somethingwrong ne, nego bi mozda neki htjeli da karakter kreatori budu random kakvi i jesu u CPu, nikog nije briga za to, ali kada mi jebeni elf ima oziljak od operacije sisa u igri, to stvarno nema smisla. Samo jedan od nebuloznih primjera. Postoji i treca vrsta koja ce reagirati na zaista pretjerane i preocite pokusaje krojenja sadrzaja, ali ih boli uho za takve stvari kada su prirodno integrirane u igrama. Postoji i cetvrta vrsta igraca, koji toboze nisu woke, ali reagiraju na svaku i bacaju kontru u kontekstu da je sve to teorija zavjere i da ova treca i prva vrsta pretjeruje, dok woke aktiviste neredovito spomenu u negativnom kontekstu

chono ne vidim ništa u random character creator u Cyberpunk, Elden Ring i sl. Iako postoji random opcija, pretpostavljam da većina napravi nekog svog lika. A za ovo sa ožiljcima ne znam, iz koje je to igre?

Torgue ne mislim to igrati, ne sviđa mi se vizualno nikako, ali pretpostavljam da je to samo opcija u creatoru. Ako BIOWARE to koristi da reklamira igru onda je to vrlo upitan potez, blago rečeno.

Općenito mislim da studiji debeeelo precjenuju broj igrača koje bi takav marketing mogao privući. Osim ako idu na :
      Even bad publicity is a good publicity.

kauboj da, ali i na našem kontinentu su palili žive žene na lomačama…samo kaj pokušavamo napredovati kao društvo prihvaćajući slabije i drugačije kao jednako ravnopravne i jednako zaštićene.

Paljenje na lomači nije baš bila uobičajena praksa u Europi, to je velika povjesna zabluda.

Ako pričamo o vješticama, gotovo uvijek se radilo o vješanju ili puno rijeđe bacanju u rijeku.

Paljenja je bilo na nekim mjestima, ali ne živih ljudi nego tijela već pogubljenih ljudi.

https://www.vecernji.hr/kultura/na-lomaci-je-zavrsilo-248-zena-a-mucili-bi-ih-i-22-sata-1391363

"Istražujući tu temu, povjesničar Deniver Vukelić došao je do podataka da je samo u Zagrebu i okolici zbog vještičarenja službeno pred sudom osuđeno oko 260 osoba, dok je broj onih koji su neslužbeno osuđeni na veleposjedničkim posjedima te nakon toga spaljeni na lomači nepoznat. Od službeno osuđenih, većina su bile žene te je njih 248 spaljeno, a 12 je oslobođeno optužbi."

Da nadodam, IMO nije se to radilo zbog straha od Vraga, nego da bi se ušutkalo te osobe te širu okolinu, poglavito žene.

Sterlok

wooddiebone Paljenja je bilo na nekim mjestima, ali ne živih ljudi nego tijela već pogubljenih ljudi.

Kao što sam i napisao, paljenja na lomači nisu bila metoda egzekucije nego pogrebna metoda.

Vještice, konkretno u Zagrebu su uglavnom bile ubijane vješanjem ili odrubljivanjem glave pa tek onda spaljivane.

Paljenje na lomači kakvo vidimo u filmovima gdje se spaljuju živi ljudi je bilo zabilježeno u vrlo maloj nekolicini slučajeva i zbog svoje okrutnosti je postalo popularni filmski mit, ali potvrđeno nikad nije bilo rašireno kao metoda kažnjavanja vještica.

To kažnjavanje vještica je imalo smisla jer kad u današnje vrijeme vidim te babe gatare na tv-u u večernjim satima na lokalnim programima pa i muškarce koji se bave tarotom, numerologijom, magijom i sl. pa prešaltam brzo na nekaj drugo.

Nije mi više nimalo zabavno. U počecima me to interesiralo, bio sam znatiželjan pa sam pogledal da vidim šta rade i o čem pričaju a ljudi zovu ko ludi i traže pomoć od takvih gatara.

TITANXIS

Dobro Titan, mislim da nije usporedivo prebacivanje kanala sa šarlatana i ubijanje žena koje najčešće samo nisu udovoljavale muškarcima 😄

kauboj Indiju ne treba shvaćati kao nikakvo mjerilo civiliziranosti, ljudskih prava ili općenito nekakve socijalno prihvatljive norme

dobro da ovo nisi rekao na youtubeu. Sad bi bio canceled i trebao bi napraviti "žao mi je" video gdje bi tviteraši napali tvog poslodavca da ti da otkaz.

Sterlok

Pa ne baš skroz. Za razliku od spaljivanja, trpanje u ludareu se zapravo događalo ful često.

Kao i progoni vještica to je isto bilo korišteno kao metoda sklanjanja političkih protivnika ili ušutkavanja bilo koga iz bilo kojeg razloga.

Ma pun mi je kurac više US media, social media i sličnog kurca. Brainrot kojim su doslovce zarazili cijeli svijet