Mislim da sam na nekih 50% igre.
Tipični checklist open world koji se malo fura na Tsushimu, malo na Nioh, a malo me i podsjeća na prastari Way of Samurai.
Nažalost, baš i ne dostiže prva 2 uzora.
Zasad još nema zamora materijala, hoću ju završit i čak mi se i igra, al ovo je igra koja kasni 6-7 godina. Sve smo to već vidli i bilo je odrađeno na bolji način.
Mutavi protagonisti mi sve više idu na živce i to mi postaje notorna glupost u igrama. Odnosi sa likovima nemaju smisla, nakon jedne misije i 2 razgovora od neprijatelja koji su se skoro poubijali postajete nerazdvojni frendači. Vjerojatno se možete i kresnut, samo nisam još došal do toga.
Edit: zaboravil navest apsurdnu količinu nepotrebnog loota. 90% toga je lošije kvalitete od onog što nosim i jedina je poanta to prodat il disassemble-at. Totalna glupost sa tim zakrcavanjem.
Oko borbe su se potrudili, ali nekak nemam volje ulazit u njenu dubinu i isprobavat različite stance-ove. Bazični napadi su, ono, prebazični, a Martial artove se rijetko sjetim koristit i uopće se ne trudim zapamtit koji se veže uz koje oružje i koji stance.
Mislim da su patchevima malo popravili performanse, al i dalje tu i tam vidim pad. A kad ja vidim, onda znate da padne.
Trenutno sam u tom nekom moodu da mi se igra i ovak nešto dok čekam Stellar Blade i Top Spin. Nije nikakvo zadnje smeće i vjerujem da ima i onih kojima je odlična. Ali nakon toliko "staža" i svega odigranog, Rise of Ronin je igra koju ću zaboravit čim ću ju izbrisat s harda. Baš ona neka tipična 7/10 igra kojoj možeš nać pokoju kvalitetnu stranu i koja je imala potencijala za nešto više, ali je negdje ipak zapelo.