Sweet Baby... Jesus Christ almighty?
Meni ne moraš reć no homo
Ček malo, nema me 5 mjeseci na forumu i Stitrek se transao iz lika kome je Spiderman2 previše woke u obožavatelja Dustbornea? (Trigerreddddd!)
wooddiebone Najbolji primjeri su ti upravo Asmon ili npr. Joe Rogan…
This aged like milk
je je zato se u kavezu ispričavao dok ga je silovao Khabib
- Uređivano
somethingwrong This aged like milk
U kojem smislu?
Kakve veze ima to kaj sam pisao sa njegovim banom?
wooddiebone Kakve veze ima to kaj sam pisao sa njegovim banom?
Zato kaj se išao ispričavati. Never apologize.
Cijela njegova mantra je bila da se njega ne može kanselati zato što on "doesn't give a fuck" . Turns out he did give a fuck.
Lik ima njuh za ubiranje love kreiranjem i krojenjem dnevnih drama na internetu, bez sumnje, ali stavovi su mu inkonzistentni, napravljeni za masovni engagement ili naški rečeno: fake.
Zajahao je na taj anti-woke, die Ubisoft, anti-dei train i glorificiranje Trumpizma, komentiranje svega i svačega i bilo je samo pitanje vremena kad će lupiti glupost zbog koje će biti bannan.
Da, vrlo vješto manipulira umjerenom, centrističkom publikom, s time da predstavlja široki spektar stavova, od desnih do vrlo lijevih i stvara široku publiku koja je spremna zažmiriti na oba oka kad izvali neku glupost, ali ako imalo bolje pogledaš svi ti stavovi su zapravo samo proizvod, merch, koji se prodaje na dnevnoj bazi.
- Uređivano
Ja pratim asmona puno prije nego je 99% ljudi koje zna za njega danas uopće znalo da postoji.
U krivu si i samo dokazuješ to kaj sam napisao.
I ne branim ga zbog gluposti o palestini koje je nasrao, branim ga jer je među rjetkim ljudima, ne online personama nego ljudima općenito koji nema zrno neautentičnosti u sebi.
Gluposti, da. Nepažnje, svakako. Ali fejkanja apsolutno nikako ne i to može tvrdit samo netko tko je cjelu njegovu online personu sveo na klipove izvučene iz konteksta.
Ja ga pratim od 2004 dok je još visio na ICQ i širio anti-bush propagandu. Dobar tip.
fensisuperstar i nazovem ga johnson ili jamal
somethingwrong Ček malo, nema me 5 mjeseci na forumu i Stitrek se transao iz lika kome je Spiderman2 previše woke u obožavatelja Dustbornea? (Trigerreddddd!)
Imam previše godina da bi nešto danas nazvao woke, zato uvijek i pišem "woke" jer to je neka nova verzija izvedenice…Spiderman je meni puno više "woke" od Dustborn sa onim suvišnim zastavicama na kraju ulice (LGB i rijetki Intersex podržavam dugo godina a sve ostalo su novonastale iluzije).
Marry Jaw i Spiderboi dinamiku i kreštave dijaloge ne treba puno spominjati…moglo je to puno bolje kao kod starih Spiderman igara…a tvoja šala je bila ono aj kao ok, malo plitko, ali ajde može proci, bitno je da nisi za škakljanje kao prijašnji trojac
Sad je već preočito da trolaš.
Moj prethodni post je bio odgovor drugom clanu foruma, ako postoje kakve nejasnoce budite detaljniji oko svog upita, hvala
- Uređivano
stitrek
Da parafraziram Solid Snakea:
Woke has changed. It's no longer about gender, ideologies, or ethnicity. It's an endless series of square jaws, muscles and small tits on female mercenaries and machines. Woke- and its consumption of masculinity - has become a well-oiled lesbian machine.
Jedino mi nije jasno iz tvog posta jesi ti sad woke ili "woke" ?
Hihi
somethingwrong Jedino mi nije jasno iz tvog posta jesi ti sad woke ili "woke" ?
Hihi
Ja sam samo za kvalitetne elemente u umjetnosti, ukalupljeni trendovi (za ili protiv), nekakvo forsiranje i novi razni termini me ne interesiraju, zato i koristim navodnike na te termine.
Vecina suvremenih AAA igara ima nekakve forsirajuce elemente, neki manje neki više a neki potpuno suvišne (chest scars novi Dragon Age) ali ako su svi drugi elemnti dosta dobri ne treba zbog toga nešto deklarirati kao loša igra, npr. Spiderman, Life is Strange, Dustborn…imaju te neke elemente ali to su i dalje dosta dobre igre zbog esencijalnih elemenata.
wooddiebone ja čisto sumnjam
Dustborn je forsirajući element sam po sebi. Doslovno nema element igra koji nije napravljen ili od strane twitter SJWa ili za njih.
wooddiebone Dustborn je forsirajući element sam po sebi. Doslovno nema element igra koji nije napravljen ili od strane twitter SJWa ili za njih.
Znaci uspio si odigrati komplet igru od jucer do danas? Ja sam je potpuno odigrao i sveukupno je solidna, naravno naša mišljenja kako je netko doživio igru se uvijek mogu razilaziti…
Ja nikako ne mogu povezati da ti Stitreče, kao netko tko izjavljuje da je izgled MJ , odnosno Spiderman woke, i koristi sve izraze i teme kao anti-woke grifteri sa twittera voliš Dustborn.
Ovakav doublethink nisam vidio odavno
- Uređivano
Nisam u razmišljanju i ukusu crno - bijelo vec više sivo, važi za "woke", politiku, identifikacije, video igre, filmove…tako da ne nasjedam na YT clickbaitere i internet mediokritet koji je sve izraženiji u mainstreamu, sve te nove isforsirane izraze izbjegavam koristiti, zato ih i pišem sa navodnicima kada se spominju radi lakše komunikacije kod pisanja.
Spiderman je odlicna igra i uvijek sam volio Sony igre, samo sam naveo neke elemente koji mi se ne sviđaju (dinamika MJ i Spidermana), isto tako sam naveo elemente koji mi se sviđaju u Dustborn, kao prica i razvoj likova kroz igru, naravno naveo sam prije mjesec dana i neke nedostatke kao neke krinđaste dijaloge, ali sve u svemu solidno iskustvo.
Problem nastaje na internetu kad nešto navedeš da ti je dobro i razloge zašto i onda nahrle ljudi koji nisu ni igrali igru i forsiraju svoju percepciju na malo drzak nacin. Da Dustborn je niche-new age-trendy igra, ali svakako ima i svoje kvalitete koji su meni najbitniji u takvim igrama a to su prica i likovi…sve skupa ovdje nema smisla puno iznositi svoja mišljenja i treba se držati pozadi jer entuzijazam cesto dovodi do zbrke i sprdancije a i pomalo sam star za neke rasprave, zato live and let live
Još jedna igra u kojoj su imali prste ime odlične review-e:
Interesantan je ovaj sub kulturni fenomen, woke-anti-woke. Ali koliko sam vidio baš se nije ovdje duboko zašlo u otkud, zašto i kako.
Ja bih rekao da je sve krenulo(u ovom obimu) sa jednim threadom na NeoGAFu prije 10ak godina. (Why do woman criticise sexualisation in video games). Nakon podjele NeoGAFa na Reseteru i NeoGAF taj se topic preselio na Reseteru.
Okidač je bio, naravno, Kojima. Sa MGS V i Quiet. Sa svojom čuvenom izjavom nakon reakcija na izgled Quiet:
"You will be ashamed of your words and deeds".
Na što je naravno internet(taj dio interneta) poludio.(Ovog sam se malo dotaknuo u svojoj analizi MGS V u dijelu "Quiet, please".
Paralelno s tim se događala Anita Sarkessian sa svojim analizama tretiranja žena u video igrama, Gamergate i TotalBiscuit koji je ukazao na korupciju kod reviewa igara, spregu između izdavača i reviewera.
Desetak godina nakon imamo rezultate:
S jedne strane imamo ljude koji su napadali autore prije 10 godina i htjeli nametnuti kriterije po kojima bi se video igre trebale praviti. Neki britansko-američki hibrid puritanizma i tzv. inkluzivnosti uguranog u kondom progresivizma.
S druge strane imamo reakcionarnu publiku koja je došla do tolikog brainrota da čim ugledaju ženu kojoj ne jiggieaju sise na povjetarcu ili ne-daj-bože nekog ne-bijelca odma u transu viču Woke i DEI. Idu do tolikih extrema da su proglasili i Elden Ring, Witchera, Cyberpunk itd. woke garbageom.
Dakako, ako je išta woke onda je to Cyberpunk, ili Baldurs Gate 3.
I? Who gives a fuck? Nikome ne smeta. (Skoro nikome, dakako)
Očito je stvar u tome zato što u tim igrama igrač ima opciju izbora. Što je ključna stvar u RPGima. Hoćeš izgledati kao ultra cyberpunk kuraba(lol), crnac od 150kg mišića ili lik u gaćama sa loncem na glavi(I can solo her). Možeš. I treba da možeš.
S druge strane imamo tip igara poput Stellar Blade, The Last of Us, Black Myth Wukong ili MGS, Death Stranding gdje je igrač tu da ga se vozi kroz fiksnu priču sa fiksnim likovima. I tu bi 1000 od 1000 puta izabrao da odigram priču kako je autor zamislio, nego da autori slušaju debile sa Twittera i subreddita i mijenjaju likove ili priču po dnevno-političkoj situaciji.
To obje strane imaju zajedničko: oni bi određivali kakve će gaće nositi Quiet, je li ponižavajuće za sve žene što Eve u Stellar Blade ima sisu i guzicu , odnosno hoće li Ellie biti lezbijka i hoće li biti crnaca i žena u Space Marine.
Ukratko, entitlement je ključna riječ. Određeni ljudi bi htjeli da serije, filmovi i video igre odražavaju njihov (trenutni) pogled na svijet umjesto da uživaju u ponuđenom, odnosno preskoče ako im se ne sviđa.
Pa bila je i drama oko Resident Evil 5 jer se u africi ubijaju crni "zombiji". A da je u africi ali da su bijeli zombiji vjerojatno bi i to bio skandal, bez obzira sto se u dotadašnjim igrama ubijalo bijele zombije.
Toliko glupo i besmisleno da sam debatirao uopce ovo i spomenuti a pogotovo to iznosit kao legit problem kao sto se to tad prezentiralo.
Osobno, svaki lik mi je muski i u bar 90% slucajeva defaultni koji se pojavi u character customizationu. Frend mi se šokirao kad je vidio da mi je svaki lik u BB doslovno isti taj izgenerirani lik - jebe mi se kako izgleda tbh. Nemam nikakvu potrebu insertat nekog nalik sebi ili "savrsenu viziju sebe" u igru. Daj mi dobru i smislenu pricu i lika koji ne gura real life politiku u navedeno i bit ce dobro.
somethingwrong ne, nego bi mozda neki htjeli da karakter kreatori budu random kakvi i jesu u CPu, nikog nije briga za to, ali kada mi jebeni elf ima oziljak od operacije sisa u igri, to stvarno nema smisla. Samo jedan od nebuloznih primjera. Postoji i treca vrsta koja ce reagirati na zaista pretjerane i preocite pokusaje krojenja sadrzaja, ali ih boli uho za takve stvari kada su prirodno integrirane u igrama. Postoji i cetvrta vrsta igraca, koji toboze nisu woke, ali reagiraju na svaku i bacaju kontru u kontekstu da je sve to teorija zavjere i da ova treca i prva vrsta pretjeruje, dok woke aktiviste neredovito spomenu u negativnom kontekstu
chono ne vidim ništa u random character creator u Cyberpunk, Elden Ring i sl. Iako postoji random opcija, pretpostavljam da većina napravi nekog svog lika. A za ovo sa ožiljcima ne znam, iz koje je to igre?
somethingwrong A za ovo sa ožiljcima ne znam, iz koje je to igre?
Dragon Age: The Veilguard
Torgue ne mislim to igrati, ne sviđa mi se vizualno nikako, ali pretpostavljam da je to samo opcija u creatoru. Ako BIOWARE to koristi da reklamira igru onda je to vrlo upitan potez, blago rečeno.
Općenito mislim da studiji debeeelo precjenuju broj igrača koje bi takav marketing mogao privući. Osim ako idu na :
Even bad publicity is a good publicity.
Paljenje na lomači nije baš bila uobičajena praksa u Europi, to je velika povjesna zabluda.
Ako pričamo o vješticama, gotovo uvijek se radilo o vješanju ili puno rijeđe bacanju u rijeku.
Paljenja je bilo na nekim mjestima, ali ne živih ljudi nego tijela već pogubljenih ljudi.
- Uređivano
https://www.vecernji.hr/kultura/na-lomaci-je-zavrsilo-248-zena-a-mucili-bi-ih-i-22-sata-1391363
"Istražujući tu temu, povjesničar Deniver Vukelić došao je do podataka da je samo u Zagrebu i okolici zbog vještičarenja službeno pred sudom osuđeno oko 260 osoba, dok je broj onih koji su neslužbeno osuđeni na veleposjedničkim posjedima te nakon toga spaljeni na lomači nepoznat. Od službeno osuđenih, većina su bile žene te je njih 248 spaljeno, a 12 je oslobođeno optužbi."
- Uređivano
Da nadodam, IMO nije se to radilo zbog straha od Vraga, nego da bi se ušutkalo te osobe te širu okolinu, poglavito žene.
- Uređivano
wooddiebone Paljenja je bilo na nekim mjestima, ali ne živih ljudi nego tijela već pogubljenih ljudi.
Kao što sam i napisao, paljenja na lomači nisu bila metoda egzekucije nego pogrebna metoda.
Vještice, konkretno u Zagrebu su uglavnom bile ubijane vješanjem ili odrubljivanjem glave pa tek onda spaljivane.
Paljenje na lomači kakvo vidimo u filmovima gdje se spaljuju živi ljudi je bilo zabilježeno u vrlo maloj nekolicini slučajeva i zbog svoje okrutnosti je postalo popularni filmski mit, ali potvrđeno nikad nije bilo rašireno kao metoda kažnjavanja vještica.
To kažnjavanje vještica je imalo smisla jer kad u današnje vrijeme vidim te babe gatare na tv-u u večernjim satima na lokalnim programima pa i muškarce koji se bave tarotom, numerologijom, magijom i sl. pa prešaltam brzo na nekaj drugo.
Nije mi više nimalo zabavno. U počecima me to interesiralo, bio sam znatiželjan pa sam pogledal da vidim šta rade i o čem pričaju a ljudi zovu ko ludi i traže pomoć od takvih gatara.
Dobro Titan, mislim da nije usporedivo prebacivanje kanala sa šarlatana i ubijanje žena koje najčešće samo nisu udovoljavale muškarcima