Raziel Od 7+ milijardi ljudi na planeti, šaka ljudi (iz Amerike ofc) strogo čuva vijesti i tajne o postojanju vanzemaljaca.

UFO tema je puno kompleksnija od samih "vanzemaljaca", tu su umješene tehnologije, drevne civilizacije te multidimenzionalnost koja je povezana sa spiritualnim aspektima i ponekad vantjelesnim iskustvima, znanstvenik Jacques Vallee je donekle to zaokružio u neku suvislu cjelinu.

Naravno postoje i teorije da su određene skupine "aliena" povezane sa US deep frakcijama radi razmjene tehnologije, te da otmice su velikim dijelom sa strane tih organizacija, ali to vec ide previše u woo-woo sfere za neko objektivnije istraživanje.

Otvori temu " Čarobni princ i Willy Wonka u Alisi u zemlji čudesa" pa tamo piši te maštarije.

Popusti me multidiomenzionalnim crvotočinama i vantjelesnim iskustvima drevnih vanzemaljaca.

Fenix teorija je puno, SF teorija još više. To što mi nešto ne možemo zaključiti jer nemamo dovoljno informacija ne znači da je logički mala šansa. Ekšuali, s obzirom na veličinu svemira i ogromno vrijeme starosti svemira šanse da nisu(bili) tu je zapravo malena(ako izuzmemo teorije po kojima se dovoljno napredna civilizacija uruši sama u sebe ili ih ne zanimamo, ali ako neka vrsta već putuje svemirom znači da voli istraživanje)

Tu ima i drugih mogućnosti, poput paralelnih dimenzija s kojima dijelimo isti fazno pomaknuti prostor, time travela, i sto čuda.

Uglavnom, mene najviše brine, što smo kao civilizacija prestali sa istraživanjem i uvlače se ortodoksne, radikalne religijske substrukture u školstvo i sve domene društva i radije će vidjeti zombi apokalipsu i sudnji dan nego napredak.

Eto opet ozbiljan post, a baš sam se mislio našaliti da bi volio vidjeti komentar Milanovića na alienskog ambasadora

Raziel

Ako nemaš ikakva saznanja oko UFO tematike, onda se ne ukljucuj sa takvim komentarima. Pentagon i druge organizacije su u 2023. imali dosta saslušanja oko toga svega, dali je spin, manipulacija ili privikavanje masa to ce vrijeme pokazati, da spominje se i termin "multidimenzionalnost" na saslušanjima.

Ja više vjerujem znanstveniku nego Kreši Mišku i sl.

Sterlok

Površan pristup, Neil mijenja plocu kako vjetar puše🙃

Ako oces dublje u temu traži intervju Rogana sa Chris Mellonom (Assistant Secretary of Defense for Intelligence in the Clinton and George W. Bush administrations and later for Security and Information Operations), ili Rogana sa "whistleblower" David Grusch (United States Air Force (USAF) officer and former intelligence official), onda postepeno se udaljiš od oficijalnih spookova i ideš ka pravim istraživacima kao npr. znanstvenik Jacques Vallee.

Kad netko od sedam milijardi mobitela snimi nešto vrijedno gledanija, budem počeo "vjerovati" Do tada, SF.

stitrek Neil mijenja plocu kako vjetar puše

To se inače zove znanstvena metoda.

Samo nema veze s vjetrom nego s dokazima.

@Fenix Možemo dobiti posebnu UFO temu? I da samim time zadnjih 10-tak postova bude teleportiano tamo?

wooddiebone

Neil se razumije u Ufologiju kao i ja u programiranje Unreal 5 engina. Ufologija je kompleksna tema i sve više postaje popularna u Pentagonu i javnosti, koji je razlog to ne znamo, dali je financiranje novih ureda, dali je nekakav spin za kontrolu, dali se Pentagon i troslovne agencije fokusiraju na postepeno puštanje novih tehnologija u mainstream, možda priprema mase a možda samo distrakcija. UFO "pojava" je cesto osobno iskustvo i zato ga treba tako i shvacati ili potpuno ignorirati.

stitrek

Neil, kao i većina razuminih ljudi ne zaključuje ništa bez dokaza. Ne priča pizdarije koje nemaju temelja nigdje osim u mašti, pretpostavkama ili možda.

Nigdje ne nagađa kaj bi moglo biti jer ne zna.

I to uredno kaže. Ali ti znaš bolje od njega koji kaže da ne zna ništa 👏👏👏

herc otvaraj. Nadam se da imaš spremljenu neku grafiku

Fenix

Intezivno se radi na tome! Otvaram večeras ili sutra ujutro!

• [deleted]

Pomislio sam da su vanzemaljci napali Ruse, a kad ono jos jedna tema koju bolje da izbjegavam.

stitrek Je citam znastvenike koji imaju puno više saznanja oko ove teme od pop-znanstvenika Neila

I?

Kužio bi da to pričaš da Neil tvrdi da ješto zna o tome, al čovjek je jasno rekao da ne zna ništa.

Zna i moja profa iz srednje puno više o kemiji od mene pa se ne kurči jer meni kemija u životu znači ravno 0 posto.

wooddiebone

Ne kužiš, ja sam nebitan i nebitno je koliko ja znam, ovdje pricamo koliko je Neil u tom UFO istraživanju te koliko Jacques Vallee, oboje su znanstvenici i astronomi. Ako želiš istraživati tu tematiku onda moras citati rad i istraživanja onog znanstvenika/astronoma koji se time bavi, uzeti mišljenje Neila oko UFO kao apsolutno je ogranicavajuce.