stitrek Je citam znastvenike koji imaju puno više saznanja oko ove teme od pop-znanstvenika Neila

I?

Kužio bi da to pričaš da Neil tvrdi da ješto zna o tome, al čovjek je jasno rekao da ne zna ništa.

Zna i moja profa iz srednje puno više o kemiji od mene pa se ne kurči jer meni kemija u životu znači ravno 0 posto.

wooddiebone

Ne kužiš, ja sam nebitan i nebitno je koliko ja znam, ovdje pricamo koliko je Neil u tom UFO istraživanju te koliko Jacques Vallee, oboje su znanstvenici i astronomi. Ako želiš istraživati tu tematiku onda moras citati rad i istraživanja onog znanstvenika/astronoma koji se time bavi, uzeti mišljenje Neila oko UFO kao apsolutno je ogranicavajuce.

stitrek

Pa al ja ne želim istraživati UFO niti uzimam Neilovo mišljenje kao apsolutno jer niti on ne želi istraživati UFO Ha-Ha-HaHa-Ha-HaHa-Ha-Ha

Što se tiče malih zelenih u Bibliji se također spominju bića koja nisu njegova stvorenja prema tome vjerojatnost da oni negdje egzistiraju nije isključena. S druge pak strane znanstvena uporišta su tu labava jer nema dokaza ali također je uvažena teorija o vjerojatnosti da nismo sami u beskonačnom svemiru.

Sumerani su onda krivci hehe. Ustvari to pitanje dal smo sami postoji još prije njih. To je ljudska znatiželja na čije pitanje ne nalazimo nigdje adekvatni odgovor. Preostaje nam da gledamo Zvjezdane staze da saznamo istinu😃

stitrek Ako nemaš ikakva saznanja oko UFO tematike

Imam jedno saznanje koje će se ukazati mojoj ženi večeras.

Samo što neće biti mali zeleni, već će biti druge boje.

TITANXIS

Postoje i teorije o postajanju tehnološki razvijene Atlantis civilizacije koja je doživjela potop zbog katastrofe koju su sami izazvali u sukobu, mi danas smo Atlantis 2.0😁

To sa Atlantidom mi je skroz zanimljivije i sklon sam više vjerovanju da je postajala nego vanzemaljci. Oni su mi dosadili.

Otvorite temu o Atlantidi. 😀

TITANXIS

Navodno Atlantis i neki UFO fenomeni su isto povezani, opet postoje i tu teorije kako određeni slucajevi UFO viđenja su Cryptoterrestrials izvora, odnosno dolaze sa zemlje ili njene unutrašnjosti, to ide dosta u woo-woo tematiku te se spominje podrucje Bermudskog trokuta gdje se navodno istražuju ostatci Atlantisa pod morem, Edgar Cayce je bio veliki izvor "informacija" o Atlantisu.

To sa Atlantidom me počelo interesirati još od jedne igrice za PS1 koju sam odigrao, nije bila moja pa nije kod mene. Sad joj ne znam više ni ime. Atlantis vjerojatno i bila je od Disney produkcije prema istoimenom animiranom filmu. U toj igri si mogao puno toga naučiti o Atlantidi. Bila je lijepa grafički i simpatična igra sa zagonetkama i za ono vrijeme dobra igra.

Sad mi je sve jasnije sto se tice pojedinih clanova…. @TITANXIS pri tome ne mislim na tebe ❤️

Meni opće nije iskljućeno da je bilo naprednih civilizacija prije nas.

Moderni ljudi postoje preko 300 000 godina.

Od toga otprilike znamo kaj se događalo do prije 5000 a nabadamo sitnice do prije 10 000 godina.

Ovih ostalih 290 000 godina je homo sapiens, stvorenje koje je u zadnjih 100 godina došlo na Mjesec, poslalo stvari na Mars, izmislilo internet i AI, sjedio u blatnoj kućici i trenirao vuka da sjedne.

E sad, ključna stvar je da nema dokaza za ništa, ali uče te u školi da su ljudi do nedavno računali na abakus, a onda saznaš da su drevni grci imali mehanička računala za izračun položaja nebeskih tijela.

Aj sad znaj.

wooddiebone Tesla izumi izmjeničnu struju, ali da bi Tesla izmislio izmjeničnu struju civilizacija je prije toga morala izmislit vatru, agrikulturu, kotač, zidarenje, obradu metala itd

Na kraju jedan čovjek iznese neku inovaciju i potpiše se na to, ali ključno za takvo nešto je ljudska masovnost. Da se izmisle struja, internet i raketa, stotine milijuna ljudi moraju supportat proizvodnju svega što treba jednoj modernoj civilizaciji, moraju uzgajat hranu, kopat rude, vozit, ratovat itd. Sve to da bi netko mogao posvetit život nekoj znanosti, da ne umre od gladi i da ga ne zakolje čagalj dok piša u dvorištu

Možda ne znaš je li neka civilizacija prije nas imala nekakav abakus za kojeg ne znamo, ali to bi otprilike bio tehnološki vrhunac neke civilizacije koji nam je eventualno promaknuo. Ono što itekako znaš su fosili po kojima možeš zaključiti koliko nas i svih drugih je bilo. Civilizacije od par stotina tisuća jedinki teoretski nisu sposobnije iznjedrit ništa iole modernije i naprednije, osobito ako su raštrkane. Pa i moderna civilizacija, da nas ostane milijun ili čak milijarda, ni približno ne bismo mogli tehnološki supportat ovo što imamo

Fenix

Da, u pravu si. Što je više ljudi, to više izuma izniče.

Za sad nema nikavog dokaza da su stari ljudi imali išta naprednije od današnje tehnologije, samo dokaza da su bili napredniji nego mi mislimo.

Još uvijek ostaje mogućnost da je neka eventualna tehnologija koju su imali bila takva da ne bi ostavila nama razumljiv dokaz, ali u tom slučaju pričamo o nevjerojatnoj količini neutemeljenih pretpostavki.

Fora tema za razmišljanje, ništa više.

Ono kaj mene fascinira je da su imali shvaćanje kompleksnih ideja i računa skoro kao mi danas, a onda su u srednjem vijeku to sve popušili radi crkve. Iako i to da je radi crkve je isto pretpostavka.