herc A ono što nikako ne mogu shvatiti, kako to da je HDZ imao najviše u ZG, tj više od SDP ili Možemo!?

Jer je HDZ mjesecima prije izbora preradio granice izbornih jedinica i Zagreb rascjepkao na vise.

Genesis kad gomila tih stranaka se fokusirala na pogresnu stvar…ko papige su samo ponavljali da maknu HDZ al sto poslije toga…nikom nista…

Svatko je imao program za koji se pojedinac mogao zainteresirati i informirati. Van toga, konkretno je spomenuta tehnicka vlada za micanje Turudica, ponistenje Lex AP i izmjenu izbornog zakona kako bi se potom islo na ponovne, pravednije izbore.

Zasto ja uopce pisem ista u ovoj temi, ne znam, kad je ocito problem imati najosnovnije informacije, ponovljene vec 1000 puta otkad su bili izbori na svim mogucim medijima.

EDIT: Svatko tko je glasao za Most je bome isto naivan. Treci put poklonili HDZ-u vlast, rekorderi.

Fico Jer je HDZ mjesecima prije izbora preradio granice izbornih jedinica i Zagreb rascjepkao na vise.

Ovo nisam znao. Tj, nisam pratio taj dio. Gledao sam samo neke analize, pa su negdje napisali kako HDZ u ZG nema šanse od 90-tih. Za ostale dijelove Hrvatske je bilo lako predvijedti, ali ovo me baš iznenadilo. Tj, očekivao sam da će HDZ u ZG biti maksimalno 4.

herc HDZ na lokalnim izborima nikada nije osvojio Zagreb, njega ce na iducim lokalnima opet najvjerojatnije osvojiti Mozemo s Tomasevicem. Na parlamentarnima su uvijek dobili vise glasova, cisto jer vise ljudi izade u Zagrebu + tako su krojene izborne jedinice.

Fico uvjeren sam da vecina nije citala programe za koga su osli glasati, al su imali svakako motiv da se makne HDZ. Na strankama je da oni pricaju sto vise o svom programu a ne o HDZu i lopovima, toga smo svi svjesni, oni moraju prodat SEBE i SVOJE planove, a ne se ponavljati kao papiga.

Najvise je zakazao SDP jer nema kvalitetnog predstavnika za Premijera, uz to onaj Mile show je po meni potpuno bio nepotreban, ne mozes doci kao Rocky u najavi, srusit cemo HDZ, bit cu premijer 17.4., sjedit cu na 2 stolice, i onda odjednom muk, vjerujem da je u onom momentu dao ostavku da bi to bio boost u ledja oporbi da pokusaju srusiti HDZ.

Genesis Ako se narod ne moze natjerati proci kroz pisljivi plan i program, onda ni ne zasluzuje dobru vlast.

Fico Mali daj ohladi. Kao prvo ljudi imaju daleko pametnijeg posla od čitanja takozvanih programa. A kao drugo apsolutno nitko nikada nije ispunio sve točke i ne služe ničem osim mazanja očiju glasačima.

DP se kleo prije izbora nikada sa HDZ-om, NE korupciji, pa vidi sada. Svatko ima svoju cijenu.

Čitam da su najavili povećanje plaća, sebi.

I tu su svi složni, podržala ih i Kekin u tom prijedlogu.

Sterlok Pa naravno da primarno gledaju sebe. Svi su tamo radi plaće. Još nisam vidio tog domoljuba da radi probono.

Ali kako god, di češ bolji sustav od takvog? Predlažeš i glasaš da ti se digne plaća, koju zapravo isplaćuje netko treći kojeg se zapravo ne pita.

doctorfreak Oni koji čitaju te programe imaju previše slobodnog vremena za trošenje na gluposti, u rangu sa čitanjem ToS-a za WinRar

S obzirom da nitko nikad nije ispunio te programe, whats the point?

Kad bi se išao vodit programima, vjerojatno bi glasao za HDZ jer em im je najbolje napisan, em najviše obećavaju. Toliko o programima, siguran sam da ih ni 1% ne proučava. Otprilike znamo tko nudi kakve politike i beskorisno je čitati išta, svi su smeća. Znam jer sam čitao

Fico Svatko tko je glasao za Most je bome isto naivan. Treci put poklonili HDZ-u vlast, rekorderi.

Ja bi to prije rekao za SDP. Peđa i Milanović poklonili izbore nikad gorem HDZ-u. Jedino što su napravili je oduzeli Možemo (i drugima) mandate te u najmanju ruku jednako motivirali desno glasačko tijelo na izlazak na izbore. Sramota je da s nikad gorim HDZ-om i nikad zrelijim da ga se makne, da najveća opozicijska stranka prikupi JEDNAKO mandata kao prošle izbore. Ovo javno prebacivanje odgovornosti na Most je ništa drugo nego samo nastavak jako loše i mlitave politike

Pretpostavljam da je jedina logična, normalna, nenaivna, ispravna, moralna i točna odluka bila da se glasa za one za koje je glasal Fićo, o kome god da se radilo.

Da, ali samo ako si u ZG-u.🤣

Fenix Očekujem da Peđa bandera da ostavku nakon ovoga. I Milanović i Bernardić su se bili makli, vrijeme je i za ovog lika. Ali vjerujem da je Milanović dao u konačnici boost SDP-u inače bi bili na nekih 20 mandata, ako i toliko. Već su imali raskol koji ih je praktički prepolovio, ovime su dobili na lutriji. Realno su zaslužili da nestanu s karte političkih stranaka, ali eto, tako je to kad ustvari imaš 2 branda među strankama, pa se na kraju svede na to tko će se kome prikloniti.

• [deleted]

Očekujem da @Fico sada pakira kofere i krene u bolji zivot vani Ha-Ha-Ha

[deleted] kako će onda konstantno kukati, pametovati ostalima i uvjeravati nas da je njegovo stajalište najbolje ako mu vani bude dobro. On zapravo želi da mu je loše samo da se može žaliti

Slažete li se ili ne s Fićom, on barem svoje stavove na široko i dugačko pojasni.

Na bazira ih na rekla kazala ili usmenoj predaji, već analizom, istraživanjem i zaključivanjem.

Nit se ja uvijek slažem s njim, ali ga nadasve cijenim. Nije zaslužio ni 5% sranja koje mu servirate stalno.

Tzereen

Badava ti istraživanje o HR političarima.

Njih bi trebalo staviti u instituciju, možda bi psihijatri napisali novi znanstveni rad.

Tzereen Apsolutno dijelim misljenje, znam koliko je truda, vremena i zivaca za to potrebno i to je respekt. S druge strane, konstantan sarkazam i nezadovoljstvo koje prsti negativnu energiju svakog posta me malo ipak smara. Potpuno krivi dojam iz neceg pozitivnog dobijam u vecini postova.

Ako se mozemo naci na nekoj sredini, to bi bila ta da ono sto Fico napise vecinom je vjerodostojna informacija i cesto mi je dobra polazisna tocka nekog istrazivanja ili smjera istrazivanja.

@Tzereen

Kada si već spomenul Fiću, to me podsjetilo na jedan smešni gif.

Sina Visitor System

Hrvatsko, konačno me imate, samo nemojte opet podivljat kao ja.

mene vise brine sto se Woddy pravi grbav🙃

Fenix HDZ u hrvatskoj politici je poput PlayStationa na tržištu konzola - loše poslovne prakse, no znaju to zapakirati u dobar marketing i solidan sadržaj. SDP je imao koristi od Milanovića koliko i Xbox od Phila Spencera.

Toliko o ovim izborima.

Deadwalker o brate mili, ako je neko od konzola HDZ, to je Xbox. Phil je Plenković.

Ništa što je rekao, ništa, nije držalo vodu. Isto ko i AP. Lažljivi, dvolični, sebični i čisti PR-ovci.

Najgori su oni kaj ne glasaju.

Nadao sam se ušićariti još koji euro u biračkom, ali što je, tu je.🙃

1. korak povećanje plaće svima u saboru, vladi itd.
                        2. korak idemo na izbore za EU parlament, to vam je građanska dužnost, najgori su koji ne glasaju
                        3. nije ni bitno, vrtimo priče četri godine pa ispočetka

Tzereen Hvala ti, ali ok je. Ako nekima toliko smetam, znam da imam stav. Puno bi me vise smetalo da ga nemam. Uostalom, kada vidim tko me proziva, dovoljno je da me ne dira.

Glasac DP-a me proziva o moralu, a glasa za stranku cija se kampanja temelji na anti-srpskoj retorici, Domovinskom ratu i Vukovaru. Glasaci HDZ-a se rugaju s odlaskom iz zemlje jer im je koncept posljedica prekompliciran za shvatiti. Covjek u penziji koji se sprda jer misli da je njemu dobro, a ne razumijeti da ce jako brzo doci vrijeme kada ce morati shvatiti zasto su mladi potrebni za mirovinu.

Kada bolnice potpuno propadnu, kada uvezeni doktori ne budu dovoljno kvalitetnog kadra pa krenu greske na operacijama, kad policija krene stititi blatantna ubojstva, kada poljoprivreda u potpunosti umre od direktne sabotaze vodecih, kada cijene nastave rasti, a place jos sporije prate inflaciju, kad nam skolstvo nece imati dovoljno kadra da odrzava redovitu nastavu, tad ce se kriviti Srbe, manjine, migrante, koju god vec skupinu koju se lako okrivi. Zato sto je uvijek lakse okriviti druge, a ne vlastite izbore.

Njihova djela govore i govorit ce puno vise o njima nego sto moze moja napisana rijec.

Fico Glasac DP-a me proziva o moralu, a glasa za stranku cija se kampanja temelji na anti-srpskoj retorici

Glasal sam za DP isključivo i jedino zbog Kolakušića, drugog izbora jednostavno nisam imal s obzirom da se slizal sa njima (Fokus mi je bio drugi izbor, al sam to smatral bačenim glasom s obzirom da je bilo za očekivati da neće baš puno osvojit). Realno me i on razočaral u nekim stvarima, tako da, jbga, sa svojim sam izborom ispal pomalo naivan kao i cca milijun drugih sugrađana koji su glasali za neku drugu stranku osim Hdz-a. Za anti-srpsku retoriku me zaboli znaš što.

Ne prozivam tvoj moral, prozivam tvoj do bola iritirajuć stav da si ti i isključivo samo ti u pravu, da je sve onako kako ti kažeš i da su drugi u krivu čim ne razmišljaju poput tebe. Taj je obrazac previše puta viđen unazad par godina.

U redu je imat čvrsta uvjerenja i stavove, ne bih ni ja poštoval da se okrećeš kak vjetar potpuhne, ja također cijenim što ta uvjerenja često opširno obrazloziš i potkrijepiš, ali zid teksta ne znači da si i automatski u pravu.

Ako sam ja glasom za DP pogural propadanje bolnica, sabotažu poljoprivrede, rast cijena i spor rast plaća, oke, shame on stupid me, nasjeo sam, al reci mi bar koja je po tebi bila opcija da se politička situacija u Hrvatskoj preokrene i da nas kroz par godina Švicarska gleda ispod oka od ljubomore?

Fico je ogorčen jer se nije zaposlio 91. i radio za 1150 HR Dinara tj. tadašnjih cc 300 DM ili sadašnjih 150 eura, pod sirenama uz neizvjesnost od pada države, odlaska na front i nije izašao na zadnjih dvadesetak izbora, pa priča meni da se sprdam i da ne razumijem…jer misli da on još beba u pelena vidi i razumije bolje od drugih.

Dijete drago, primi se posla tu ili vani svejedno. Otvori firmu, digni pare posla ima tko želi raditi. Pusti dušebrižničke spike u tvojim godinama osim ako ne ciljaš na mladež HDZa ili SDPa pa ovaj forum koristiš kao vježbaonicu.

Kažeš nama će netko drugi biti kriv, a nedavno si ovdje pisao kak su za sve krive prethodne generacije, očito si ti našao svog krivca, za svoje frustracije nakon života ispod staklenog zvona i spoznaje što znači život odrasle osobe….da mora raditi i ne očekivati od politike da mu riješi probleme.

Sastali se Plenki i Zoki danas. 78 potpisa ukupno (76 je minimum, jel).

Tko je sve potpisao?

N1 doznaje kako su od manjinaca potpise Plenkoviću dali Armin Hodžić, Vladimir Bilek, Robert Jankovitz i Veljko Kajtazi. Uz njih Plenković ima još potpise 61 HDZ-ovca i 12 DP-ovaca.

• DP će dobiti Ministarstvo demografije i useljeništva, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva

Genesis Ovo je kamilica u odnosu na ono kad su sastavljali vladu s Mostom. Ne ponovilo se.

Šta je je imamo lepog gospona premijera. Fin čovek ljudskog karaktera kakvog bi svaka mama za zeta. Malo mi vuče na Franceka kad je ozbiljan i podigne obrvu ko Francek.

Plenkovic Andrej GIF - Plenkovic Andrej HDZ - Discover & Share GIFs

a predsjednik nam je frajerski kauboj

di si frajeru?

Zoran Milanović odgovara Mariji Selak Raspudić za izjavu Di si sada,  frajeru on Make a GIF

Pošteno, ipak su vlada nacionalnog spasa, pogotovo 3 ministra junaka iz DP-a. Jedino predsjedniku ostaviti istu ili skresati plaću.

pa nisu lose place, ocekivao sam vise u ranku 4-4,5k eura, ipak sto veca odgovornost to je veca i placa