Pročitaj na portalu
Članak

Jeste li zadovoljni noćašnjom State of Play prezentacijom?

Bez neke pompozne najave, Sony je noćas održao prvu ovogodišnju State of Play prezentaciju. Osim nadolazećih ekskluziva Rise of the Ronin i Stellar Blade, vidjeli smo remake Silent Hilla 2 i potpuno novu Silent Hill igru, novu igru tvoraca Bioshocka imena Judas, Metro naslov za VR uređaje, remaster omiljenog Sonica, a sve je zaključio Kojima s velikim prikazom Death Strandinga 2 te najavom potpune nove igre u “MGS” stilu.

Sve što ste propustili pronađite ovdje, a potom komentirajte i glasujte u anketi – kakva vam je bila prezentacija?

• Death Stranding 2 izgleda fenomenalno sa odličnom glazbom i ovaj put puno boljim mo-capom. Nisam original pretjerano puno igrao ali bih ga danas mogao skinuti da dam još jednu šansu.

• Rise of Ronin mi se ne sviđa, više puta sam spominjao kako mi te AC formule ne leže više iako ironično trenutno uživam u Spider-Man 2!

• Dragons Dogma izgleda nevjerojatno dobro i to ću sigurno kupiti po izlasku, ali sam malom skeptićan za PC performanse kad se igra navodno vrti u 30 FPS-a na konzolama.

• Metro Awakening je jebiga ono što je, VR igra i kao za takvu nemam baš interesa. Uživao sam u prva dva dijela koji su bili linearni i pridonjeli time masu doživljaju, nadam se da bude isti feel i ovdje za one koje se misle igrati na VR.

• Judas izgleda kao GOTY za mene, točno ono što fali u trenutnoj sceni jednoličnosti. Stilom koliko vidim više baca na Infinite što je veliki plus jer mi je to bio jedan od najdražih first person, story driven pucačina prošle generacije!

• Dave the Diver je igrica koja je spasila prezentaciju. Šalu na stranu, skroz je chill igra i vjerujem da će mnogi uživati u njoj.

• Silent Hill 2 nisam nikad igrao niti ne planiram jer sam jednom dok sam bio klinac igrao The Room i dan danas se sjećam koliko mi je bila bolesna i depresivna igra. Nije to za mene.

• The Short Message budem skinio danas ali po viđenom mi se čini da bude The Woke Messege, budemo vidjeli.

• Sonic Shadow Generations mi se činio super iako nisam neki Sonic fan

• Stellar Blade izgleda jako lijepo grafički, ali samo to, uopće me ne hvata nikakav hype za tu igru kao ni što je prije kad su ju najavili. Budemo vidjeli kakva će biti kad izađe ali za sada niti smrdi niti miriše.

Da, jedan od boljih IMO.

Stellar vuce na Nier, svidio mi se prikaz.

Metro VR, bit ce roba.

Judas, bas intrigantno. Volio sam BioShock tako da vjerujem da ce bit dobar.

Ronin me nije izuo al vjerujem da ce combat bit u najmanju ruku solidan buduci da je to dio u kojem Team Ninja briljira. Igra zgleda ko govno btw graficki but oh well.

SH2 mi nekak umjetno izgleda, ne znam kak bi to opisao opce, vidjet cemo kad izade al nisam bio odusevljen.

Na kraju DS2. Nisam fan jedinice, nije moj đir ali ovaj trailer mi je bas sjeo nekako sto definitivno nisam ocekivao, pratit cu igru definitivno.

Highlight mi je bio najava kojiminog novog "MGS-a". Sto mi je cudno jer mi ni MGS5 niti DS1 nisu sjeli, al za ovo mislim da bi stvarno mogli bit nesto posebno. Uglavnom zadovoljan sam (za jedan State of Play, jel).

Jos jedna losa prezentacija, sve me vise odvlace od svoje platforme jer je ponuda izuzev multiplatform igara stvarno neobicno losa i oskudna.

Uopce ne znam koju rijec upotrijebit za jucerasnju prezentaciju pogotovo dok su najvise prostora dali Stellar Bladeu koji izgleda toliko genericno, dosadno i zastarjelo da ne kuzim po cemu im to glavni highlight.

Bilo je par potencijalno dobrih igara, ali u globalu jako mlako i pomalo zabrinjavajuce.

Meni je Stellar Blade totalni number one. Realno, DS2 je skoro po svemu ispred, ali baš se veselim jednoj ovakvoj, nadam se, atmosferičnoj akciji.

DS2 je top. Znači, kreativno skroz. One rukavice, onaj glam rock, onaj mali puppet koji je jedini napravljen kao u stop motion animaciji, dok je ostatak scene u 60fps (ili 30, nebitno). Znači, fakat odlično.

Judas mi je odličan, ioako nekome može biti zamjerka što je praktički rehashan bioshock, ali ako su to bile jedne od najboljih igara, zašto ne napraviti nešto opet u tom stilu? Ionako će priča biti ta koja je bitna.

Rise of Ronin bi htio voljet jer je fakat ko AC u Japanu, čak više nego Tsushima, ali mi iz nekog razloga ni jedna prezentacija te igre nije sjela. Čudno, neobjašnjivo, ne znam. Volim AC, obožavam Japan, Tsushima mi je genijalna, ali ovo mi izgleda kao što drugima izgleda Stellar Blade - dosadna PS3 igra.

Prezentacija je sve u svemu bila odlična. Kompaktna. Puno konkretnih najava i prikaza. Bez previše otezanja i prenemaganja. Kratko, jasno i on point.

Onako, ništa specijalno. Rise of the Ronin mi izgleda dosta dobro i to je ujedno jedina igra ove godine koja me zanima. Stellar Blade mi se čini potpuno bezveze, podsjeća na Nier koji mi je isto bio bezeveze. Death Stranding 2 možda, prva mi je bila dosta zabavna igra, ali ako nisu uveli neku svježinu u gameplay loop onda ću preskočiti. Judas bi mi mogao biti iznenađenje, volim Bioshock serijal, pogotovo Infinite pa bi mi moglo dobro sjesti. Silent Hill 2 apsolutno top, nadam se samo da će ove godine izaći da imam šta igrati do kraja godine. Dragon's Dogma 2 nije moju đir, a po svemu viđenom ni neće biti. Sve u svemu meh….

Tzereen Rise of Ronin bi htio voljet jer je fakat ko AC u Japanu, čak više nego Tsushima, ali mi iz nekog razloga ni jedna prezentacija te igre nije sjela. Čudno, neobjašnjivo, ne znam. Volim AC, obožavam Japan, Tsushima mi je genijalna, ali ovo mi izgleda kao što drugima izgleda Stellar Blade - dosadna PS3 igra.

Meni isto izgleda kao Tsushima i AC bez produkcijske vrijednosti iti jedne od njih. Borba izgleda potencijalno zabavnom, ide u kaoticnom smjeru pa bi mozda moglo biti raznovrsnosti, pogotovo s oruzjem. Medutim, to je sve sto mogu reci, bas mi nekako ne sjeda.

Fico

Borba je samo malo dorađen nioh, trebala bi bit dobara. To bar znaju napravit kako spada. Sve ostalo me brine.

sanzo Ja sam dobio bas suprotni dojam, izgleda mi puno, puno kezualnije. Ok, nisam igrao Nioh osim demo verzije jedinice, ali bas sam dobio dojam da ce ovo biti vise za siru publiku.

Ako odu u smjeru Nioha, onda barem imaju nesto sto ih odvaja, tu bi mogli pronaci svoje mjesto na trzistu, bez obzira na ostatak.

Fico

Teško je reć sa minutom namontiranog combata. Vidio sam mijenjanje stancea u borbi, posture bar na protivnicima, toolove i parry. Čak je i ui prekopiran iz nioha. Možda me zato više podsjeća.

Nekih 6,5/10 bih dao konfi. Ima igara, ali sve mi je to "mogu zaigrati i kasnije jer ništa nije must play". A mogli su lupiti barem neki teaser za nešto veće, stvarno se dobija dojam da ovi ostali PS studiji "hlape" dok prolazi PS5 generacija. Kako stvari stoje ND bi lako mogao biti studio od kojeg se očekivalo najviše, a dostavio je najmanje ovu generaciju (remastere i "remakeove" ne želim brojati). Što bi bila baš tragedija. I stvarno ne znam zašto im je problem dostaviti neki "in house FPS" u stilu Resistancea ili Killzonea…

Još probavljam sve to ali highlightovi su mi bili:

Judas - Nije loše, čak i sad me lagano vuče da opet instaliram neki Bioshock, samo da imamo dashing/dodge u igri kao što su ga pokazali u traileru, apsolutni sam sucker za takav movement u fpsovima.

Metro Awakening (VR) - Doduše, tek kasnije sam saznao da dolazi i na PC (već ima i Steam store page) ali po meni je ovo VR seller, isto kao i HL: Alyx. VR + atmosfera Metro serijala? Win-win.

Legendary Tales - Blade & Sorcery za PSVR2 na prvi pogled, ali neka, takve igre su mi fora a i čine se kao dobar workout XD

Death Stranding 2 - Ovo je bio opaki šamar i wake-up call da prestanem gubit vrijeme i da konačno dovršim prvi DS + Glam rock Troy Baker!

(Ovo je tako bedasto, I love it.)

Poprilično sam zadovoljan sa State of Playom, bio sam skeptičan u vezi PS5 ali sa svakim SoP prezentacijom, uvijek se nađe nešto novo šta bi bilo fora za odigrat i razlog više za kupnju petice. Igre koje su pokazali za PSVR2 su bomba i nadam se da će tako nastaviti, rado bi ih uzeo kad mi ne bi pozlilo dok igram oof

Zero Al ovo nije konfa 😅

Nije da sam branim nesto, al puno ljudi ocekuje od SoT-a E3 level prezentaciju, sto mi je suludo.

Ali da, slazem se da su mogli barem neki teaser dat jer ovo je ipak previse tisine.

Meni je super što sad samo šibaju trailer za trailer s minimalno praznog hoda.

Od igara nam jadna majka ako je Dave the diver highlight Sony prezentacije. Najkonkretnije izgleda Dragon's Dogma ali toga je i tako već bila hrpa materijala i infoa prije tako da praktički ništa novoga po tom pitanju. Silent Hill je baš ono we have RE remake at home. Još uvijek mi je fascinatno koliko debelo je Kojima pao od čovjeka koji je inovirao u gamingu na ove nebuloze. Judas izgleda kao sljedeći Callisto Protocol. Super mi je ovo za drugi Silent Hill, bum trailer, evo dostupno free na storu već danas. Rise of Ronin izgleda baš debelo meh, grafički jako loše i sve skupa malo drljavo.

member

Dragon's Dogma meni izgleda baš loše. Sve već viđeno, od tematike do gameplaya, a svijet tipično bezbojan i beživotan. Baš me iznenadilo to s obzirom na silan hype oko te igre, očekivao sam nešto puno bolje.

• [deleted]

Ja nisam nista ocekivao od ove prezentacije, tako da nisam ni nesto razocaran. Ne igram ove igre tipa Stellar Blade niti me zanimaju.

Cekao sam kad ce Dave doci na ps5 i evo ga napokon stize i to sigurno igram day one.

Ronina usporeduju sa AC, a meni koji obozavam AC ovaj Ronin izgleda preloše, sumnjam da cu ga ikad odigrat.

DS 2: ako netko zna koju ovaj drogu koristi javite mi na pm.

Dragons Dogma 2 sam preordero i siguran sam da ce biti odlicna igra i jedan od Goty kandidata.

Ne očekujem više čuda od igara i u skladu sa tim bilo je tak tak Ni dobro ni loše.

Gledao sam ko zombi na prezentaciju dok su mi jedine fore na koje sam se trznuo bile celi Kođima Prodakšn sa njihovim ludorijam u DS2 a drugo odnosno kronološki prvo buđenje SH i pital sam se pa kaj Leon šljaka u Silent Hillu.

da je xbox bila bi losa navikli smo na bolje.za ps standardje dobra po zasluzi