• Gaming Vijesti
  • Sony u narednoj godini neće izdati nastavak nijedne velike franšize

Pročitaj na portalu
Članak

Sony u narednoj godini neće izdati nastavak nijedne velike franšize

Sonyjev katalog najavljenih igara za naredne mjesece izgleda prilično mršavo. PlayStation se tako oslanja na naslove i suradnje s vanjskim developerima na igrama poput Rise of the Ronin i Stellar Blade. Na nekoj od predstojećih prezentacija očekivali smo neku veliku first-party ekskluzivu barem s izlaskom do kraja ove godine, ali ova 2024. će očito bez toga.

Sve nade ulažem u good guyja Microsofta, Sony je propo.

DarkPunisher to je sranje da. Izgleda da su sve nade polagali u live service sranja koja su na kraju odgodili / pomaknuli.

@fensisuperstar bogamu ja imam i XSX. Imam sve.

Kad gledaš ovaj Grounded II dokumentarac o the last of us i situaciji kad je na E3 Naughty Dog najavio 2 igre, ovo je baš žalosno.

Ali ali

Sony ima studija

Ali ali

Ne moraju najaviti nista pre brzo

Ali ali

Svi drugi su u kurcu

I dalje tvrdin najgori izlazak konzola u oba tabora.

Jedino switch izbacuju nesto novo ako jos izbace i konzolu ove godine sa dobrim igrama pobiti ce sve

Vrlo brzo će se saznati koji su to novi IP od teškaša. Na PS experience u travnju, dotad će i Nintendo najaviti konzolu a znat će se i planovi MSa. Što se tiče Naughty Doga , u dokumentarcu je pred kraj objsšnjeno koliko ih je crunch kod simultanog developmenta UC4, UC the lost legacy i TLOU2 koštao i zašto tako više neće raditi.

Šta se tiče prodaje konzola i samog revenuea od softwarea, oborili su sve rekorde jedino izgleda neće rekord PS2 po broju prodanih konzola u jednoj godini. (21 naspram 22mil). Što je praktički lifetime sales Xbox serije S/X u jednoj godini. Očito je da su očekivanja ipak bila zrno prevelika, Spiderman2 i FF XVI nisu to mogli iznijeti u toj mjeri za blagdane

DarkPunisher Nemora znacit, naslov od drugog tweeta je malo missleading ova izjava se neodnosni na nove IPjeve, a znamo da ND/SM/bluepoint i Bend rade nove IPjeve.

Svakako mislim da im je Jim-ov liveservice push pomakao sve planove za SP igre minimalno za 2god.

Koje blagdane ovo govno koga je uspilo zajebati na pocetku i to je to.

Jedna od najgorih igri prosle godine pa ce za blagdane spasavati Sony

Kuku njima kad ih FF16 spasava

Nemoj da ovo @foggy cuje

Miro nisam ni igrao FF16 ali po onom šta sam vidio, način borbe mi se nije svidio pa ga zato nisam kupio, ali hoću reći da je velika franšiza koja je mogla doprinijeti čak i blagdanskoj prodaji. Spiderman 2 nije podbacio , čak mu ide i bolje nego prvom dijelu,

..ali 1st party studiji pod hitno moraju najaviti 3 igre. ND, GG i SM. Ljudi danas imaju toliko kratak attention span da zaboravljaju da je za PS5 u 3 godine samo Insomniac izdao Spiderman2, Miles Morales i Ratchet i Clanka, Guerrilla 2 Horizona, SM je izdao GOWR. Tu su i GT7 i Returnal i 3rd party ekskluzive.

Po pričanju ispada da su te igre izasle prije 10 godina koliko je poimanje vremena danas u najmanju ruku čudno. Ili su ljudi gladni igara, a Sony ne želi više najavljivati igre 4 godine unaprijed, ili doista nitko ne radi na ničemu što je skoro pa nemoguće.

Ako je tko zakazao u cijeloj ovoj priči da se dođe do ovakvog dojma su 3rd party AAA developeri koji su još više zaglavili u beskrajnom developmentu. koliko je dugo prošlo od najave Cyberpunka do izlaska, između GTA5 i GTA6? COD je mrtav, Battlefield je mrtav, Apex mrtav, Red Dead niti na vidiku, Resident Evil samo remakeovi(osim Village), Metal Gear mrtav, Niera nigdje, Ubisoft radi iste igre još od FC3 i AC1, EA je EA itd. Svi gledaju monetizaciju već postojećih franšiza i morali su isplivati neki novi naslovi poput Baldurs Gate3 i Elden Ring da malo dignu top 3rd party ponudu zadnjih par godina.

somethingwrong

Da me netko sad pita igru radi koje vridi kupiti PS5 nebi mu znao dati odgovor.

Ista stvar je i za XBox.

Da ima dobrih i odlicnih igri ali niti jedna da trcis po konzolu.

Nakon 3 godine ako to nije sramotno i razocaravajuce onda neznam sto jest.

Miro to je valjda individualno, osobno, nisam nikad toliko različitih igara igrao još od doba PS1. Ali moram napomenuti da ne igram baš sve day1 pa nikako da stignem sve šta vrijedi odigrati.

Tzereen Ja imam neodigranih SP igara koje me zanimaju za 3 zivota, ne treba mi nista novo. Vjerujem da i ti, nemoguce je da si sve odigrao, to jedino oni "COD + sportska igra" igraci mogu rec jer ionako ne vide izvan tih okvira.

biver SP - sucker punch, ne single player. Nadovezao sam se na post o Sonyevim studijima.