To sa Atlantidom me počelo interesirati još od jedne igrice za PS1 koju sam odigrao, nije bila moja pa nije kod mene. Sad joj ne znam više ni ime. Atlantis vjerojatno i bila je od Disney produkcije prema istoimenom animiranom filmu. U toj igri si mogao puno toga naučiti o Atlantidi. Bila je lijepa grafički i simpatična igra sa zagonetkama i za ono vrijeme dobra igra.
FFA Files - UFO tema
Meni opće nije iskljućeno da je bilo naprednih civilizacija prije nas.
Moderni ljudi postoje preko 300 000 godina.
Od toga otprilike znamo kaj se događalo do prije 5000 a nabadamo sitnice do prije 10 000 godina.
Ovih ostalih 290 000 godina je homo sapiens, stvorenje koje je u zadnjih 100 godina došlo na Mjesec, poslalo stvari na Mars, izmislilo internet i AI, sjedio u blatnoj kućici i trenirao vuka da sjedne.
E sad, ključna stvar je da nema dokaza za ništa, ali uče te u školi da su ljudi do nedavno računali na abakus, a onda saznaš da su drevni grci imali mehanička računala za izračun položaja nebeskih tijela.
Aj sad znaj.
wooddiebone Tesla izumi izmjeničnu struju, ali da bi Tesla izmislio izmjeničnu struju civilizacija je prije toga morala izmislit vatru, agrikulturu, kotač, zidarenje, obradu metala itd
Na kraju jedan čovjek iznese neku inovaciju i potpiše se na to, ali ključno za takvo nešto je ljudska masovnost. Da se izmisle struja, internet i raketa, stotine milijuna ljudi moraju supportat proizvodnju svega što treba jednoj modernoj civilizaciji, moraju uzgajat hranu, kopat rude, vozit, ratovat itd. Sve to da bi netko mogao posvetit život nekoj znanosti, da ne umre od gladi i da ga ne zakolje čagalj dok piša u dvorištu
Možda ne znaš je li neka civilizacija prije nas imala nekakav abakus za kojeg ne znamo, ali to bi otprilike bio tehnološki vrhunac neke civilizacije koji nam je eventualno promaknuo. Ono što itekako znaš su fosili po kojima možeš zaključiti koliko nas i svih drugih je bilo. Civilizacije od par stotina tisuća jedinki teoretski nisu sposobnije iznjedrit ništa iole modernije i naprednije, osobito ako su raštrkane. Pa i moderna civilizacija, da nas ostane milijun ili čak milijarda, ni približno ne bismo mogli tehnološki supportat ovo što imamo
- Uređivano
Da, u pravu si. Što je više ljudi, to više izuma izniče.
Za sad nema nikavog dokaza da su stari ljudi imali išta naprednije od današnje tehnologije, samo dokaza da su bili napredniji nego mi mislimo.
Još uvijek ostaje mogućnost da je neka eventualna tehnologija koju su imali bila takva da ne bi ostavila nama razumljiv dokaz, ali u tom slučaju pričamo o nevjerojatnoj količini neutemeljenih pretpostavki.
Fora tema za razmišljanje, ništa više.
Ono kaj mene fascinira je da su imali shvaćanje kompleksnih ideja i računa skoro kao mi danas, a onda su u srednjem vijeku to sve popušili radi crkve. Iako i to da je radi crkve je isto pretpostavka.
Nije. Sustavno su se uništavale knjige i bilo kakvo znanje koje se kosilo sa onim šta se propovijedalo. Nositelji tih "opasnih" znanja i ideja su se ubijali, spaljivali i slično sve da nekome ne padne na pamet opet nešto tamo muljati protiv učenja crkve . Onda je došla i kolonizacija gdje su se uhvatili pljačkanja drugih kultura i donošenja u europu tako da je ta povijesna slagalica postala super kompleksna i ima toliko rupa koje pojedini pokušavaju popuniti teorijama zavjere.
Neznam je tko prati ovaj kanal ? evo jedna zanimljva tema…
Kao što stitrek veli solidan je i zanimljiv kanal za početnike da te uvede u te stvari ali ne toliko sa znanstvenog aspekta već same misterije ili legende i po tome je ovako zanimljivo pogledati.
Ne pratim ga više jer dosadi nakon nekog vremena ali svaka čast na održavanju takvog kanala i njegovom tempu.
Ovo bi kupio odmah.
- Uređivano
- Uređivano
NLO svjedocanstvo više pilota sa Balkana iz 70-ih i 80-ih godina, ne izgleda baš da su ovi stari piloti u emisiji radi nekakve propagande ili prodaje knjiga