradigme gdje se i za najmanju krađu osoba povlači van iz politike i podmiruje društvu nastalu štetu. U prijevodu, treba nam puno veći respekt prema javnom dobru i novcu, jer se u konačnici svima nama to uzima od plaće svaki mjesec da bi se netko zajebavao gore.