Brijac najbolje da pitaš ženu. 1
Izbori 2024 🇭🇷
Ne zna ni ona.
- Uređivano
Brijac Ne zna ni ona.
Ma jeeeeste. Žena da ne zna nešto? :-D
- Uređivano
Fenix U ovoj zemlji ljudi su otupili na istu. Koliko god drugi srali, živi se dosta dobro i ljudima je dosta negative. Jednostavno je gurnu na stranu i zatome.
Gledao dnevnik Nove TV prije cca 10-ak dana, bila je televizijska anketa što je ljudima najbitnije da napravi nova vlast. Tipa preko 80% je bilo odgovora za povećanje plaća i smanjenje inflacije, a jedva 2-3% za rješavanje korupcije. Kako kažeš, ljude jednostavno nije briga.
HDZ cijelu kampanju prodaje najveći rast plaća ikad i sigurnost. SDP i Možemo tupe o korupciji (za koju ljude očito nije briga), s time da Možemo još ima debilne poruke o "poslu bez stranačke iskaznice", kao da je to iole relevantno više na tržištu gdje nađeš posao sutra ako ti se radi. Potpuno promašena kampanja oporbe, I agree.
Budimo realni, kampanje kod nas su većinom nebitne za rezultate izbora - ionako većina glasa po ideologiji, vrlo malen postotak ljudi uopće čita programe stranaka ili se interesira tko što planira napraviti. Plus uvijek dobitne teme za desnicu oko rodne ideologije, prava na roditeljstvo za istospolne parove, vjera/religija u svakodnevnom životu itd.
Imamo i Yu Gi Oh ekipu.
- Uređivano
Deadwalker ajde drago mi je da i ti to vidiš koji si iz struke. Ali ne bih se složio za kampanju. Mislim da tih 10-ak mandata razlike i jesu tu negdje postotak koliko se može nadoknaditi dobro pogođenom komunikacijom
Blitz glasao bih za Ričarda 100% da sam u toj IJ
Fenix dosta ovisi o neodlučnima, no realno, i tu se opet sve svede na ideologiju. Oporbi će jedino pomoći što veća izlaznost da dobe na glasanje onih 20-30% koji nikada ne izlaze na izbore, a buntovni su protiv vlasti i smatraju da "nemaju za koga glasati" ili "svi su isti".
Ankete ne moraju biti pouzdane toliko, bez obzira što govorili drugačije. I HDZ je trebao izgubiti prošle izbore pa to nije bio slučaj. Neke internet ankete su još manje pouzdane. Srijeda i nije toliko daleko, meni i dalje više vuče da bi mogli na ponavljanje izbora ili prijevremene, u najboljem slučaju neko preslagivanje zbog toga jer će skužiti da im se bolje prodati nego izlaziti na izbore pa riskirati da ne dobiju glasove.
Uglavnom, po običaju ne bude nikakvih drastičnih situacija da će netko držati 2/3 sabora da radi što želi i mislim da je i dobro sve dok je tako.
Fenix Benčićka
Fun fact: Nedavno sam pročitao da je žena studirala 15 godina a da njezin muž nema jedng dana radnog staža.
doctorfreak Isto tako izjavila je da je zbog toga sto je morala i radit i sama si placat taj studij u to vrijeme. Ne vjerujem nikom, ali nemojte i vi sad dijelit djelomicne informacije
Ako ljudi toliko lako padaju na klikbejt provokacije desnice koja izvrce istinu dok kupuje vlastite diplome i doktorate, onda ne zasluzujemo nista bolje. Koga zanima, ima intervju u kojem objasnjava o cemu je rijec. S obzirom koliko se lako iscesljaju lazi javnih osoba, da je nesto u ovoj izjavi netocno, lako se provjeri, ipak govori o poslu.
Meni je to manje zlo nego lažirani doktorati. Karavaso i ekipa npr.
foggy ali stvar je u tome da ne biramo ni ja ni ti premijera. Bira ga 3 milijuna ljudi, od toga 90% ljudi (kako u nas tako i na zapadu) nije briga za detalje i znaju to što znaju. 15 godina studiranja loše rezonira s većinom ljudi, nastavit će rezonirat loše i zbog toga će se izgubit jako puno glasova. Osobno sam pročitao ovo što je Fico napisao, ali dalje nisam uvjeren da je sposobna. Sorry ali nije mi ni dalje nikakvo opravdanje, u nesređenoj ili sređenoj zemlji od premijera očekujem da je tri koplja iznad drugih. Ja bi glasovao za Fokus, ali koliko vidim po anketama i dhondtu nemaju šanse u mojoj IJ, pa ću za Možemo da ne propadne glas. Ali ne za nju, nego protestno, protiv ovoga što imamo sad. Tomašević bi bio najbolji kandidat, Kekin bi isto bila bolja, ali možda do idućih izbora istaknu nekoga boljeg
Fenix ali stvar je u tome da ne biramo ni ja ni ti premijera. Bira ga 3 milijuna ljudi, od toga 90% ljudi (kako u nas tako i na zapadu) nije briga za detalje i znaju to što znaju. 15 godina studiranja loše rezonira s većinom ljudi, nastavit će rezonirat loše i zbog toga će se izgubit jako puno glasova.
Sve jasno i to je surova realnost. Ja kad čujem da je netko nesposoban, sjetim se samo zadnjih 30 godina svih naših vlasti. Svi do jednog nesposobni - za nas i za narod. Za sebe su svi i više nego sposobni. Tak da je jedina šteta u svemu tome o čemu pišemo što ljudima zvoni da je netko nesposoban ako je studirao 15 godina, a ne zbog nekih drugih stvari. Znam da je to tako, ali jadno je, kao i bilo koji glas za HDZ.
- Uređivano
Fenix Ja skroz shvacam sto pises, gledas iz aspekta PR-a. I to za Hrvatsku stoji i vjerojatno ce imati odredeni utjecaj na konacne rezultate. Hoce li biti znacajni ili ne, ne znam, jer isto tako nije bilo znacajno koliko je HDZ-ovih doktorata lazirano. Vice Mihanovic nije u Splitu izgubio zbog toga, vec zbog kolektivne frustracije svime vezanim uz HDZ.
Samo zelim istaknuti da broj godina na studiju sam po sebi nista ne znaci osim broja godina. Moze biti sto razlicitih okolnosti koji objasnjavaju koliko je netko studirao. Kada na to nadodas jos da se iskustvo studiranja razlikuje svakih 6-7 godina zbog promjena sustava, profesora, asistenata, financijskih okolnosti… Jednostavno se dode do toga da samo reci da je netko studirao 15 godina ne drzi nikakvu tezinu.
Hoce li netko na to staviti tezinu prilikom osobnog odabira? E to je druga stvar. Osobno mislim da je to fokusiranje na jednu stavku koja je posve iskrivljena kao dio politike desnice posve nebitno naspram plana i programa koji stoji iza stranke koju uspjesno zastupa i na cijim se vodecim pozicijama nasla zbog lako provjerljivih kompetencija.