Fenix Ja skroz shvacam sto pises, gledas iz aspekta PR-a. I to za Hrvatsku stoji i vjerojatno ce imati odredeni utjecaj na konacne rezultate. Hoce li biti znacajni ili ne, ne znam, jer isto tako nije bilo znacajno koliko je HDZ-ovih doktorata lazirano. Vice Mihanovic nije u Splitu izgubio zbog toga, vec zbog kolektivne frustracije svime vezanim uz HDZ.
Samo zelim istaknuti da broj godina na studiju sam po sebi nista ne znaci osim broja godina. Moze biti sto razlicitih okolnosti koji objasnjavaju koliko je netko studirao. Kada na to nadodas jos da se iskustvo studiranja razlikuje svakih 6-7 godina zbog promjena sustava, profesora, asistenata, financijskih okolnosti… Jednostavno se dode do toga da samo reci da je netko studirao 15 godina ne drzi nikakvu tezinu.
Hoce li netko na to staviti tezinu prilikom osobnog odabira? E to je druga stvar. Osobno mislim da je to fokusiranje na jednu stavku koja je posve iskrivljena kao dio politike desnice posve nebitno naspram plana i programa koji stoji iza stranke koju uspjesno zastupa i na cijim se vodecim pozicijama nasla zbog lako provjerljivih kompetencija.