Bome se ne da zajebavat taj Nintendo a ponešto je i zaradio.
Nintendo: Očete naše šarenobojne igrice, pa kupujte ih deco.
Sayonara!
Bome se ne da zajebavat taj Nintendo a ponešto je i zaradio.
Nintendo: Očete naše šarenobojne igrice, pa kupujte ih deco.
Sayonara!
To je i dalje dosta siva zona i pitanje kako bi prošlo na sudu da ikad dođe do toga. Da, imaš pravo modificirat svoj uređaj, ali ne smiješ pokušat zaobić bilo kakav nintendov sustav drm-a. Tu odmah otpada bilo koja digitalna igra ili patch, a fizičke igre su isto upitne. Ako imaju bilo kakvu online provjeru validnosti tehnički ju ne bi smio isključit ili zaobić.
Ako sve na kraju i zadovoljiš, a realno ne vjerujem da to itko trebutno radi, ne bi ikad želio pokušat dokazat na sudu da je to legalno.
sanzo koliko ja znam bilo je slučaja da benaju N Account kada otkriju da imaš modificiran Switch.
Kupis jebeni hardware koji je predviđen za igranje igara koje kupiš na legalni način preko eShopa ili na katriđu i to je to. Kakvi mrtvi bakaraci?!
Čuj Torrent legalan lol. Neka samo probaju u njem skinuti Torrent igru. Moj poznanik platio mislim 2 tisuće eura kaznu zbog Farming mrtvog simulatora
To je druga stvar, ako prekršiš prava korištenja koja je nintendo postavio mogu te banat sa njihovog servisa. Svaka modifikacija uređaja je za njih krđenje prava, ali to ne znači da je nelegalna niti ima ikakve veze sa backupom igara koje posjeduješ ili njohovim pokretanjem na drugom uređaju.
I torrent je legalan. Skidanje licenciranog softwarea preko njega nije.
maverick koliko ja znam bilo je slučaja da benaju N Account kada otkriju da imaš modificiran Switch.
Account ti ne smiju zakonski bannati nego konzolu tj njezin ID da pristupi na Nintendo servere. Što se torrenta tiče, poznanik ti je dobio kaznu jer je prekšio autorkska prava. Mogu ja svojima hostati recimo glazbu ili slike koje sam sam stvorio preko torrenta i to nije ilegalno jer je to moje intelektualno vlasništvo koje sam na takav način odlučio podjeliti. Opet, emulatori kao i torrent programi nisu sami po sebi ilegalni već je ilegalno što ti kao krajnji korisnik misliš snjima napraviti.
Šta znači to da se gasi, da nema više developmenta? Što u pravilu znači da se i dalje može koristiti?
prayer lik je samo skinuo igru i dobio kaznu. Drugi kojeg znam je isto popio kaznu pa su se vadili kao da je njegova teta slučajno skinula Torrent , starija žena kao nije znala šta radi itd i čak im prošlo.
Dakle oni ne znaju šta su ovi radili s tim Torrent -om već su odmah zalijepili kaznu. BitTorrent kao on je legalan, ali ilegalno je sherati neku igru npr i ako ju ja skinem to ispada kao piratizacija i popusit ću kaznu jer ne mogu dokazati da imam legalnu kopiju.
Evo:
BitTorrent selbst ist zwar legal, doch es gilt zu bedenken, dass eine Menge der Inhalte, die andere Benutzer zur Verfügung stellen, Raubkopien sind. Achten Sie darauf, ausschließlich legale Inhalte herunterzuladen, und scannen Sie stets alle Dateien auf Malware.
Manite se gluposti i življenja u srednjem vijeku. To prolazi u HR i takvim zemljama, a dalje možeš samo tako najebati da ti se piratluk smuci do kraja života.
Brijac Što u pravilu znači da se i dalje može koristiti?
Ako ga imaš na kompu vjerojatno da, ali neće biti podrške za nove i igre koje još dobro ne rade.
Doslovno si postao tekst u kojem piše suprotno od onog što tvrdiš:
While BitTorrent itself is legal, it is important to remember that a lot of the content that other users make available is pirated. Be sure to only download legal content and always scan all files for malware.
Torrent je legalan u njemačkoj kao i u bilo kojoj drugoj zemlji. Vidio sam više slika tih kazni po internetu i piše točno šta si skinuo i kada. Kazna je zbog kršenja autorskih prava, a ne zbog korištenja specifičnog protokola razmjene podataka.
maverick Manite se gluposti i življenja u srednjem vijeku. To prolazi u HR i takvim zemljama, a dalje možeš samo tako najebati da ti se piratluk smuci do kraja života.
Živi se kako može. Nije standard kao vama na zapadu pa se shodno tome ljudi i snalaze ako baš žele nešto s neta za osobne potrebe. A tvoji frendovi/poznanici bi bolje prošli da znaju koristiti VPN, al jbga, valjda ste i za tako nešto postali previše napredni u odnosu na prljave balkance.
maverick Dakle oni ne znaju šta su ovi radili s tim Torrent -om
Znaju 100%, svaka tvoja konekcija je vidljiva tvojem ISP-u i u Njemačkoj stime nema nikakve zajebancije. Čak i da imaš legalnu kopiju igre i onda ju skineš preko torrent-a je piratizacija jer to nije tvoja kopija igre koju si sam napravio.
maverick Previše uopćavaš. Sve Nintendo igre koje sam piratizirao (ne bježim od toga), nikad nisam niti ću imati potrebe posjedovati. Uglavnom se radi o NDS i GC naslovima, ali možda bih u budućnosti odigrao nešto novije. To je iskustvo bez kojeg mogu i na kraju dana, da sam primoran na to isključivo da taj softver kupujem umjesto da emuliram ili pokrećem na modificiranoj konzoli, izbor bi bio da ga uopće ne nabavljam. Nije ništa kompleksnije od toga.
Što se tiče samih emulatora, da, i dalje izlazi hrpa igara čije je očuvanje (pogotovo digitalno) jako upitno. Emulatori i scena koja ih (p)održava pomaže u tom očuvanju te ljudi ponekad nemaju prilike ni na koji drugi način iskusiti neke prastare igre, a da ne odvajaju masu novca na retro konzole, automate, diskete i slično. Ima dobrih razloga zašto bi podrška za emulaciju trebala biti uobičajena praksa i možeš biti siguran da će s vremenom samo dobivati na većem značaju.
sanzo sve je to meni jasno. Ali piratizirati igru koja još nije ni izašla ili tek izašla je baš pretjerano.
Zbog takvih stvari evo se gubi jedan emulator u potpunosti.
Šta će netko raditi je njegova osobna odluka, ali kasnije ne treba plakati kada stigne kazna ili kada se ovako šta dogodi kao sa yuzu.
Sad Nintendo ispada najgori, a masa ljudi što je piratizirala novu Zeldu kul.
Zero pa ja nemam ništa protiv emulacije, posebice starih konzola. Moj problem leži kada imaš aktualnu konzolu i ljudi masovno piratiziraju igre koje tek izlaze.
One stare (GC/Wii itd) igre su svoj sale threshold dostigle, ali nove tek trebaju svoj development pokriti i devovima osigurati nove projekte. Kako to da učine ako mi odmah krenemo piratizirati?
Slučaj nije jednostavan i možda sam kako kažeš "uopcavao", ali ne volim ovakvu praksu.
Ja sam zadnju zeldu kupio za 60€ i kasnije prodao za nepunih 50€. Pa jebote ako je to puno i velika investicija da moram ići piratizirati i riskirati.
Piratiziranje Nintendo igara je moralno ispravno.
maverick Kužim, nedavno sam stavio meme koji je zaj…na račun Nintendove politike prema emulatorima, ali i u kojem ima puno istine…poanta je da bi baš zbog prelake emulacije njihovih "novijih" konzola trebali poraditi na budućem hardveru koji bi trebao biti napredniji ili barem ponuditi bolji sistem zaštite, kao i online funkcije koje bi se pomogle u tom procesu. Ako je nešto vrhunski kao Zelda, garantirano će se prodati u ogromnom broju primjeraka….koji opet koliko god da bio velik opet neće biti dovoljno velik za Nintendo, lol. "Problem" piratizacije je zapravo prenapuhan, bilo je već istraživanja na tu temu i stvarno nije tih razmjera kolikim se ponekad pokušava prikazati. Da je tako, i Sony i MS bi bježali glavom bez obzira od PC platforme gdje je piratluk i najlakši.
Zero "Problem" piratizacije je zapravo prenapuhan, bilo je već istraživanja na tu temu i stvarno nije tih razmjera kolikim se ponekad pokušava prikazati.
Možda i je tako, ali ako je ova brojka i upola istinita, to su ogromne pare i nitko normalan to ne može opravdati. Milijun kopija puta 60ak € pa ti računaj. Neka je i upola.
Nintendo je očito imao jako čvrste dokaze i zato se Yuzu nije ni natezao.
Plaće se kada priča neke igre leaka, a kada je Nintendo u pitanju onda je sve ok. Meni nije to ok i gotovo.
maverick Mislim da ti je tu bio i onaj fenomen "zabranjenog voća", slično kako su ljudi svjesno ulijetali u TLOU2 spoilere jer eto, likovi su na jubito urlali i glumili drama kraljice na račun Cuckmana i Naughty Doga u kojem su očito pogubili glave.Kada ti takav naslov leaka tjedan i pol prije izlaska i kada ga je na imalo sposobnijem PC-u moguće pokrenuti u dva klika, što uopće očekivati? Štete je sigurno bilo, ali omjer onih koji su skinuli igru i onih koji su je trebali i željeli kupiti pa su zbog leakane igre odustali sigurno nije isti. No dobro, dobili su spor i ono što su željeli. Bit će drugih emulatora s vremenom i tjt.