- Uređivano
Izbori 2024 🇭🇷
na izbornikompas.hr sam dobio Socijal Demokrati kao stranka koja je najbliza mom stajalistu…moram vidjet kakav oni program imaju
Sada pred izbore političari iskaču iz svake paštete.
Čim krene bilo kakva reklama odmah gasim jer ih ne mogu gledati.
Svi od reda mi se gade.
Čini se da smo popušili i naredne četiri godine naših života, a nesposobnost oporbe + Milanovića koji nije apsolutno ničemu doprinjeo kampanji, isto kao što nije ni svojim predsjedanjem ni svojim premijerskim mandatom, će po svemu sudeći dovesti na vlast potencijalno najgoru Vladu dosad. Ako ste mislili da je HDZ+ žetončići bio loš, onda nemam dobre vijesti. HDZ + DP je nešto najgore što se može dogodit bilo kojoj državi. Ekonomski nisam siguran što će biti, EU novci su ionako cheat code, ali očekujte srozavanje ljudskih sloboda i opet silovanje mozgova nebitnim temama.
Korupcija, korupcija, korupcija, korupcija, to je jedina tema oporbe već 8 godina (ili ako hoćete 30 godina). U ovoj zemlji ljudi su otupili na istu. Koliko god drugi srali, živi se dosta dobro i ljudima je dosta negative. Jednostavno je gurnu na stranu i zatome. Imaš pool glasača kojima je to bitna tema, ali on je ograničen i iscrpljen. Onima kojima je pun kurac već su ionako velikom većinom motivirani i "osvojeni". Ne znam kako to ne skuže. Umjesto neke afirmativne i vesele kampanje, koja neće ništa konkretno poručit (jer su glasačima poruke ionako nebitne), ali će emitirat pozitivu, oni komuniciraju smak svijeta. A smak svijeta nitko ne voli. Benčićka i Grbin me raspizde svako 15 minuta kad ih čujem na radiju. Sve je zrelo za promjenu i oni ovako zajebu.
Daleko najbolju kampanju ikad imao je Josipović 2010.
S obzirom da će me žena natjerati da obavim građansku dužnost, ajde vi normalni recite za koga glasati, a da nema veze s HDZ-om, SDP-om i Možemo?
Brijac najbolje da pitaš ženu. 1
Ne zna ni ona.
- Uređivano
Brijac Ne zna ni ona.
Ma jeeeeste. Žena da ne zna nešto? :-D
- Uređivano
Fenix U ovoj zemlji ljudi su otupili na istu. Koliko god drugi srali, živi se dosta dobro i ljudima je dosta negative. Jednostavno je gurnu na stranu i zatome.
Gledao dnevnik Nove TV prije cca 10-ak dana, bila je televizijska anketa što je ljudima najbitnije da napravi nova vlast. Tipa preko 80% je bilo odgovora za povećanje plaća i smanjenje inflacije, a jedva 2-3% za rješavanje korupcije. Kako kažeš, ljude jednostavno nije briga.
HDZ cijelu kampanju prodaje najveći rast plaća ikad i sigurnost. SDP i Možemo tupe o korupciji (za koju ljude očito nije briga), s time da Možemo još ima debilne poruke o "poslu bez stranačke iskaznice", kao da je to iole relevantno više na tržištu gdje nađeš posao sutra ako ti se radi. Potpuno promašena kampanja oporbe, I agree.
Budimo realni, kampanje kod nas su većinom nebitne za rezultate izbora - ionako većina glasa po ideologiji, vrlo malen postotak ljudi uopće čita programe stranaka ili se interesira tko što planira napraviti. Plus uvijek dobitne teme za desnicu oko rodne ideologije, prava na roditeljstvo za istospolne parove, vjera/religija u svakodnevnom životu itd.
Imamo i Yu Gi Oh ekipu.
- Uređivano
Deadwalker ajde drago mi je da i ti to vidiš koji si iz struke. Ali ne bih se složio za kampanju. Mislim da tih 10-ak mandata razlike i jesu tu negdje postotak koliko se može nadoknaditi dobro pogođenom komunikacijom
Blitz glasao bih za Ričarda 100% da sam u toj IJ
Fenix dosta ovisi o neodlučnima, no realno, i tu se opet sve svede na ideologiju. Oporbi će jedino pomoći što veća izlaznost da dobe na glasanje onih 20-30% koji nikada ne izlaze na izbore, a buntovni su protiv vlasti i smatraju da "nemaju za koga glasati" ili "svi su isti".
Ankete ne moraju biti pouzdane toliko, bez obzira što govorili drugačije. I HDZ je trebao izgubiti prošle izbore pa to nije bio slučaj. Neke internet ankete su još manje pouzdane. Srijeda i nije toliko daleko, meni i dalje više vuče da bi mogli na ponavljanje izbora ili prijevremene, u najboljem slučaju neko preslagivanje zbog toga jer će skužiti da im se bolje prodati nego izlaziti na izbore pa riskirati da ne dobiju glasove.
Uglavnom, po običaju ne bude nikakvih drastičnih situacija da će netko držati 2/3 sabora da radi što želi i mislim da je i dobro sve dok je tako.
Fenix Benčićka
Fun fact: Nedavno sam pročitao da je žena studirala 15 godina a da njezin muž nema jedng dana radnog staža.